בית בוץ\אדובי

בית בוץ\אדובי

קנינו אדמה בדרום הרחוק ואנחנו מעוניינים לבנות בית מדברי , כלומר מותאם לאקלים המדברי בצורה היעילה ביותר מבחינה אקולוגית וגם כמובן בצורה הזולה ביותר. איפה מתחילים? האם יש אדריכלים שמתמחים בסוג כשה של בתים? איך אפשר להגיע לאנשים שמתמחים גם בבנייה של בתי בוץ? תודה על העזרה...

יש איזה קבלן ירושלמי שמתעסק

עם בתי בוץ . היה לנו בפורום צמחונות פועל שלו שעזב בגלל שהוא מנצל צואה של פרות . עזוב אותך מבוץ איטונג לא פחות טוב

../images/Emo203.gifיש לי כתבה../images/Emo70.gif

על מישהוא שמתכנן ובונה בתי- בוץ בארץ אשתדל לחפש בערב
ולמסור לכם שם ופרטים.

בינא

Member
הבניה בבוץ של הדרום אקולוגית...אבל

לא בריאה ואתה תשים את כספך "על קרן הצבי". בתי הבוץ אינם מגינים מחום ובודאי שלא מקור. למרות האמור, יש כפר נופש שלם שבונים אותו בימים אלה, בצוקים, אבל כמו שהצימרים למיניהם אינם בתי קבע, גם כפר הנופש לא. להלן מספר טלפון של היזם שבנה את האתר וגר שם - אריה 052-3647222 תמיד תוכל להחליט "לחזור לשפיות", לבנות "ירוק", אבל מודרני ותמיד תוכל לצפות את המבנה בבוץ... אם תחליט כך, אתה מוזמן לבקר באתר "בית" www.bayit-il.co.il , בו תמצא אלטרנטיבה ירוקה שנקראת שיטת "בית ישראלי" וגם אקולוגית במידה.

טללו

New member
בידוד בבוץ

בניה בבוץ מבודדת גם מבודדת. בדרך כלל בונים קירות בעלי מסה שיודעים מאוד לשמור על קור/חום. חבל שאתה כותב בבטחון כזה שטויות. לענייננו: דוד רנוב ממושב עין יעקב (בצפון) בנה בית מלבני בוץ והוא מתגורר בו עכשיו הוא בונה בית נוסף מלבני בוץ. הוא אדריכל והטלפון שלו ב 144. כמו כן בשדה בוקר ישנם כמה מבני בוץ וניתן לחפש שם מידע (במדרשת שדה בוקר). מיכל ויטל היא המלצה טובה. ותנסה לגלוש לאתרים/פורומים של אקולוגיה/בניה ירוקה לדוגמא: http://www.archijob.co.il/archijob_forums/forum_index.asp?Fnumber=22

בינא

Member
טללו - כמה זמן את גרה בבית מבוץ?

כמה ניסיון יש לך עם הבדוד בבית הבוץ שלך? האם אין לכם צורך לחמם בכלל בחורף? איך הבוץ מחזיק מעמד בגשם? בשעות הצהריים החמות כשאת רוצה לנוח את מנוחת הצהריים, מה בדיוק הטמפרטורה הממוצעת בבית? (בהנחה שלא צריך כמובן מזגן). היית בבית של דוד רנוב? בקיץ? בחורף? תספרי לנו איך בדיוק הוא מחמם? איך הוא ממזג? האם יכול להיות שציפוי הבוץ הוא רק ציפוי או רק החלק הלא קונסטרוקטיבי של המבנה? אם בשדה בוקר במדרשה יש בתי בוץ למה את כל ההרחבה הם בונים עם בלוקים רגילים, בטון וטיח? ולמה כל המדרשה בנויה עם ציפוי אבן, אם הבניה בבוץ שבטח "נורא זולה" ו"כל אחד יכול לעשות אותה"? בביקורי האחרון אצל ה"מסאי" בקניה, ראיתי שהם ויתרו על מבני הבוץ לטובת פחונים, כמו הבדואים אצלנו. כששאלתי למה, כי הרי טללו אומרת שזה מבודד, הם אמרו שזה נורא חם ביום וקר בלילה, הטרמיטים גומרים להם את הבית שלא לדבר על זה שהם כל הזמן צריכים לשפץ אותו ואין להם זמן לזה, כי הבקר יותר חשוב ובכלל הם היום בעד מודרניזציה, אז הם עברו לפח גלי עם בידוד קש בין שני הפחים ככולא אוויר ועם חלונות יותר גדולים כדי שהרוח תעבור חופשי ותוציא את החום, יחד עם האבק...

בינא

Member
סדר הפעולות לבניה ירוקה בבוץ

הסדר של הבנייה הירוקה בבוץ הוא כזה: 1) יוצקים משטח בטון "ירוק, או יסוד רפסודה... 2) בתוך המשטח הירוק מקבעים פלטקות פלדה "ירוקות"... 3) מרתכים קונסטרוקציה מפלדה "ירוקה"... 4) ממלאים את החללים בבלוקים מבוץ וקש במקום בחומר אחר (לוחות מתועשים). 5) מורחים טיח בוץ על הכל. 6) מתקינים קני סוף/קש וכיו"ב על הגג ולא שוכחים לשים ניילון ירוק מלמטה 7) מרכיבים את חלונות האלומיניום הבלגי או הבלגי מברזל עם זכוכית ירוקה. 8) לא שוכחים להרכיב דלת עץ ירוק לכניסה ולפרוש שטיחים מצמר עיזים על משטח הבטון הירוק. * לא צריך חשמל ולא צריך מים כי המטרה היא להשתלב ולחזור אל הטבע...

למה אתה כל כך לועג../images/Emo35.gif

עובדה שבונים בתים כאלה. מה הזלזול הזה
בבתי- בוץ לא חסר כלום, אם מתכננים אותם כראוי. בשביל זה יש אדריכלים. למשל- דוד רנוב.

טללו

New member
עד עכשיו הערכתי את תגובותיך וגם את

הרעיון שלך בבית ישראלי. מצטערת, שברת את עצמך. לך תבקר בבית של רנוב (כן בחורף ובקיץ), לך תדבר עם אדם שמבין בזה. ואז תכתוב את התגובה הילדותית והטיפשית שלך.

הבית שמופיע בכתבה בנוי לבני בוץ

ממכונה. פעם חשבו לבנות מלון בדרום מלבני- בוץ. לשם כך הביאו מכונה מיוחדת ליצור לבני- בוץ. בסופו של דבר הפרוייקט לא יצא אל הפועל ודוד רנוב רכש מהם את לבני הבוץ. הבית שמופיע בכתבה נראה כמו בית רגיל, רק עם קירות עבים וכל מיני רעיונות ופטנטים, אך ללא מראה ה"אדמה" שמופיע בקישור שצרפתי.

noabl

New member
בית מבוץ

תיכנסו לאתר של קיבוץ לוטן- זה קיבוץ אקולוגי שבונה גם מבנים מבוץ- חייבת להגיד שזה יוצא מקסים. אני לא יודעת לגבי בתים שלמים, אבל חדרים הם בונים שם. שווה להכנס ולראות ואפילו לבקר בקיבוץ- מקום מאוד מיוחד שמתמחה בבנייה ירוקה, מחזור ואקולוגיה

bis fd

New member
היום ראיתי פרסום

לבנית בתי בוץ בלוטן שם בטוח הם יודעים את העבודה אם תרצי אני יכולה לבדוק מחר פרטים מהפליר שראיתי

בינא

Member
תיקן קל - בלוטן בונים בתי קש עם בוץ

על קונסטרוקציה מפלדה שמחוברת למשטח בטון של יסוד רפסודה. חבילות הקש "משופדות" לקונסטרוקציית הפלדה ועל החבילות מורחים בוץ מקומי. הרעיון הוא שכך "כולאים" אוויר בתוך חבילת הקש והבוץ מונע מהעיזים לאכול את הבית...

bis fd

New member
ולפני 20 שנה אבא שלי לא נתן

לי לנסועה לאילת עם הרום כרמל ...בגלל הגמלים

איריסג

New member
מיכל ויטל - יועצת בניה ירוקה

מעצבת פנים שנחשבת לאחת המומחיות בארץ לעניין בניה ירוקה ובכלל זה לפרוייקטים של אדובה. אנחנו עשינו אצלה ייעוץ לבניה ירוקה של בית רגיל, אבל אני יודעת שהיא עשתה כבר כמה וכמה פרוייקטים של בנייה בבוץ. הייתי בהרצאה שלה וזה נושא מרתק. הטל' שלה 7651731 - 050

למעלה