ביתי הפטריוטית יוצאת עם משתמט

ביתי הפטריוטית יוצאת עם משתמט

מה לעשות שביתי שכל זמנה בתיכון דאגה להריץ את שינוי רק בגלל העובדה שלא מצא חן בעיניה הנושא של המשתמטים ובעיקר הדתיים החרדיים שלא נותנים יד או רגל לביטחון המדינה וכו', עכשיו היא יוצאתכבר תקופה לא קטנה עם בחור אומנם חתיך אבל משתמט על סעיף נפשי שאמר לה במפורש שזה מה שהוא עשה . מה עושים ?????

ועוד...

הוא לא יכול לקבל רישיון נהיגה בגלל זה והוא בטלן והיא בחורה מושקעת ומשקיענית ומוצלחת מאוד. האם להעיר לה. האם לריב איתה ? מה צריך לעשות????.

love88

New member
הי פזית, לידיעתך

עברתי משהו דומה, אצלי אחרי שבתי עד גיל 18 היתה סופר סופר ציונית, מדריכה בתנועה ודומה מאד בדעותיה לבתך, לפתע, היא החליטה שהיא פציפיסטית ולא מוכנה בשום אופן להתגייס לצבא. כמובן שאנחנו עלינו על בריקדות, היינו בהלם, כי בתי הגדולה היתה לפניה בצבא מדריכת אב"ך , ממש קרבית, וכולנו מאד ציונים בבית ובמשפחה. אבל, היא היתה בגיל ההתבגרות, ואין עם מי לדבר, ואם בתי הגדולה סיימה את גיל ההתבגרות בגיל 21 בערך, אז אצל הגדולה זה יסתיים כנראה בגיל 22. היום היא בת 20 עברנו תקופה קשה, היא עזבה את הבית בגיל 18, גרה אצל חברה, אבל כל הזמן לא רבנו איתה, ולא דיברנו על זה. כל הזמן אמרנו לה שהיא יכולה לחזור, ולפני כשנה היא אכן חזרה, עוד לא עברו לה כל השטויות, אבל היא בדרך הנכונה. היא מאד אוהבת אותנו, אנו כל הזמן מתחבקים, וצוחקים וחברים מאד מאד טובים איתה. לדעתי, לבעיה שלך, אם הבחור לא עבריין, והיא לא שינתה דברים דרסטיים ומסוכנים בחייה, אז תניחי לה, אל תאיימי עליה, תהיי חברה הכי טובה שלה, תפתרו תשבצים יחד תראו סרטים ביחד, תלכו לקניות יחד וכד' אפילו תבשלו יחד. הכל יהיה בסדר. תחייכי אליה כל הזמן ותחבקי אותה. יהיה טוב מבטיחה לך

יעלת

New member
מסכימה עם love88

בתור אחת שעברה את גיל ההתבגרות(אומנם לפני הרבה שנים), ילדים בגיל זה לא מקשיבים, במיוחד לא להורים. ולעיתים עושים בדיוק ההפך ממה שהורים ממליצים.(לא תמיד מתוך הכרה). ולכן אם האדם לא שלילי,אני לא הייתי מתערבת. אני לא אומרת שלא הייתי חורקת שיניים אבל לא הייתי מתערבת, והייתי נותנת הרגשה שתמיד תהיה שם בשבילה,כדי שהיא תתפקח, היא לא תחשוש שיאמרו לה "אמרנו לך".ותרגיש בטוח איתך.

תודה לכל המגיבים

ואם יהיו אי אלו התפתחויות אשתף אתכם. בינתיים אני בוחרת בדרך של שתיקה והבלגה ומקווה שהיא תתעשט בכוחות עצמה . לא קל בכלל.

אבא אסא

New member
פזית - שאלה לא קלה

מצד אחד את רוצה את טובתה ומצד שני לא להגביל אותה. ציינת שהיא יוצאת תקופה לא קצרה עם הבחור הזה ועל פניו נראה כי ישנה ביניהם מערכת יחסים. כל הנתונים האלו חשובים, כי כנראה שהיא בחרה כרגע, בראש צלול, להיות עם הבחור הזה. כנראה שיש בו מעלות אחרות להוציא את העובדה שהוא השתמט משירות. שאלות: מה הוא עושה: בטלן? עובד? מבלה כל הזמן? האם נראה שהוא לא אמין או בטוח עבור בתך בצורה כלשהי? מה שאני כן יכול לדעת, זה שאם תנסי להפריד ביניהם, זה רק יגרום לה לעשות לך דווקא. פשוט צריך לשבת איתה, להביר לה את חששותייך, ולראות איך היא מגיבה. אשמח לשמוע מה היה. אסא.

mirivs

New member
אהבה ואמפטיה פזית

אני תמיד עושה כך כשיש לי בעיה עם הילדים שלי אני לא נותנת להם להרגיש רע זורמת איתם אבל........בכל הזדמנות בשיחה קלילה אני מעלה תהיות למדתי שהילדים שלי מקשיבים לי אחר כך בינם לבן עצמם ובסוף תמיד מחליטים כפי שאני רוצה את יודעת? בני הבכור התאהב במכשפה חודש לפני החתונה ביטל את החתונה למה? כי זרמנו איתו ובשקט העלנו תהיות שחדרו לליבו. יש לי המון דוגמאות כאלה. ואם לא יצליח לך סימן שכך זה צריך להיות. אין מה לעשות.

הבעיה שהיא כניראה

איבדה את הביטחון העצמי שלה שגלל שתי סיבות 1. היא שמנה מאוד בצבא ולא מפסיקה להשמין היא יפיפייה 1.80 מ' ושוקלת אולי 90 קילו. מתלבשת מאוד לא יפה לטעמי בלי לדפוק חשבון מכנסיים נמוכים וחולצות בטן ולא ניראית טוב עם זה. 2. היה לה חבר במשך 3 שנים והוא ניפרד ממנה - כך שהיא נותרה פגועה . וברגע שהבחור הזה שם עליה - ניראה לי שזה מה שמחזיר לה את הביטחון . חבל לי כי היא סטודנטית , שרתה בצבא ובחורה מקסימה והוא פשוט כלומניק וכל מילה שלי עלולה לגרום לפיצוץ - היא לא טיפשה ובכל זאת כל הערה שלי או כוונה להביא אותה לשיחה עליו עלתה בתוהו. הוא לא בחור שלילי - רק הקטע שהוא לא עושה שום דבר חיובי עם עצמו.

אבא אסא

New member
פזית יקרה, הכל שאלה של גישה.

לרב, אם באיפ בפתיחות לאדם - הסיכוי שהוא ישר יתגונן הוא יתקיף היא פחותה. אני מציע שתוך כדי פעילות שגרתית ששתיכן עושות יחד (ארוחה, טיול, נסיעה באוטו) דברי איתה בצורה פתוחה וקלילה (אם כי קשה) על הפחדים שלך וכל הזמן נסי להבין איך היא מבינה אותך. הרעיון הוא לנסות להגיע בעדינות לנקודה שמעניינת אותך. תסבירי לה שאת מעוניינת לשמוע ממנה אם הוא טוב עבורה או אם יש לה חששות או רצונות או תקוות לגביו ואולי תופתעי ואולי לא. נסי...

מתרגשת

New member
לטפטף באיטיות את דעתך וזהו../images/Emo70.gif

ולהמשיך כאילו כלום
הרי יש גילאים מסוימים שכל מה שתגידי לה היא תעשה הפוך סתם כי ככה זה.... פשוט תני לה לחיות את החיים שלה ולעשות את הטעויות שלה. המקסימום שאת יכולה לעשות זה לעוץ עצות ולקוות שהיא מקשיבה. מעבר לזה... פשוט כלום כי כלום לא יעזור. נסי לקבל את הבחור אולי יש בו יותר משנראה לעין ויכול להיות שהוא ממש ממש ממש מדהים בלי קשר...

למעלה