בישול עם ערמונים

בישול עם ערמונים


כמובן שיש מרק ערמונים נפלא, אבל חשבתי אולי להכין משהו אחר עם ערמונים- אולי עוף או משהו כזה?
יש לי ערמונים שהם מוכנים לאכילה (כלומר בשקית ואקום)-מה אפשר לעשות אותם חוץ מלנשנש?

מצאתי במחיר ממש מצחיק וקניתי כמה וכמה שקיות כי אני מאוד אוהבת, אבל חשבתי שאולי אפשר לנצל את זה למנה מיוחדת
 
הוסיפי לצלי עוף או לצלי בקר.

אצלי הוא משמש לא אחת כתחליף פחממתי במקום תפוחי אדמה למשל ומוסיפה לצלי קדירה או בתנור. מכיוון שהם כבר קלויים, הוסיפי רק בדקות האחרונות של הבישול/אפיה.
אפשר גם להכין מהם מחית ערמונים. (יש מתכונים ברשת) ולהכין עוגת ערמונים, עוגיות ערמונים או קינוח בכוס כמו מון בלאן.
 
מכיוון שכבר הכנת זה לא רלוונטי אבל


אני מכניסה אותם שלמים והם כמובן לא נמסים.
כפי שכתבתי, אני מכניסה אותם רק בדקות האחרונות של הצליה או הבישול כי הם כבר מוכנים לאכילה מראש והבישול הממושך מיותר.
 

Maldini Girl

New member
אני אוהבת

להוסיף או לעוף- מכינה עוף עם פטריות וערמונים בתנור (אין לי מתכון מסודר, די מאלתרת)
או לחלופין-אוהבת להכין את זה כחלק ממנה של כבד (עוף או בקר): מכינה את הכבד עם רוטב של יין אדום ודבש ומוסיפה ערמונים. מומלץ עם פירה.
 

Maldini Girl

New member
ככה

נזכרתי שהפעם האחרונה שהכנתי הייתה בפסח לפני כמה שנים. התקשרתי לאבא שלי לשאול אם הוא זוכר איך עשינו. הוא אמר לי "אז הוצאת איזה מתכון מהאינטרנט" ונזכרתי :)
אז יש פה קישור למתכון של פירגה. הוא יצא מדהים!!
מצחיק, כשמצאתי את הקישור ראיתי שגם בו כתוב שהכינו אותו לליל הסדר.
http://www.melaketet.com/עוף-בתנור-עם-פטריות-וערמונים.html
 

Maldini Girl

New member
רק דבר אחד אני עושה שונה ושכחתי לציין

אני לא משתמשת בשקיות רטבים מוכנים. מחליפה בתבלינים שאני אוהבת (לאבא שלי יש כל מיני תערובות תבליני גריל/ עוף), אבל בגדול- פפריקה, פלפל, אני אוהבת גם קצת בהרט/ קינמון
 

רומי 9121

New member
בישול בערמונים
רוטב לבשר:
מטגנים בצל גס עד שמשחים, מוסיפים חתיכות פטריות (רצוי טריות ולא מקופסה) ,
מערבבים היטב ומוסיפים תיבול (כל תיבול שאהוב עליך כגון פפריקה,, מלח, פילפל, וכו' מוסיפים את הערמונים ונוזלים . הנוזלים יכולים להיות ציר מהבשר שבושל או מים.
יותר טעים בודאי לשמור ציר מבישול בשר בצנצנת ואז להשתמש בו להוספת בישול לכל מיני תוספות.
הפטריות עם הערמונים והרבה בצל מטוגן משמש כרוטב מצויין לבשר וגם כתוספת בפני עצמה.
 
למעלה