בית גידול דוגסלייף - מלטז

xdaniellax

New member
בית גידול דוגסלייף - מלטז

היי,
ראיתי המון דיונים בפורום בנוגע למלטזים וכלבים גיזעיים בכללי, ברורים לי גם ההבדלים והחשיבות בתעודות.
עקב אלרגיה חמורה אני יכולה לקחת רק כלב היפואלרגני, מה שמוסיף לשיקולים שלי לגבי תעודות.
לצערי רוב, ככל המקומות שדיברתי איתם התעניינו רק בכסף ובכמה גורים אני יוכל "להרוויח" מהכלבה, והתפלאו לשמוע שאני בכלל מעוניינת לעקר את הכלבה ואין לי רצון בגורים.
בית גידול דוגסלייף היו ממש נחמדים, יש להם תעודות אבל הבנתי שיש להם גם הרבה המלטות.
מישהו מכיר אותם? ממליץ? יודע אולי על מקומות אחרים מומלצים?

Yukita

Active member
מנהל
לא הבנתי

האם תוכלי להסביר מה פירוש "התעניינו רק בכסף"? כלב גזעי אכן עולה כסף, הרבה כסף. אבל למה את חושבת שבית הגידול מתעניין רק בכסף?
גם לא הבנתי מה זאת אומרת "כמה גורים אני יוכל "להרוויח" מהכלבה" - האם הם מצפים שתרביעי את הכלבה על פי הוראותיהם ותמסרי להם גורים? מה הם מבקשים בדיוק?

xdaniellax

New member
כן, אסביר את עצמי

באמת לא היה ממש מובן ...
ברור שהם עולים כסף- הרבה כסף. אלו גם סכומים שלקחתי בחשבון ואשלם, אבל למקום איכותי וטוב.
גם ככה הסכומים גדולים אז מעדיפה לשלם יותר למקום איכותי עם תעודות, בייחוד שאצלי זו בעיה של אלרגיה.
פניתי לכמה מקומות, שכל מה שעיניים אותם זה הכסף, לא רק שלי. במקום לענות לי על התאמת הכלב ושאלות כלליות ששאלתי, התייחסו לכלב כהשקעה כספית, אמרו לי שאלו כלבים מצוינים לרווח, מבוקשים, הסבירו לי על אופציות לזווג עם כלבים מהמקום וכ'ו.
לרבים לא היו תעודות אלא רק התפארו בהורים וכאלה...
בהסתמך על דברים שקראתי בפורומים, הם הציעו "לבוא עד הבית" וזה מעלה קצת חשד....גם העובדה שיש להם יחסית הרבה גורים זמינים,
זה לא נשמע כאילו אכפת להם מהכלבים או מי אני לצורך העניין....
יוצאי דופן היו באמת דוגסלייף, אז רציתי להתייעץ כי זה הבדל יחסת גדול במחיר (שכמובן אני יהיה מוכנה לשלם למקום איכותי), מעדיפה באמת לקבל המלצות....
מקווה שהסברתי יותר טוב.

Yukita

Active member
מנהל
הרחבה

קודם כל, נראה שאת רצינית בחיפוש אחרי מקור שעומד בסטנדרטים מספיק גבוהים, ובכך את שייכת למיעוט הראוי. באמת כל הכבוד. ולפרטים:את צודקת מאוד שאת מחפשת מקום שבו כל מה שייימכר לך - יימכר עם תעודות. אם לאחד ההורים, או אפילו שניהם יש תעודות ולגור שמוכרים לך אין - יש פה בעיה, בין מפני שעובדים עלייך באיזה אופן או מפני שהגור לא עומד באיזשהו סטנדרט (שיכול להיות כל מיני דברים, גם דבר שישפיע על בריאותו). משום כך, גור ללא תעודות, ולא משנה באלו הורים מתפארים, אינו גזעי. לצערנו, אנשי הכלבנות הגזעית הרשמית לא ממש מפנימים את המידע שמסרת כאן, לפיו יש מבחר מקומות.שמציעים גורים ללא תעודות מהורים שאולי כן יש להם (כלומר, שכלבים מתועדים הם בהחלט חלק מהבעיות הקשות של כלבים פה בארץ). אצלך, הרציונל לקניית כלב הוא בריאותי, ציינת אלרגיה. במקרה כזה, מומלץ:1. שתיבדקי אצל אלרגולוג מומחה כדי לוודא בדיוג למה את אלרגית - ולא רק אצל רופא משפחה או הערכה עצמית. לעתים קרובות, כשלא נבדקים כראוי האבחון שגוי וזה יכול להגמר גם באלרגיה לכלה ה'היפואלרגני'. עבורך קודם כל, וגם עבור הכלב, כדאי להתחיל מאלרגולוג מומחה (כמובן בהנחה שלא עשית זאת כבר, אולי כן?).2. בהתאם לאבחון האלרגיה, להבין מה בדיוק יתאים לך. אם, למשל, יתאים לך כלב שהפרווה שלו היא מה שמוגדר 'שיער' (כמו של טדם) ולא 'פרווה' (כמו של רוב הכלבים), יתכן שאם תרצי, תוכלי למצוא כלב כזה לאימוץ וכך לא להגרר לשוק הבשר של סחר מכר בכלבים. גם אם בסופו של דבר עדיף לך כלב גזעי קנוי, כדאי לדעת בדיוק מה דרישות הטיפוח שלו. מקור מידע מעולה בנושא טיפוח כלבים היא רעות תיכון מ'חיות ובית' בכפר סבא, אם איני טועה. גם בלי קשר לאלרגיה, שווה ללמוד ממנה על טיפוח, על סוגי פרווה שונים ואיך ובאיזה גזע מוצאים מה. 3. אם כן מגיעים לקניה מבית גידול, לחפש את מה שהופך אותו לעדיף מאחרים:א. נקיון, תחזוקה וגודל הולמים של המקוםב. רווחים די גדולים בין המלטות לנקבה אחת (אחת לשנתיים, למשל)ג. תיעוד מלא של שושלות, כולל מידע רפואי לא רק על ההורים אלא גם על הסבים וכמה שיותר לפניהםד. בטובים יותר גם יתייחסו למידע התנהגותי (מידע על האופי של ההורים והסבים) כי גם תכונות אופי מסוימות יכולות לעבור בתורשה, וזה לא כיף לקבל כלב גזעי זוכה פרסים עם אופי מפלצתי בבית.באופן בסיסי, לא צריכה להיות לך בעיה לעקר או לסרס כל כלב שקנוי, בגיל המתאים. אפשר בהחלט להכנס לאתר ההי”ל ולקרוא בתקנון שלהם מה הקריטריונים לבית גידול ראוי. הם לא מקפידים על התקנון, אבל אם החלטת לקנות, הוא יכול לעזור לך לבחון אם בית הגידול שאת רואה הוא אכן בסדר,.

Yukita

Active member
מנהל
בעסה

למרות שפתחתי חלון נפרד לכתיבה, כל התגובה שלי הפכה לגוש טקסט אחד ללא יכולת עריכה!הלוואי שיסדרו כבר את כל הבאגים האלה...לפותחת השרשור, אני מתנצלת, מקווה,שתצליחי לקרוא בכל זאת.

xdaniellax

New member
אם רוצים לקרוא מצליחים, תודה..לגבי האלרגיות

הייתי אצל אלרגולוג, אבל בהבנה שלי זו הייתה אלרגיה לפרווה ולכן חשבתי על מלטז, לא היה לי מושג שיש כמה סוגי אלרגיה לכלבים, הוא עשה לי טסטים כאלו על היד אך לא ציין מה זה ספציפית אלא אמר אלרגיה לכלבים וחתולים, אולי שווה ללכת לבדיקה נוספת.
תודה על המידע וכן לקחתי בחשבון את עניין הטיפוח :)

xdaniellax

New member
תודה

ניל´´י

New member
לא כל המגדלים מדברים ישר על כסף....

זה דבר ראשון...
בנוסף, דוגסלייף אכן מגדלים כלבים גזעיים בלבד, בכל הרמות, יש להם כלבים לתערוכות וכלבים שלא לתערוכות, לכן את יכולה לברר איתם אם יש בשגר גור/ה שאינו מתאים לתערוכות ולכן המחיר יהיה נמוך יותר.
לא דברת איתי, כך שלא כל המגדלים מדברים דבר ראשון על כסף...
אין כלב היפואלרגי, זו שטות, יש כלבים שאין להם נשירה ואין להם ריח כלבי, אבל לעמת זאת יש להם ריח פה, ישנם כלבים שהפרווה אינה גורמת לאלגיה כי אינה סופחת את האלרגנים שבאויר....
אין אלרגיה לפרוות/שיער הכלב אלא לאלרגנים הנמצאים על הפרווה/שיער, או לחלבון המופרש מעור הכלב, ישנם אנשים שאלרגים לחלבון שיש ברוק הכלב/ה ולכן שום כלב למעט כלב מחנות צעצועים יתאים להם.....
כשאת בוחרת כלב X, עליך לברר מה התכונות שלו, מה יהיה גודלו הסופי, אופיו, תוחלת חיים, לבקש לראות את ההורים ולברר את תוחלת החיים של הסבים והסבתות לפחות שני דורות....
את צריכה לברר מה הטיפול הדרוש לפרוות/שיער הכלב....
כל הפודלים, חלק מהטריירים, חלק מהזעירים אינם נושרים, כדאי לבדוק היטב, לדוגמא הקוולייר הזעיר נושר, גם הבולדוג הצרפתי ועוד זעירים....
&nbsp
זהו, עכשיו תבררי היטב....

xdaniellax

New member
איזה תשובה מקיפה ואינפורמטיבית!:)

לא התכוונתי לכל המגדלים כולם, המשפט לא נוסח כראוי, מתנצלת!
כל המגדלים (למעט דוגסלייף) שיצא לי באופן אישי לדבר איתם- אליהם התכוונתי.
לגבי הכלב, איך יודעים לאיזה סוג של אלרגיה מתייחסת הבדיקה של האלרגולוג? ):
בכל אופן, לקחתי בחשבון שכשרוכשים מלטז יש הוצאות טיפוח ויש להשקיע גם בסירוק יומי ואז זה מוריד את השיער שהצטבר, מימה שבררתי.
האם את בתור מגדלת מוכרת גם מלטזים? או סוגים זעירים שלא נושרים אחרים? :)

ניל´´י

New member
אינני מגדלת, קטונתי...

אני מרכזת את גזע הווסטי בארץ, גזע קטן ולבן השייך לקבוצה 3, קבוצת הטריירים.
בדרך כלל אין לי המלטות, אחת ל..... לכן אינני נקראת מגדלת, מגדל זה אדם שצאצאי הכלבים שלו, דור שני ושלישי עושים חייל בזירת התערוכות, למרות שנותי הרבות כבעלת כלבים (גזעיים ורבגזעיים) אין צאצאים ש דור שני ולשלישי.
לגבי הגזע, ניתן למצוא חור רב עליו בכל אתר באינטרנרט, רישמי ווסט היילנד וויט טרייר או west higthland white rerier ותמצאי חומר מעניין עליו.
אני מבקשת לציין שהכלב אינו מתאים לכל אחד, זה כלב שזקוק לתספורת הנקראת מריטה, נשמע נורא, אבל בכלל לא, לכן אם אינך יודע לעשות זאת לבד (אני מלמדת את מי שמעוניין) זו חתונה קתולית עם ספר מומחה לכך.
ברוב המקרים אני מנסה לשכנע אנשים שלא לקנות ווסטי (מוזר אני יודעת) בגלל המריטה ובגלל שהם עקשנים מאוד ובעלי דיעה משל עצמם ויש להם נטיה לאבן שן ולריח רע מהפה אם לא מטפלים נכון.
את יכולה להכנס לדף שלי בFB ולראות תמונות של ווסטים.

xdaniellax

New member
תודה על המידע

בעיקר עודדת אותי להיבדק שוב בעניין האלרגיה לפני קבלת החלטות!

במידה ובאמת תקני בסופו של דבר מלטז,

הם הכלבים הכי מקסימים ביקום!

אבל, וזה אבל שאת צריכה לקחת בחשבון -
ההוצאות עם המלטז לא נגמרות ביום הקניה. זה כלב יקר לגידול שגם זקוק להשקעת זמן רב בטיפוח - תספורת כל חודש וחצי-חודשיים במיוחד בטוסיק, תכשירים לדמעות בעיניים (למען ההגינות: אני אישית לא משתמשת) שמפואים וכאלה.
הפרווה אולי לא סופחת אלרגנים אבל היא כמו שיער של אדם רק דקיק יותר ולכן היא סופחת בערך כל לכלוך וריח שבסביבתה וזקוקה להברשה יומיומית ובמידה והכלב עם רצועה עליו בבית אז אפילו דו יומית, אחרת נוצרות ראסטות נוראיות.
מלטז גם מקלחים הרבה יותר מכלב רגיל (משהו כמו בין פעם בשבוע לפעמיים בחודש, תלוי כמה את נותנת לו להיות כלב חח)...
בקיצור, קחי את כל אלה בחשבון... גזע מדהים אבל מלאנתלפים השקעה. הו ויש להם נטייה לנבוח מלא

xdaniellax

New member
נלקח בחשבון, תודה על הטיפים וההתייחסות :)

לקחתי את עניין הטיפוח בחשבון כמובן, אי אפשר לצפות לכלב שלא ממש משיר שיער וגם ללא סירוק חחח...גם לגבי העיניים קראתי..
לגבי עניין הנביחות זה כבר משהו אחר....

eli5678

New member
דוגסלייף

1.אני מכיר את גיא ושרלה ,הבעלים.אנשים ניפלאים ואמינים.מגדלים את הכלבים באהבה רבה.
2.הם מגדלים מלטז,שיצו,קינג צרלס, כל הכלבים שלהם אך ורק עם תעודות .
3.הכלבים שלהם משתתפים בתערוכות.
4.הם נימצאים בכפר סירקין.
5.ממליץ בחום רב.

ניל´´י

New member
אכן כל ההמלטות של דוגסלייף הינן גזעיות

והכלבים שלהם מצטיינים בתערוכות...
הם אינם יושבים יותר בסירקין, אלא עברו למשמר השבעה, הם לקחו את הפנסיון של רויאל קנין - משק ארז...

למעלה