בית אבות

haymonch

New member
בית אבות

אבי שנמצא בשלב מאוד גבוה של אלצהימר, הוא מתפקד אבל מבולבל מאוד. החלטנו אנו המשפחה להכניס אותו לבית אבות באזור המרכז, מקום נפתח לא מזמן ברמה גבוההץ[. בביקורים שערכנו גילינו שהצוות "משחק אותה" ז"א שמראה שהכל בסדר ויפה והטיפול הוא מצוין אבל שמנו לב שיש כל מיני מצבים שזה לא כך. איך אפשר לדעת שהוא מקבל את הטיפול הנכוך ולא שמנסים להרגיע אותו ע"י תרופות מרגיעות (מרדימות) כי ראינו שחלק מהמטופלים נראים מאוד רדומים?!!

אנימו

New member
ל-haymonch שלום

אני מבינה שהמדובר במחלקה סיעודית בבית אבות. כדי לדעת אם הטיפול טוב כדאי לבקר במקום בכל שעות היום לסירוגין . להתעניין ולפנות לצוות בכל בעיה ולהעיר תשומת לבם לבעיות ולעקוב אם הבקשות מתמלאות. יחד עם זאת כדאי לזכור כי הצוות אמור לטפל במספר רב של אנשים והבקשות צריכות להיות ראליות ןעניניות. הצוות בד"כ מתרשם ממשפחה שמתעניינת בהתמדה וברציפות. זה הנסיון שלי. מאה אחוז אין בשום מקום אפילו לא עם מטפל בבית ולכן צריך להיות סדר עדיפויות בהערות ובדרישות של המשפחה. טיפול נכון אפשר לבדוק אצל הרופא המטפל ואם יש ספק אפשר לזמן את או אל החולה רופא מבחוץ. לבוא בשעת מתן התרופות , בד"כ בשעות הארוחה ולעקוב אם אכן ניתנות במינון הנדרש. מצב רדום של חולים אופייני למטופלים במצב כזה. רבים נרדמים בכל שעות היום ולאו דוקא בגלל מתן תרופות. מקום טוב ואחראי לא נותן תרופות סתם. שוב - הכל נאמר ע"ס התרשמות אישית שלי. קורה שהחולה אינו רגוע ואכן ניתנות לו תרופות. אפשר לדעת מה הכמות גם עפ"י התשלום החודשי הנדרש עבורן ולעבור על רשימת התרופות המשולמות. כך גיליתי למשל תרופה שלא ידעתי שהחולה מקבל וניתן לי הסבר מתקבל על הדעת. והיה ועדיין עולה חשד שהטיפול לוקה בחסר, אפשר להחליף את המקום. לסיכום. המצב לא קל ומסובך ויש להפעיל בצד הרגש והתיסכול גם הגיון והשלמה והכרה במצב. אני מנסה לבדוק את המצב מנקודת מבט אובייקטיבית כדי שלא אאבד את הצפון בשיפוט. צוות אמין יצליח להפיג את החששות או לפחות למתן אותם. צריך כל הזמן להיות עם היד על הדופק ולהיות ריאלים. מאחלת הרבה כוח. חזק ואמץ.

למעלה