בישול עוף בסיר - מה אני עושה לא בסדר?

omri808

New member
בישול עוף בסיר - מה אני עושה לא בסדר?

בכל שבוע אני מבשל עוף אצלנו לשבת.
מבחינת התבלינים אני תמיד מגוון ומשתמש בהרבה תבלינים. אלו התבלינים שאני שם:
-פפריקה מתוקה
-פפריקה חריפה
-כמון
-טיפה מלח
-טיפה אבקת מרק עוף
-טיפה פלפל שחור
-בזיליקום
-רוזמרין
-ולפעמים מעט דבש..

את כל זה אני מערבב בקערה עם שמן קנולה וזורק לתוך הסיר (את הדבש אני זורק בתוך הסיר ולא בקערה עם כל התבלינים) אבל.. בכל פעם שהבישול מסתיים (מבשל את כל העסק כשעה וחצי לפחות על אש נמוכה) הרוטב יוצא דליל ולא כמו שהייתי רוצה.
אני שם ממש טיפה מים (אולי חצי כוס פלסטיק) והנהר עולה על גדותיו.
אולי זה בגלל שהעוף עצמו בכל זאת מפריש נוזלים בזמן הבישול?
אולי אני צריך לשים רק את התבלינים בלי מים? מה אני עושה לא בסדר ומה הייתם ממליצים לי לעשות אחרת?
 

raya

Well-known member
עוף....
ברור שהעוף מפריש נוזלים.
שמתי אתמול 2 עופות בתבנית, תפוחי אדמה ובצל קצוץ, אפיתי כ-4 שעות בתנור ויש לא מעט רוטב.
כדי להסמיף את הרוטב אפשר לערבב היטב כף או 2 קורנפלור/קמח תפוחי אדמה/קמח במעט מים קרים (למניעת היווצרות גושים) ולהוסיף לסיר תוך כדי בחישה. לבשל עוד כדקה עד 2 .
 

חנהפ

Active member
גם אם לא היית מוסיף מים, היית מקבל הרבה רוטב דליל

2 אופציות: להוציא את העוף ולצמצם את הרוטב
או
להוסיף בדקות האחרונות לבישול כף או 2 אבקת מרק פטריות, למשל שתסמיך את הרוטב
 

שרון 337

New member
ההמלצה שלי להכין משרה ,ולהניח בו את העוף לכמה שעות,,

וזה יוצא מעולה.
תכין לפי המתכון הזה:
ראה כאן:
http://saloona.co.il/einatraz/?p=91
 

חנהפ

Active member
זה מתאים לעוף בתנור ולא לעוף בסיר

וגם כמות השמן בלתי נתפסת...
 

שרון 337

New member
אם זה לא נתפס בעינייך,כפי שכתבת,אז בבקשה תגידי מה כן ?

לא לעוף בסיר -זו לא תשובה .
מה כן , את ממליצה ?
 

חנהפ

Active member
את פשוט הבאת מתכון שמיועד לתנור...

לא הבאתי מתכון שלי מכיוון שהוא ביקש התייחסות למה שקרה לו בזמן שבישל עוף בסיר.

אבל אם את רוצה הנה מתכונים לעוף בסיר:
צלי עוף סטייל הונגריה

רכיבים
1 עוף מחולק לשמיניות או 4 כרעיים מחולקים
2 בצלים קצוצים
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
שום כתוש
מלח, פפריקה מתוקה,פלפל שחור
גבעולים ועלים של פטרוזיליה קצוץ דק

הכנהאופן ההכנה:
מטגנים את הבצל להזהבה בשמן
מוסיפים את הפלפל אדום לכמה דקות
מוסיפים את העוף מכסים ומאדים כ- 15 דקות
מתבלים, ממשיכים לבשל על אש קטנה מכוסה, אין צורך להוסיף נוזלים, העוף מפריש די והותר.
מוסיפים גבעולי פטרוזיליה ומבשלים עד שהעוף מתרכך, אם יש הרבה רוטב ניתן להסמיך עם מעט אבקת מרק פיטריות
בגמר הבישול מפזרים פטרוזיליה קצוצה

צלי עוף פיקנטי:

רכיבים4 -5 כרעיים מפורקים

1 בצל גדול לקצוץ ולהזהיב
להוסיף את העוף
+
1 כפית אבקת מרק עוף
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
200 גר´ שזיפים מיובשים
50 גר´ צימוקים
1/2 כוס סילאן
לערבב
להוסיף נוזלים שיכסו 3/4 מהגובה

אפשר להוסיף גם 6 תפו"א חתוכים לרבעים

לבשל עד שמשחים ורוב הנוזלים מתאדים
 

שרון 337

New member
גם השואל משתמש בתבלינים שהקלדת,עדיין העוף שלו לא משחים ולכן

הצעתי לו מתכון של עוף שחום בתנור,ולא עוף "מכובס".
 

שרון 337

New member
תודה חנה למתכונים,המתכון עם הסילאן יותר נראה שישחים את העוף.

 

חנהפ

Active member
רגע רגע

יש הבדל גדול בין איך שעוף מתקבל בבישול לבין עוף שמתקבל באפיה בתנור.
עוף מכובס הוא תיאור לעוף שבושל במרק, לבן שכזה.
עוף שמבושל עם תבלינים, ללא תוספת מים ומבושל כך שיהיה צמצום של הנוזלים בסיר (ויש נוזלים גם אם לא מוסיפים) יקבל צבע יפה
תראי בקישור את העוף בסגנון הונגרי
http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/11/blog-post_6.html
כשמבשלים עוף צריך סבלנות , בסוף גם העוף המבושל מקבל צבע.
אם מבשלים עם יין אדום מתקבל יופי של צבע, למשל
 
למעלה