בית הספר הישראלי - שאלה

ספרן

New member
בית הספר הישראלי - שאלה

בשנים 1969-1970 גרתי בבואנוס איירס כילד להורים שליחים. גרנו ב-ONCE, בין היהודים. אני זוכר את עצמי הולך לדוכן העיתונים הסמוך, על מנת לקנות עבור אבי את ה"די יידישע צייטונג", או ה"די פרעסע", שני העתונים היומיים ביידיש, שנסגרן זמן קצר לאחר מכן. למדתי בבית הספר הישראלי לילדי שליחים ברח' פרגואי. סתם מתוך סקרנות רציתי לשאול – האם בית הספר עדיין קיים ? אני מאמין שעם הירידה במספר היהודים ובמספר השליחים, אין כבר מספיק תלמידים ללמד שם (גם ככה היינו כ-7 בכיתה).

גרי רשף

New member
התפרצת לדלת פתוחה..

בתחילת שנות החמישים אימי שהייתה אז בת עשרים ומשהו עבדה שם טרם עלייתה ארצה, כאשר המקום שימש לצרכים תרבותיים של הקהילה או משהו כזה. כעשרים שנה מאוחר יותר אני ואחַי למדנו שם כאשר היינו בשליחות (בשנים 1971-1973). גם אפרתינה שנכנסת לכאן לפורום למדה שם בסביבות 1990 (אפרתינה
). אני חושב שהבניין נמכר אם כי לא ברור לי למי. לפני כשלושה חודשים הייתי בארגנטינה ועברתי מולו במונית ולא הספקתי להציץ ולראות מה קורה שם.. בכל מקרה זה בפינה של פראגואי ופאראנה, והבניין עצמו קיים.

אפרתינה

New member
ביה"ס נסגר ..

אני למדתי שם ב- 1990/1991 בתקופת מלחמת המפרץ.. (בכיתות ד' וה') לצערי מיד אחרי שעזבנו ביה"ס נסגר והתלמידים התפזרו.

yaelgro

New member
אז את מכירה אולי

את רוסי, שהיתה מורה שם, ואת לירן גורני שהיתה תלמידה שם באותן שנים?

אפרתינה

New member
רוסי לא זוכרת... את לירן בטח..

את לירן זוכרת.. למדנו יחד באותה כיתה (היא הייתה כיתה מעלי אבל חלק מהשיעורים למדנו ביחד)

m a y a m a y

New member
גם אני הייתי באותה התקופה.....

סגרו את בי"ס כי לא היו מספיק תלמידים. אמא שלי הייתה המנהלת
אחלה תקופה 1989-92

למעלה