בית או עבודה -מה יותר?

יפה81

New member
בית או עבודה -מה יותר?

שלום , יש לי התלבטות ואשמח לקבל עצה... יש לי אפשרות לעבוד 4 ימים בשבוע ולקבל תנאים סוציאלים חלקיים (שזה חיסרון ) אך הלחץ והאיזון מבחינת בית וילדים יהיה לי נכון (יתרון). מצד שני האפשרות היא לעבוד 5 ימים בשבוע ולקבל את כל התנאים הסוציאלים, יותר הכנסה (יתרון ) אך הלחץ יגדל כמו גם ההוצאות מטפלת עוזרת וכו'. מה דעתכם? מה "חשוב" יותר? מהי "ההכרעה הנכונה"? אשמח לגילויי דעת מעניינים. תודה

גילוי דעת והכרעה

אני פוסק: חמישה ימים בשבוע. לאחר שעברתי על כל הנתונים, טיב העבודה, משמעותה, גיל העותרת, גילאי ילדיה ומספרם, בית הספר של הילדים והסביבה שבה הוא שרוי, שירותי השמרטפות והצהרון, ומצד שני בחנתי את אופי העבודה האמורה, נתוני התנאים הסוציאליים, סיכויי הקידום בעבודה, הרושם החיובי שנוצר בעקבות המעבר לחמישה ימי עבודה, ולאחר שראיינתי את הילדים, את אביהם, את חבריהם וחברותיהם- ובהינתן אופיה של העותרת ונטיותיה המקצועיות, האישיות והחברתיות- הגעתי למסקנה האמורה. חמישה ימי עבודה! לא פחות! אנא שובי להתייעץ עימנו לעתים מזומנות! ישראל שורק

yoramisrael

New member
אפשרות ראויה 4

אחרי הכל מי שמחליט זה לא הפוסק והדרך לשאול שאלות היא לא מעלה ולא מורידה. צדיקה באמונתה......

צדיק באמונתו יחיה

האמונה שלי היא שעשו עלינו סיבוב. אני מקווה שאתה מבין את הז'רגון. וככה אף אני אחיה באמונתי ואעשה סיבוב בחזרה!

יפה81

New member
תגובה רצינית

לישראל שלום, שאלתי / ההתלבטות היא אמיתית ורצינית!. התאכזבתי לקרוא את תגובתך הצינית והלא רצינית. במיוחד לעניין הסיבוב... כן כן הז'רגון . חיפשתי משהו יותר רציני לפי הכותרות ... וכאמור התאכזבתי.. שאלתי בעינה עומדת, אולי הפעם תקרא ותגיב ברצינות. מה דעתך?

ובכן, לעבודה!

אם את נותנת לי הזדמנות נוספת, וןאם טעיתי בהערכתי שמדובר במהתלה, כי אז ודאי מגיעה לך התנצלות. התוכלי להסביר את שאלתך ומדוע היא מוצגת כאן? הנתונים החסרים (רשימה חלקית): כמה כסף דרוש לך לפרנסתך, האם את חיה ברווחה או בתנאי מחסור, האם נשקף לך סיכוי קידום בעבודה, מהי בכלל העבודה האמורה ועד כמה היא מעניינת ומאתגרת, מה גיל ילדייך, מהן אפשרויות התמיכה הסביבתית והמשפחתית שאת נהנית מהן, אם בכלל? האם וכיצד יכול בן זוגך לקחת חלק פעיל יותר במאמץ גידול הילדים, לשם מה לך "תנאים סוציאליים" (או בלשון הכלכלנים, האם אינך יכולה לרכוש מוצרים פיננסיים בשוק החופשי?), מה מאפיין את אישיותך ואת השקפת עולמך ככל שאמורים הדברים בקשר/ תלות בילדים או בדימוי העצמי שלך? האם ובאיזו מידה את יכולה לחזות קדימה מה יהיו השלכותיה של כל הכרעה מבחינת סיכוייך לסובב את הגלגל ולחזור בך מהחלטתך? איך היית מאפיינת את קרני "הדילמה"? התנגשות בין רצונות לבין צרכים? או שמא באופן אחר לגמרי. האם מדובר בדילמה או שיש לדעתך דרך "מילוט" ממנה? כיצד נוהגות נשים אחרות בסביבתך ובאיזו מידה את חושבת שיש בכלל טעם לשאול שאלה כזו? מה את עלולה להפסיד בהינתן החלטה א' ובהינתן החלטה ב'? יותר מזה: מדוע אינך מתחבטת בשאלה זו עם בן זוגך, משפחתך ואולי אף ילדייך עצמם? הידעת שקולות רבים נשמעים בעת שותפות ילדים בתהליכים הנוגעים לקביעת גורלם שלהם. האם ישנם מושגים שטרם הבהרת לעצמך? למשל "מימוש עצמי"? בהנחה ש בחרת דווקא ביעוץ פילוסופי- מהן ציפיותיך? איתך ישראל

יפה81

New member
התלבטות

ישראל שלום, ההתנצלות מתקבלת.. והנה הנתונים החסרים: אני מורה בתיכון, בעלי איש צבא , טווח גילאי הילדים 9-4. חיים בממוצע הכלכלי ולאחרונה (עם המשבר/כמו כולם) חלה ירידה. אפשרויות תמיכה משפחתית כמעט אפסי וכך גם לגבי התמיכה של בעלי בגידול הילדים בגלל אופי עבודתו. לגבי השקפת עולמי - מנסה ליצור איזון בין היותו אמא ואשה עובדת. עבודתי דורשת הרבה הכנות , בדיקת מבחנים וכו' אשר לוקחים המון זמן בדרך כלל בלילות... דבר יוצר לחץ פיזי ונפשי , הראש תמיד בעבודה ... אחרי הצהריים והערב שמוקדשים לילדים מתחילה המשרה השלישית..... הפירוש של 4 ימים הוא שיש לי יום פנוי ורגוע לבדיקת מבחנים עבודות מערכי שיעור וכו', זמן לניקויון הבית ואחזקתו ברמה טובה, זמן עם הילדים - להוציא אותם מהגן ומבית הספר בצהריים וכמובן זמן איכות עם בעלי (יום ו). בחמישה ימי עבודה אני צריכה לקנות שירותים: בייביסטר שתוציא את הילדים (ואני לא איתם בצהריים - בארוחה מדברים על כל הדברים החשובים ולדעתי הם לא יוצאים אותו הדבר בארוחת הערב בגלל מרחק הזמן מהחוויה אותה עברו), עוזרת . כך שמצד אחד יש לי "ותר כסף"אבל מצד שני אני "בזבזת" אותו . כמה שקשה להיות עם הילדים ולעסוק בעבודות הבית אני אוהבת את זה ורואה בזה את תפקידי. בדיוק באותה מידה בה אני רוצה לעסוק בהוראה ובחינוך כי בסך הכל טוב לי בבית הספר=מקום עבודתי. הדילמה הוצגה בפני רבים בסביבתי: בעלי, ילדי וחברותיי ועדיין אין לי תשובה חד משמעית ואני צריכה לתת תשובה עד סוף השבוע... במסגרת החיפושים שלי הגעתי ליעוץ הפילוסופי וגם קראתי את " פילוסופיה במקום פרוזאק"... נשמע לי מעניין מאוד.. מה כוונתך מושגים שטרם הבהרתי לעצמי - מימוש עצמי? תודה

יפה81

New member
התשובה היא לא.

הי , תודה על התגובה וטוב ש"התפרצת". מדובר בשיגרה שמתרחשת בכל סוף שנה לקראת השנה הבאה .בתקופה הזו בבתי הספר מכינים את השעות/הכיתות שכל מורה ילמד בשנה"ל הבאה. כל שנה אני מתלבטת מחדש....

אוקיי.

עושה הרושם שמבחינת הוצאות, הן לא ממש תשתננה, היות וציינת שבמידה ותלכי על 5 ימי עבודה, תאלצי להוציא סכום לא מבוטל מאשר כשתהיי יותר בבית. אז נדמה לי שהעניין הוא בהקטנת משרתך וזכויותייך הסוציאליות. אגב: לא בטוחה שזכויותייך תבוטלנה. מורה שאינה במשרה מלאה, זכויותיה נשארות כשהיו (גמולים, ותק, פנסיה, קרנות השתלמות) רק הן מחושבות כחלקיות משרה.

יפה- שימי לב לאן הדיון הזה הולך....

אני ממש נגד איזו הקפדה על נושא של פורום. וזה אחלה שסינטטית וברק נותנים לך ייעוץ כלכלי/פיננסי, אבל מה ששאלת הוא בדיוק מסוג השאלות שלפילוסופיה אין מה לומר עליהן.... זה כמו לשאול אם עדיף לאכול אבטיח או גויאבות? או אם עדיף לנסוע לחופשה ביוון או בהודו? אין כאן קירטריון מה טוב ומה רע- את פשוט מעדיפה משהו מסויים על פני אחר כי זה מה שאת מעדיפה.... הפסיכולגיה אולי יכולה להסביר מדוע מישהו מעדיף דבר אחד על פני אחר, אבל באופן אישי בשביל עצמך לא ברור אם זה משנה מה הסיבה לכך... (זו אגב תובנה שהגעתי אליה דווקא בזמן האחרון בעזרתו של ישראל. תודה לך שעזרת לי לחדד אותה בעיקר עבור עצמי. אולי גם סייעתי בכך גם לך במקצת....)

קריטריונים להכרעה ובעיית האינקומנסורביליות

ניתן לכאורה לומר, שבסופו של דבר, אין "פתרון נכון" לדילמות מסוג זה. בפילוסופיה קוראים לזה בעיית האינקומנסורביליות (אין פה שגיאת כתיב, בדקתי). כלומר בעייה של שימוש במושגים שאין להם דבר משותף ואין קנה מידה לבחון את משקלם זה כנגד זה. דוגמא לבעיית אינקומנסורביליות - הוויכוח בין חירות לבין שוויון (נניח שמתקיים קונפליקט, א' מצדד במדיניות א' בשם ערך החירות ואילו חברו, ב', מצדד במדיניות ב' בשם ערך השוויון); פלוני תומך במתן אפשרות לבצע הפלה בשם זכות האישה על גופה ועל תכנון משפחתה ואילו פלמוני מתנגד לזה בשם עקרון קדושת החיים והחלתו על עוברים... הרצאה ארוכה ומייגעת זו היתה דרושה כדי להטעים שאין קריטריון שמיייחס משקל גבוה יותר לעוד כמה שעות רוגע וכמה שעות ילדים (אגב, בסך הכל לא הרבה, שהרי הם ממילא בבתי ספר ובגנים ביום החופשי שלך) לעומת מימוש עצמי קרייריסטי. וכשאין, ולא ניתן לצפות לנימוק המכריע, עלינו לאתגר את הרטוריקה שלנו עצמנו כאשר אנחנו מגנים על עמדה מסויימת. האמנם יום חופשי ייתן לך יותר פנאי לעצמך, לבדיקת מבחנים ולקריאה? לכאורה, כן. כמובן. אבל הנסיון מלמד שלמרבית בני האדם קורה משהו מוזר ואנטי- אינטואיטיבי: ככל שסדר יומם מאורגן פחות ומרווח יותר ומאוורר יותר - כך הם מספיקים פחות בכל האמור לפעילות תרבות, לימודים, ספורט. ולהיפך, עד דרגה מסויימת כמובן, דווקא אנשים אינטנסיביים שסדר יומם מחושב וצפוף, מספיקים הרבה יותר. מספיקים גם להירגע ולייצר בעצמם שקט. את אישה חכמה. את יודעת ששום יועץ לא יוכל לנסח את נימוק המחץ שישים לאל את טיעוני המחנה "היריב". מימוש עצמי הוא אכן מושג שראוי להבהיר אותו. איתך ישראל

תיקון

הדגש על המילה "מספיקים", בתשובתי הקודמת, עלול להוליך שולל. מי שהמילה צרמה אף לו ודאי מבין את כוונתי. ומי שלא? לא.

יפה81

New member
תודה .

תודה לכולם . נתתם לי חומר למחשבה, איך לארגן את הדברים בדרך שתהיה לי טובה. ובצעם סוג של אישור והבנה (שהיו קיימים מלכתחילה אבל...) שאין תשובה חד משמעית . יום טוב

יפה81

New member
תודה .

תודה לכולם . נתתם לי חומר למחשבה, איך לארגן את הדברים בדרך שתהיה לי טובה. ובצעם סוג של אישור והבנה (שהיו קיימים מלכתחילה אבל...) שאין תשובה חד משמעית . יום טוב

hilabarak

New member
האמת שלא הצלחתי להבין מה ההבדל בין

תנאים סוציאליים לשכר ? ניקח דוגמא. על 4 ימים נניח מרוויחים 4000 כולל פננסיה של 4000 או במילים אחרות 4400 ש"ח בחודש (400 ש"ח הפרשה לפנסיה) על 5 ימים נניח מרוויחים 5000 כולל פנסיה של 5000 או במילים אחרות 5500 ש"ח בחודש (500 ש"ח הפרשה לפנסיה) למה השאלה היא על על הפנסיה והתנאים הנלווים ולא על השכר עצמו ? מה ההבדל, תנאים סוציאליים זה סך הכל תוספת לשכר.

תשובה בת שלושה חלקים

אז מה זה אומר לך עכשו = שמדובר כאן בפריצת דרך שמחייבת אותך לקבל החלטה הינה עצה קטנה = זאת הולכת ליהיות תקופה לא קלה ביכלל אז הפשילי שרוולים מה ייצא לך מי זה = ההשגחה העליונה לצידך נשמה ממש

שיבא2

New member
מה זה גילויי דעת מעניינים?

אתה חושב שמישהו פה ימציא לך את הגלגל? כל אחד ונטיות ליבו אני למשל, הייתי בוחרת ב5 ימי עבודה

למעלה