בישול הונגרי

driftwoodstav

New member
בישול הונגרי

אני מחפשת שני מתכונים של אוכל הונגרי שאמי הכינה כשהיתה בחיים ואני זוכרת אותם באהבה בגלל הטעם וגם בגלל הנוסטלגיה. אחד מהם נקרא גומבוץ את שם המאכל השני אני לא זוכרת אבל יודעת שהיה עשוי מקישואים מבושלים למחית עם הרבה שמיר. אשמח אם שהוא יזכיר לי את שמו ויתן את המתכונים באתר, כדי שעוד אנשים יהנו מטעמם הנפלא.
 

וינונה

New member
סילבש גומבוץ - כופתאות שזיפים

חומרים: 1 ק"ג תפוחי אדמה רבע כוס שמן 1 ביצה מעט מים קמח -כ-250 גרם מלח אופן ההכנה: - לבשל את תפוחי האדמה שקולפו - לרסק בפומפיה דקה ("לא פירה!!,לא פירה!! את לא מבינה מה זה לרסק???) - על משטח מקומח (שייש הכי עדיף) לייצור בערמת תפוחי האדמה גומה. להוסיף לתוך הגומה את השמן ואת הביצה שנטרפה מראש. להוסיף קורט מלח ומעט מים וללוש היטב. להוסיף קמח. "כמה?" "כמה שתופס" ולהמשיך ללוש. עד קבלת בצק רך מ-א-ד. לרדד ל"נקניק" ולחתוך ממנו דסקיות בעובי של כ-2-3 ס"מ ולכדרר אותן לכדי כדור תוך כדי תחיבת חתיכת מילוי (אופציות מילויים בהמשך) לתוך הכדור. לשים לב שאין שברים בכדור חו"ח. לקמח ולהניח על משטח מקומח. להרתיח מים עם קורט מלח - להטיל את הכדורים פנימה עד אשר הנ"ל יסכימו לצוף + "קצת זמן" לסנן היטב. אופציות למילויים: שזיפי סנטה-רוזה חתוכים לחתיכות קטנות ומעורבבים עם קצת סוכר, כדי לנטרל את החמיצות שזיפי פובידל מרוככים עם סוכר (לא זוכרת את השם בעברית) משמשים תו´דבר כמו למעלה (אפשר גם בלי סוכר) שזיפים מיובשים - בלי תוספת סוכר לזייפנים: ריבת פובידל או ריבת משמש פינאלה: לטגן פירורי לחם עם מעט חמאה עד שישחימו מעט ניתן להוסיף מעט סוכר , להטיל את הכדורים שסוננו לתוך פירורי הלחם - לדאוג שכל כדור יצטפה כדבעי. להגיש עם קערית קטנה של סוכר וניל וקערית שמנת חמוצה. יאמי!!
 

טומי*

New member
צ´מעי אני לא יודע איך מכינים...

אבל השם של זה טוקפוזאלאק-TOKFOZELEK זה באמת עם הרבה שמיר וזה אמור להיות מחוץ-מתוק כזה.בדרך כלל מגישים קר בקיץ. חוצמיזה ברוכה הבאה לפורום!
 

orlu

New member
לגבי הקישואים,למיטב ולעניות דעתי

מכינים רויחה,מוסיפים קישואים מרוסקים כגפרורים,מאדים אותם,מוסיפים מיים או יוגורט,או חלב,בסוף מוסיפים את השמיר ומלח על פי הטעם. אם אזכר במשהו נוסף אוסיף.
 

ok45

New member
וגם ביצים טרופות

אחרי שמורידים מהאש להקציף פנימה ביצים טרופות ומהר כדי שהביצה לא תתקשה. צודק טומי גם סוכר ולימון = חמוץ מתוק כמה זמן שלא אכלתי את זה......... בתיאבון.........
 
אולי זה יעזור?

קישואים ברוטב לימון למנה ראשונה או סתם כך ליום חם החומרים ½ כוס מים 2 כפות שמן זית מיץ מ-1 לימון 1 כפית סוכר מלח גרגירי קוריאנדר 1 גבעול פטרוזיליה/גבעול כרפס 1 ק"ג קישואים אופן ההכנה רוחצים את הקישואים ופורסים לעיגולים מכניסים לסיר את גרגירי הפלפל והקוריאנדר,גבעולי הפטרוזיליה/כרפס מוסיפים את הקישואים הפרוסים, מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהם עשויים קמעה (5-7 דקות) מוציאים את הקישואים בכף מחוררת ועורכים על כלי הגשה. מסננים את הנוזל ומבשלים על אש קטנה עד שמתאדה כדי מחצית. יוצקים את הרוטב על הקישואים ובוזקים שמיר קצוץ מצננים לפני ההגשה.
 

reuven4u

New member
גומבוץ

יכול להיות גם szilvas (שזיפים) אבל יכול להיות גם turos gomboc מה שעשוי מגבינה השאלה באמת האם הם היו כדורים עם שזיף במרכז- או כדורי גבינה מתקתקים בלי שום שזיף ממרכז...
 
למעלה