מרק חמציצים
בנסיון לשחזר מרק ביתי קייצי קר שאמי נהגה להכין. מרק חמציצים עיבוד שלי למתכון של אריק חכימי כף=15 סמ"ק כפית=5 סמ"ק המצרכים: 50 גר' חמאה 1 בצל בינוני קצוץ דק 3 תפוחי אדמה בינוניים ½ 2 ליטר מים 1 כף מרק פרווה בטעם עוף (ניתן לוותר) 1 כפית מלח ½ כפית פלפל שחור טחון 3 כפות חומץ בן יין או חומץ רגיל 1 כפית סוכר 1 מארז חמציצים (קופסת פלסטיק מהסופר), כ ½ קג' שטופים וקצוצים לרצועות 1 חלמון 1 מיכל שמנת חמוצה (200 סמ"ק) 1 מיכל יוגורט.(200 סמ"ק) ההכנה: בסיר גדול להמיס חמאה. להוסיף בצל קצוץ ולטגן עד לשקיפות. להוסיף מים ותפוחי אדמה חתוכים. לבשל עד לריכוך תפוחי האדמה. להסיר מהאש ולרסק את תפוחי האדמה בבלנדר מוט בתוך הנוזל או לסנן ולמעוך לפירה ואחר כך להחזיר לנוזל. להוסיף תיבול ואת החמציצים ולהמשיך לבשל כ 10 דקות. לערבב בקערה חלמון שמנת ויוגורט. להוסיף תוך טריפה מצקות אחדות מהמרק החם להשוואת טמפרטורות. לשפוך למרק את תוכן הקערה ולהביא את המרק לסף רתיחה. לכבות האש. לקרר שעות אחדות, רצוי לילה, במקרר.