ביתי בת ה7 מעדיפה לשחק עם בנים

pugile9

New member
ביתי בת ה7 מעדיפה לשחק עם בנים

ביתי בת ה7 מעדיפה לשחק עם בנים בבית היא משחקת עם אחותה הקטנה אבל חוץ מזה תמיד מעדיפה משחקים עם בנים משחקי כדור ומחנה ,האם אני צריכה לדאוג לחברה של בנות? חשבתי לרשום אותה לחוג אך היא בחרה בגודו האם להתעקש על חוג אחר או שזה עניין של גיל?

Rinat 789

New member
ממליצה שתתני לך ללכת אחר הלב

גם יעל ארד עשתה זאת וכיום היא אמא לילדים...אין שום דבר רע בג'ודו...גם לא בבנים. היתה לי חברת ילדות ששיחקה בעיקר עם בנים ובסופו של דבר הם אלו שלאט לאט תפסו מרחק...בשל ההתבגרות המינית , עד שהיא לבסוף תפסה לה - בן אחד = בן זוג :)

ק3ת אח7ת

New member
שלום לך! קפצתי לביקור...

אחותי הקטנה תמיד העדיפה "משחקים של בנים" ושיחקה עם הבנים עד גיל תיכון. אני לא חושבת שזה עניין של גיל אלא יותר של אופי. אני אישית הייתי הולכת עם הבחירה וההעדפה שלה - היא זו שצריכה להנות מהחוג ואם היא לא תאהב היא עלולה לא להתמיד.

Rinat 789

New member
יותר מזה, לא סולחת לאמי על שהגבילה אותי

ממש כך אמי הייתה עוקצת אותי שאהבתי תחרויות ריצה, כדורגל וכל מה שהזכיר לה ספורט גברי שלא לדבר על זה שהיא לא רצתה לרשום אותי ללמודי גיטרה - אלא ללימודי פסנתר כי לדבריה (שנות ה - 70) , גיטרה זה לגבר :(

gshadmon

New member
חנוך לנער עפ"י דרכו וגם...

בעיקרון צריך תמיד לבדוק מה הצרכים של הילד ומה הדרך שלו להתפתח וללכת איתו, אבל עם זאת תפקידנו לתת כיוון ולהשתמש בכלים שלו, בעיקרון החברה היום מקולקלת ולכן יש עירבוב בין היחס בין בנים ובנות ומכך גם הזהות והתפקידים, תפקידנו ההורים לדאוג לסביבה נכונה, ולתת דוגמא אישית, כאם לראות מה אנחנו מהווים לילדה כדוגמא.

Rinat 789

New member
לא מסכימה עם דבריך גלעד

כי אז בעצם אתה מצדיק את אמי שלדבריה כל ספורט שמפתח שרירים מתאים לגבר ... כולל גיטרה. להיפך, אם אנו נותנים לילדנו את האפשרות ללכת אחר הלב, הם לפחות יכולים למצות את השטחים בהם הם מביעים עניין ולהמשיך הלאה בלי תחושת החמצה כפי שאותי לוותה תחושה זו במשך השנים.

pugile9

New member
תודה על הכיוון

הגודו ירד מהפרק בנתיים ביתי בקשה פסק זמן מהחוג האמת שבבית יש לה 2 אחיות ואמא והיא מאוד אוהבת גם לאפות איתי עוגות וגם לצייר מעניין לראות לאן זה יתפתח אבל היייתי רוצה לשמוע אם אפשר עוד קצת תגובות על הדרך שבה אני צריכה להצתרף לבחירות שלה מתוך נקודת השקפה בוגרת ואחראית יותר.

Rinat 789

New member
שוב .... לתת לה ללכת אחר הלב, אבל:

סתם למשל, אם הילדה רוצה חוג לתופים, ואת יודעת שבחינה תקציבית לא תוכלו לעמוד ברכישת מערכת תופים כולל השכרת חדר חזרות, אז אין מצב לאימונים בבית. יעני זה מצב שלא תוכלו לעמוד בו בבית, אלא רק במסגרת החוג עצמו. אבל אם זהו חוג ספורטיבי....של בנים שוב פעם - לא להתערב לה בהחלטות כל עוד אין סכנת חיים מזה לא לתת לה לפספס את ההזדמנות שלה. בסופו של דבר היא יכולה להרגיש שהיא מצתה את זה כעבור זמן קצר. הכי חשוב שזה יבוא ממנה - שההחלטה תבוא ממנה כי אז היא תחשבן לכם על זה חבל"ז

limorsf

New member
אפשר לשקף לה שבכולנו יש כל מיני חלקים

למעשה בכל אחד מאיתנו יש כישורים שונים. מענין מה היא מוצאת בחברת בנים שמתאים לה ואין בחברת בנות? האקטיביות? הסגנון? היחודיות של להיות בת יחידה בתוך קבוצת בנים? יש מקום להתענין, לא ממקום שופט, ולנסות להבין את התחושה שלה ומאיפה היא נוצרת, ממש לנסות לראות את זה "מהעיניים שלה". יתכן שתמצאי שם השראה איך לכוון אותה אחרת. לדוגמא, אם היא אומרת שעם הבנים יש צחוקים - אז מה קורה עם הבנות? ואיך אפשר שיהיו צחוקים גם איתן? אין רע במשחקים עם בנים דווקא, אבל יש בעייתיות להרגיש לא שייך לקבוצת בני הגיל והמין שלך... גיטרה דווקא נראית לי מתאימה לשני המינים לימור סופר פטמן פסיכולוגית חינוכית ופסיכותרפיסטית

pugile9

New member
אני חושבת

שמה שגלעד אמרלא סותר את מה שאת אומרת ,אני חושבת שגלעד היה מאפשר לך את כיוון ההתפתחות שלך אם הבנתי אותו נכון עם תמיכה ,זה שלאמא שלך היה חלום על פסנתרנית (גם אם צריך להשתמש לצורך כך בהפחדה על פיתןח שרירים ושיעור יתר ) ואת רצית לנגן בגיטרה זה ביטוי של השפעת הסביבה אם אינני טועה כשאמך הייתה צעירה החשיבו מאוד את הנגינה בפסנתר כמובן נגינה עם גו זקוף {אני צוחקת } ו"בזמנך" הזמרים הנערצים ניגנו בגיטרה גם אני הערצתי בזמנו ,טוב נו גם היום גיטריסטים אולי עוד תהיה לנו הזדמנות לכי תדעי.

למעלה