בישול עם יין

jen711

New member
בישול עם יין

כחלק מהלמידת דברים חדשים בבישול, חשבתי על בישול עם יין.
ראיתי פעם מתכון לפסטה ביין שנשמע מעניין.
מה אפשר להכין עם יין?
והכי חשוב: איזה יין?
אני לא שותה אלכוהול(לא טעים לי) ואני לא מבינה ביין בכלל.
האם בקבוק יין זול מהסופר יתאים?
הוא צריך להיות אדום/לבן/יבש/רטוב...?

אתם תמיד כאלה חכמים ונחמדים ויודעים לענות לי
 

Maldini Girl

New member
דעתי בנושא

אני משתמשת ביין הרבה פעמים לרטבים.
למשל יש לי מתכון נחמד לעוף ברוטב של יין אדום עם דבש ורכז עגבניות.
אני מכינה גם רוטב לכבד עם יין אדום ודבש/ סילאן.
אוהבת דגים ביין לבן, לבבות ארטישוק ביין לבן
רטבים לסטייקים/ נתחי בשר על בסיס של ציר עם יין.
&nbsp
השאלה איזה יין קשורה במה שאת רוצה להכין.
השאלה על טיב היין- מן הסתם יין טוב יהיה טעים יותר. אבל לרוב אני גם משתמשת ביין די פשוט, בעיקר כי כמוך, אני לא מאד אוהבת יין. תמיד יוצא מוצלח. מניחה שאם היה לי יין מעולה היה מוצלח אפילו יותר.
 
יין בבישול

שלום
בין אם לבן או אדום, אומרים שיש לבשל עם יין שהינו גם שותים ממנו.
יין זול לבישול עלול להשב נזק לטעמים ולקלקל את כל התבשיל.
יינות נבדלים בזני העינב וברמת הסוכר (כמה שיותר יבש, פחות סוכר). בד"כ מבשלים עם יינות יבשים.
יין לבן:
אפילוג הומוריסטי: הוא עשוי מעינב ירוק, צבעו צהוב והוא נקרא יין לבן!
מרק בצל: במרק בצל צרפתי יש יין לבן (כוס).
מולים (צדפות) מכינים ביין לבן או בירה הוגרדן, עם סלרי, בצל וחמאה. גם סקמפי.
יין אדום:
יש תבשילים שמכילים יין בהגדרתם, כמו עוץ ביין (קו קו דה וין) ועוד.
יש תבשילים שאפשר להוסיף להם יין אדום בתהליך ההכנה להשבחת טעמים, כמו
רגו בשר (בולונז).
חשוב לתת ליין מספיק זמן בישול כדי שהאלכוהול יתעדה. נוכחותו לא רצויה בטעמים. בישול ארוך, ימסך את טעמו שעשוי להיעלם ואז פשוט חבל על היין.
לכן חשוב לדעת מתי להוסיף ומתי לכבות את האש. אני מניח ש-5 עד 10 דקות יהיה הזן המתאים.
 
למעלה