בית אבות או מטפל/ת בבית?

בית אבות או מטפל/ת בבית?

מנסיון של חברי הפורום , הייתי מאוד מעוניינת לשמוע איך אתם מתרשמים, מה טוב יותר לחולה, להיות בבית עם מטפל/ת או להיות במקום סיעודי. אודה לתשובה.

ronnyw

New member
זו שאלת השאלות

רובינו מתחבטים בשאלה הזו, ואני חושבת שאין תשובה אחת. קודם כל ולפני הכל זה תלוי במצב החולה. פה קשה לייעץ, כי אין שני חולים זהים. אתן לך דוגמא מהמקרה הפרטי שלי: אבא שלי התעוור. הוא מסתדר מצוין בבית שלו, מתמצא בחדרים, יודע איפה כל דבר מונח, ניגש לבד למקרר, מתקלח בעצמו, הולך לשירותים וכ'. ברגע שיילקח לבית אחר או למוסד - הוא הופך לתלוי לחלוטין. לכן במקרה שלו פסלנו סידור מוסדי. בנוסף זה תלוי במצב הסביבה (יש בו זוג או לא, יש מקום בבית לעוד אדם או לא), יש מדרגות וכ'. שיקול חשוב אחר - עלות כספית. מוסד סיעודי יקר בהרבה (הרבה!!) מהחזקה בבית, ולפעמים פשוט אין ממה. כך שנדמה לי שקשה לתת עיצה חד משמעית, כל מקרה לגופו. שיהיה בהצלחה !!

בית או מוסד סיעודי

א. תודה לתשובתך. ב. אבי נמצא כבר במצב שהוא לא יכול להתקלח לבד, ויש לו מטפלת 24 ש"ש. הוא נמצא בבית אבות מעולה, במחלקה עצמאית. אבל עושה רושם שתוך מספר חודשים הוא לא יוכל להמשיך להיות שם. אני לא יודעת האם להכניסו למחלקה סיעודית או להחזירו לביתו יחד עם המטפלת. אשמח לתגובות .

ענתי44

New member
שלום מאירה של הצאט

שאלה שאת צריכה לשאול את עצמך היא האם אבא יסתדר עם החזרה הביתה? במה כרוך המעבר למחלקה סיעודית? ומה יותר נוח גם לך. כי למשל עובדת בבית זה חופשה שאת צריכה להיות איתו בעוד במחלקה סיעודית לא. אני מציעה לך לא להחליט מיד אבל להתחיל לחשוב ולבדוק. למשל, להכנס למחלקה הסיעודית להתרשם ללמוד את מרקם החיים שם. לחפש מקומות חילופיים אפשריים, לבחון את השירותים בקהילה בשכונה שאבא התגורר. לראות, לבדוק לשאול רופא שמכיר את אבא מה יהיה פחות קשה לו, ואז להתלבט ולהחליט. בכל מקרה, מה שלבסוף תחליטי זה יהיה הכי טוב לאבא.

למעלה