בישנות, איך מתגברים על זה ?

Magik7

New member
בישנות, איך מתגברים על זה ?

אני בן 15.5 והשנה התחלתי ללמוד בתיכון. את ה 3 שנים בחטיבה אני יכול להגדיר כגיהנום, וכל זה בגלל הביישנות שלי. בהתחלה התחלתי טוב, הכרתי כמה אנשים והכל היה סבבה, מסיבות, יציאות בימי שישי וכ"ו. אך אני לא יודע מה קרה, אבל הקשר ניתק עם אותם אנשים, ואני התחברתי עם אנשים ביישנים, שמפחדים להתחיל עם בנות, לא יוצאים בימי שישי ובכלל. בקיצור אנשים ביישנים כמוני, רק יותר גרוע. 3 השנים היו הגרועות שבחיי, רציתי לצאת בערבים, ללכת למסיבות, ולעשות המון דברים אך לא יכולתי, בגלל שהחברים שלי לא רצו אף פעם לבוא, והייתי צריך תמיד לדחוף אותם בכוח ולנדנד כדי שיבוא, וגם אז הם הסכימו רק לעיתים רחוקות. אך הגיהנום האמיתי היה האהבה. צפיתי מהצד בעצרות ילדים וילדות, מחבקים אחד את השני ומראים אחד לשני כמה הם אוהבים, ואני, אני לבד במשך 3 שנים, רק משום שכל פעם שהתחילו איתי, אני נתקפתי בפחד ובושה, וברחתי. בחופש החלטתי שאני לוקח את העניינים לידים. שיניתי לגמרי את המראה שלי, בדקתי איך הקולים ביותר מתלבשים, וקניתי דברים דומים, פיתחתי את השרירים בידיים, קניתי משקפי Bolle וחימצנתי את השער. נראתי פצצות וכל מי שמכיר אותי אמר לי את זה. כעת, אני רוצה להכיר חברים חדשים בבית הספר החדש, אבל אני כמעט לא יכול. אני לא יכול לדבר אלא אם פונים אלי, ואז אני יכול לדבר חופשי. זה דיי בעיה כי למרות שהכרתי כמה אנשים אני עדיין לא מצליח להכיר עוד משום שאני מתבייש ומפחד לדבר איתם. למה ? אני לא יודע. אני מנסה לחשוב, למה ? למה ? למה ? למה לעזאזל אני מתבייש ? ממה אני מפחד ? אבל אני לא מגיע לתשובה. בבקשה עיזרו לי !

מכיר את הבעיה . . .

גם אני הייתי פעם ביישן ושקט, זה כמובן עניין של בטחון עצמי ומנהיגות, אני עקרונית לא מאמין במנהיגות ולכן אני אומר לך שאתה צריך יותר לתמוך בעצמך, בדברים שאתה אומר ובמעשים שאתה עושה ולא לפחד לדבר, להתחיל עם מישהי או לעמוד על שלך . . . . . . לפי דעתי עשית טעות (לא כ"כ חמורה אבל עדיין) בזה שבדקת איך ה"קולים" מתלבשים וכו´, רק שתדע שבגדים הם עוד צורה (דרך) של התבטאות ויש אנשים ששופטים או מנסים לנחש את אופי הבנאדם לפי בגדיו (דבר שאני מחשיב כשטוח והכי מגעיל שקיים בחברה שלנו) ולכן אני מציע לך לקנות את הבגדים שאתה אוהב ושאתה תרגיש נח אתם ולא בגלל שאנשים אחרים לובשים אותם . . . . מקווה שעזרתי DJ made in israel

eliii

New member
לביישן...אולי כדאי שבנוסף לשינוי

התדמית החיצונית ,תמצא לך תחביב ש-א)ייתן לך כושר גופני ועניין ובטחון עצמי מוגבר ב) דרך נוספת להכיר חברים....אולי תבדוק מועדוני אמנויות לחימה או כל ספורט אחר שתאהב לעסוק בו באופן קבוע...

לך קסם.......

ביישנות זה דבר טבעי..... שניתן עם הזמן להתגבר עליו.... אני מכירה אישית את זה מקרוב, אחי הקטן היה מאודדד ביישן,, ואתה מזכיר לי קצת אותו, אך היום הוא השתנה... מקצה לקצה... השינוי צריך לבוא מימך,,,, מתוך תוכך..... זה שכבר אתה לא רוצה להיות ביישן זה כבר הצעד הראשון... אהנה יש לך התחלה חדשה, התחלת ללמוד בביה"ס חדש.... יש לך אפשרות להתחיל דף חדש..... פשוט תהייה עצמך,, תהייה חביב על כולם,,, זה מתחיל מההפסקות,,,תנסה לצחוק ולדבר כמו שכולם עושים בהפסקות. אל תפחד מכלום,אתה בדיוק כמוהם.... ואני בטוחה שגם חלקם ביישנים בהתחלה.... תנסה בהדרגה להשתלב איתם.... אל תנסה ללבוש דברים שאתה לא אוהב,,, תלבש מה שאתה רוצה,וכך יהיה לך גם יותר נוח,תרגיש יותר נוח..... אמרת שהכרת כמה אנשים,אז קדימה זאת ההתחלה ,תתחיל לפתח את זה משם ובכייף....... לאט לאט השינוי יחול בך.... תהייה אתה... שלך....חוקרת

Magik7

New member
כנראה לא הבנת אותי נכון...

השינוי במראה שלי עשה לי רק טוב. לפני כן, לא התלבשתי יפה, וקניתי בגדים לעיתים רחוקות, כך שלא נראתי כמו אחד נורמלי, אלא כמו איזה חנון. הבגדים נותנים לי הרגשה הרבה יותר טובה ומעלים לי בטיפה את הביטחון העצמי. אך זה לא לגמרי עוזר. העניין הוא שפונים אלי, אני יכול לענות, לדבר, לצחוק וכ"ו, אבל אני בעצמי לא יכול לפנות למישהו (במיוחד למישהי) ולהגיד לה סתם משהו. אני מנסה להתגבר על זה אבל זה קשה מדיי.

הבנתי........./images/Emo13.gif

עכשיו הבנתי אותך יותר........ וכשאני קוראת את זה,, אתה צודק... הבגדים נותנים חיצוני קצת בטחון,, אבל השאר צריך לבוא מימך,, שינויים זה אף פעם דבר לא קל.... אבל לאט לאט זה יבוא לך.... תאמין בעצמך... אתה בחצי הדרך,, כי אתה אומר כשפונים אלייך אתה משתף פעולה,,,, אז ססבה.. מה שנשאר זה לנשום עמוק ולפתח דיבור.... ותאמין לי כשתתחיל ,הכל יזרום מימך.... שלך....חוקרת

irit13

New member
אין לי....

אממ...הייתה לי את אותה בעייה כשעברתי לחטיבה אני ישמח לדבר איתך אם תרצה באי סי קיו ...המספר שלי הוא 103807094

היי מה נשמע?

תיראה טיבעי שאחרי 3 שנים הייה לך קשה לחזור לשוק כמו שאומרים... אבל אם עשית כל כך הרבה שינויים לא שווה לך להתאמץ קצת.... אם כבר השתנית במראה החיצוני יש לי בקשה אל תשתנה במראה הפנימי כי לא תהייה מי שאתה ותאמין לי או לא... אני חושבת שבתקופה מסויימת לא תאהב את עצמך... תיראה לפי מה שאתה מספר אתה אדם נהדר ותאמת שלא הייתי ממשכיה לקרוא דבר כזה ארוך עם לא הייתי חושבת שאתה באמת מקסים... אז תהייה עצמך רק תתגבר על הביישנות לפחות תנסה צעד צעד... קודם תתחבר אל הבנים ותיצא לבלות ואז עם הבנות... זה כבר יבוא בטיבעיות... בהצלחה בכל מיקרה! ואני בטוחה שתצליח! ליאורנ.ב למרות שלפי דעתי התרגילים האלה לא עוזרים תעמוד מול המראה ותסתכל על עצמך ותבין שאתה נהדר ואתה שווה!

LOST YAEL

New member
תראה,

על ביישנות מתגברים בדרך אחת...היא לאהוב את עצמנו, ואז אתה משדר את זה לחברה והיא אוהבת אותך, והבטחון שלך עולה...אני יודעת מניסיון אני לא יודעת את השם שלך , אבל אני יקרא לך חומד:) תראה חומד, זה שקנית משקפיים של חברה, וחימצנת את השער או קנית בגדים זה לא מה שישנה, זה אומנם יעזור לך להרגיש טוב עם עצמך, אבל זה יגרום לך אולי להתלהב יותר מדיי ולהראות בחברה כמתלהב, אתה צריך להיות עצמך, למצוא למה אתה מתבייש ולשנות את זה. אתה מפחד שאם בת תתחיל איתך לא תדע מה לעשות?....אז תזרום עם זה תזכור תמיד שחיים רק פעם אחת, לפעמים יש עליות ולפעמים ירידות אבל אם לא תנסה לזרום עם החיים אתה תגיע לגיל מבוגר ותתחרט ביישנות בצורה וגזמת גורמת לך להפסיד. אז באמת, תעשה ניקוי ראש ותחשוב ואל תשכח את מי שאתה , זה עלול להיות מסוכן, ולהרחיק ממך אנשים... אתה יכול לשלב בין שני חבורות גם אל תשכח את החברים שלך כי הם בכל זאת היו איתך 3 שנים וזה מכובד... בהצלחה יעל תעדכן אותנו!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אלתית14

New member
למג´יק7.

גם לי זה קרה. כל חיי הייתי ילדה מאוד ביישנית, עד שיום אחד החלטתי לקחת את עצמי בידיים כי כל הזמן אמרו לי: מי שמתבייש-מתייבש. והאמת זה נכון, כל הזמן הפסדתי דברים שיכולתי כל כך להנות מהם, רק בגלל שהייתי ביישנית. היום, אני לא ביישנית כי החלטתי להתחיל לדבר עם אנשים, ולא להתבייש לבוא אליהם ולדבר איתם, מקסימום דופקים להם ייבוש כי לא רוצים לדבר איתם או שהם מתקרצצים והולכים. אני מקווה שלא תהיה ביישן, ואתה תמיד יכול לפנות אלי אם אתה רוצה לספר לי דברים. אני בעיקר בפורום: על בנים ועל בנות. לאב.. לילוש.

מג´יק 7

כמה דברים: תראה זה שהחלטת שלא מתאים לך להיות ביישן זה. טוב. והצעות בהמשך אבל מאוד הפריע לי משהו שסיפרת. כל השינוי לוק-תדמית-"אישיות" שלך. באמת נראה לך שאם תיראה "קול" אנשים ידברו איתך ואם לא תיראה "קול " אז אנשים יתעלמו ממך???? מה שאני מנסה להגיד זה שתהיה עצמך. תהיה נחמד לאנשים. ופשוט תתיידד איתם בעדינות ולאט לאט תגדיל את הבטחון העצמי שלך ותיצור קשרים אפילו לגגמרי לבד. גלית

למעלה