בישלתי צלי בשר עם יין מתוק לקידוש יצא

gafal1

New member
בישלתי צלי בשר עם יין מתוק לקידוש יצא

טעים אך יותר מידי מתוק. הייתי רוצה להישתמש ביין קצת מתוק אך איכותי. על איזה יין אתם ממליצים? האם יין פורטו מתאים? האם יש הבדל בטעם בין יין לבן לאדום?
 
יין בבישול

יין קידוש הוא מאוד מאוד מתוק, אישית אני ממליצה לך לבשל עם יין אדום יבש או חצי יבש. את גם יכולה להשתמש ביין יבש ולהמתיק בסוכר/סילאן/דבש בהתאם למתיקות שאת רוצה. פורט נראה לי חזק מדי ומתוק מדי לצרכים שלך. בהחלט יש הבדל בטעם בין יין לבן לאדום, לבישול בקר הקלאסי הוא אדום אבל גם לבן יהיה טעים בשילובים אחרים. בניגוד לרוב המצהירים לדעתי שימוש ביין זול נותן תוצאות מצוינות בבישול, אבל אף פעם לא התיימרתי להיות מבינה גדולה ביין :)
 

אייבורי

New member
../images/Emo45.gif

מסכים עם הסיפא שלך, למרות שלא הייתי הולך עדיין על היין הזול ביותר אבל ללא ספק יין בינוני עושה אחלה עבודה. דר"א פורט הולך מעולה עם כבדים, יש לו טעם חזק יותר ועדיף להשתמש במרסלה.
 

gafal1

New member
גיתי:מה אתה מציע להוסיף ליין אדום יבש?

אם מתקתק- מה מתאים לפי דעתך? סילאן או רכז רימונים.
 

gafal1

New member
גיתי: אשמח לקבל מתכון טוב להכין צלי בשר מינתח

בקר שלם[ פילה מדומה, כמדומני] מה שאני עושה: אוטמת את הנתח מיכל הכיוונים באש גדולה, לפני -כן אני מורחת פפריקה מתוקה, שמה כמה גרגירי פלפל אנגלי, כמה עלי דפנה ומעט מים רותחים . כך כשעה כשמידי פעם אני מעבירה לצד אחר. מוציאה , מקררת מעט ופורסת לפרוסות בינתיים אני מטגנת חצאי טבעות בצל , כשמזהיב מוסיפה פטריות טריות חתוכות . מוסיפה תערובת זו לבשר וכאן אני שמה את היין. מוסיפה גם שזיפים יבשים בלי גלעינים. היין המתוק היה דומיננטי מידי[ תכף הרגישו] גם לא אוהבים אצלי רוטב סמיך. האם מתאים להוסיף ר כז רימונים[ מבית- טבע] האם מתאים יין לבן? האם יש לך מתכון טוב[ שלא יהיה פלצני, רק שיהיה טעים] לצלי בשר? אודה לך מאד!
 

gafal1

New member
גיתי: שכחתי לציין שלאחר הוספת היין, הבצל והפט

ריות, אני ממשיכה לבשל עד שרך.
 

אליה ל

New member
היקרים יקירתי, הפורט, מרסלה וכו'

האמת היא שהם באמת טובים ומשדרגים אך בהחלט אפשר וניתן ואף מגיעים לתוצאות נהדרות עם יין קידוש "פשוט" - אני משתמשת שנים בישן נושן ויוצא נפלא. היו תקופות בחיי שהשתמשתי בפורט ובמרסלה אך מגיעים באמת לתוצאות די דומות. חוץ מזה מה שלום לך?
 

מאקי

New member
למה לכבד? כבד אני באמת מעדיפה מרסלה

ולכבד אווז אני משמשת באלכוהול שנדלק על מנת לשלהב וליצור טעם שונה שמו ארמוניאק. והמתכון? משף הבית של מסעדה שיש לה "רק" 3 משילן על חוף הים הצפוני ... פלצני? יקר? יקר זה לקנות נתח פילה ולגלות שסדרו אותך בטעימה הראשונה.. או לשרוף אותו לוול דאן ולא להבין מה הסיפור. פלצני בעיני זו בורות... אוכל טוב.. זה או או.. או שיא הפשטות והטריות.. או שיא ההשקעה בעיני? אני מעדיפה ילד שיטעם ויגיד לי את כל האמת.. מלוח.. חריף.. טעים...או איכסה. ואני? במסגרת האקלים והממשלה... בסדר.
 

אליה ל

New member
יפתי, יקירתי,

אפשר לקבל את המתכון של הכבד אווז???????????.. ובאשר לכל השאר, קודם כל, באמת רצוי ליצור מכנה משותף של הגדרות למילים מסויימות ולפני השימוש בהן מן הסתם רצוי לבדוק במילון אבן שושן אם השימוש שלנו בהן הוא נכון. אם למישהו הפילה יהיה טעים כשהוא וול דאן - אז בעבורו זה הכי מוצלח שבעולם ומבחינתי זה הכי "סבבה". אוכל טוב, הוא אוכל שנעשה באהבה דבר ראשון וכל הדברים האחרים - שוליים. הבת שלי מאמינה שהאוכל שאני מכינה הוא האוכל הכי טוב בעולם ........ האם זה באמת כך? לא כל כך בטוחה אך מבחינתה אלו הם הדברים. שיא ההשקעה לא בהכרח גורמת לאוכל להיות טוב יותר - וההשקעה במה? בזמן בישול? זמן צילחות? השקעה במוצרים יקרים? אם מישהו לא בדיוק "בשלן" ויש לו או לה נטייה שלא לתבל כראוי או לשרוף אז.......... גם אם המוצרים יהיו מעולים ויקרים האוכל יכול להיות גרוע.
רצה לעבוד
 

מאקי

New member
אני אחפש לך.. זה פרויקט המתכון הזה

אבל פעם כשהיינו צעירים.. וכבד אווז עוד לא היה מוקצה.. והרכיבים שלו גם היו מותרים לכוללללללם... אז הוא היה להיט בחברה שלנו.. בקשנו בלי צילחות.. ישר לשולחן ככה באמצע.. וכל אחד בקש.. אמצע אבל הכי קרוב אלי... (שולחן עגול 10 מסובים וכולם על הגשפעט הזה) אחד המתכונים הראשונים שבסס את מעמדי.. כזאתי שהולכת לפתוח .. משהו של אוכל... לגבי אוכל טוב.. אני אומרת כמו כל דבר.. תלוי.... אבל אוכל טוב זה אצלי או בגט ועגבניה טריה רצוי תמר עם מלאן חמאה ומלח גס.. ואם אפשר יין טוב וזה יהיה פלאפל מוצלח באמת או חומוס או עיג'לה שעשוי טוב.. וזה יכול להיות משהו שאדון נוקס בכבודו ובעצמו צלחת לי (זה מגאברוש)... אז על הסקלה הזאת... ואני חייבת לך מתכון.. שלחי לי פקס ואני אשלח לשם או מייל.. ואז אסרוק ואשלח לך...
 

אליה ל

New member
היי מאקי

כתובת המייל שלי היא [email protected] איזו באסה שקלקלו לנו עם הכבד אווז.......... געגע לכבד אווז כיום זה כל כך יקר מה שיש ואני בכלל לא בטוחה באיכות. פעם ידעתי, קונה סוג A ויש כבד מדהים. תארי לעצמך שהמעשנת עדיין סגורה בקרטון........... נורא ואיום. ולגבי אוכל טוב...... מסכימה עם כל מילה שלך. שיהיה סוף שבוע נפלא
 

בציר63

New member
מרסלה - יין מתוק נהדר לבישול בשרים

יש לא מעט מתכונים קלאסים שמשלבים את היין הזה, הוא זול ועם טעם מיוחד.
 
למעלה