בישול קטניות מונבטות וברזל

בישול קטניות מונבטות וברזל

אני חושבת להנביט מש שיש לי במקרר, אבל מכיוון שמדובר במש שנמצא אצלי כבר די הרבה זמן, אני כמעט בטוחה שהוא לא ינבוט ממש טוב וחלק מהגרגרים בוודאי יישארו קשים. לכן חשבתי כפתרון, אחרי ההנבטה לבשל אותם קצת.
השאלה היא האם מש מונבט, כאשר מבשלים אותו זה לא פוגע בערך התזונתי שלו ובייחוד בברזל? (שזה המרכיב שהכי חשוב לי בתכלס)
 
באמת? זה מפתיע

תודה על המידע
 

Gidi Shemer

New member
למה מפתיע?

ישנם ויטמינים שנהרסים בחום (לא כולם), אבל מדוע שמינרלים ייפגעו? המקסימום שקורה הוא שהמינרלים יכולים להשתחרר מ"מלכודות" החומצות האוקסאליות והפיטיות, מה שעוזר להם להיות יותר זמינות. זה גם מה שתהליך ההנבטה עושה, אבל הבישול לא יפגע בתהליך.
 
למעלה