בית הספר רועי קליין יסגר בהדרגה

ATAF151

New member
בית הספר רועי קליין יסגר בהדרגה

עם פתיחתו התרעתי שלמיטב ידיעתי האוכלוסיה הדתית לא תשלח את בניה לתיכון ממלכתי, וחבל על המיליונים.
לצערי הרב צדקתי.

סיפור עצוב עם תשובה פשוטה מאוד.

כפי שנכתב בפורום מספר פעמים בתקופה האחרונה, דווקא בתיכון רועי קליין העניין קיבל משמעות גדולה במיוחד ואני מתכוון לאוכלוסיות חלשות ולא כל כך דתיות ששולחות את הילדים לממ''ד כי הדתיים החזקים (ואני לא מתכוונן לחרדים ואפילו לא לחרד''לים אלא לציונים לאומיים רציניים) שגם מבחינה סוציו אקונומית חזקים יותר מעדיפים לשלוח את הילדים למקומות יותר חזקים כמו למשל נועם, ובגילאי החט''ב והתיכון שולחים את הילדים לישיבות תיכוניות שרובן מחוץ לרעננה, למשל קרית יעקב הרצוג בכפר סבא. תנסו לבדוק מה רמת האלימות וההישגים שם. אפילו בישיבת בני עקיבא ברעננה למרות השם הטוב שלה יש הורים רעננים שלא מוכנים לשלוח את הילדים שלהם. ואינני מתכוון לאליטות אלא לאנשים שהלימודים באמת חשובים להם והם משלמים הון כסף על זה.

באמת שאינני יודע

אבל בעיני זאת עובדה מאוד מצערת שמעטים נרשמו למוסד הלימודי הזה ויסגרו אותות והסיבה לצער שלי היא האיש היקר שעל שמו נקרא המקום.

באמת שמעתי לאורך השנתיים האחרונות על איכות התלמידים הלא טובה ברובה שלמדו שם ועל מקרי אלימות אבל אין להשליך מכך על המצב הכללי בחינוך הממ''די אלא על בני הנוער הצעירים בדור הזה באופן כללי. זכור לי ויכוח בלתי נשכח שהתקיים לפני כמה שנים בפורום הזה בין המנהלת אז חנה בית הלחמי לבין גולש בשם ארז בעקבות תלונות של גולשים אחרים על בני נוער שמרעישים בלילות ומשתוללים ברחובות וארז טען כבר אז "יש ילדים רעים" לעומת חנה שטענה "אין ילדים רעים, יש ילדים שרע להם". אינני זוכר את כל הויכוח, אני כן זוכר שכבר אז חשבתי ועדיין אני חושב ואפילו בטוח שיש בהחלט ילדים רעים ולא משנה אם זה כי רע להם או כי הם סתם משועממים וכל "נפלאות" הדור הזה תורמות למצב הגרוע. (נפלאות במרכאות כפולות ומכופלות, זאת על פי ראות עיני ואינני כה שמרן למקרה שתחשוב כך).

ATAF151

New member
הבסיס לבעיה היא ההורים הקרייריסטים

כיום במקרים רבים שני ההורים עובדים במשרות מלאות ועד שעות מאוחרות, ואי אפשר תמיד לחנך את הילד רק בלילות כשחוזרים עייפים מהעבודה ובשבתות.
פעם ההורה היה מגיע בצהריים לבית הספר, המורה מיד הייתה מעדכנת אותו לגבי בעיות שהתעוררו וההורה מיד היה מטפל בהם ביסודיות.

נכון שיש גם יתרונות לקריירות, במיוחד למי שאוהב קריירה משמעותית בעבודה, אבל לגבי חינוך הילדים זה חסרון.

אתה יודע למה אתה טועה?

כי באוכלוסיות החלשות שהן בין ההורסות את הממ''ד ההורים דווקא בכלל לא קרייריסטים ואילו הקרייריסטים כפי שאתה מכנה אותם שולחים למוסדות היוקרתיים הפרטיים ומשלמים על כך תבין וטקילין. אתה פשוט מוכיח שוב ושוב שאתה כותב דברים מחוסר ידיעה של המצב וזה חבל מאוד.

benk11

New member
ATAF ידוע בהפרחת סיסמאות ריקות מתוכן

ללא הבנה מינימאלית ע"מ לקדם את האג'נדה שלו

ATAF151

New member
כן אתה צודק

הכי טוב לחינוך הילדים הוא שהוריהם יעדרו מהבית כמה שיותר, ואם אפשר גם בשבתות.

ATAF151

New member
אתה הטועה

במה אני בדיוק טועה? האם זה דבר טוב לחינוך הילד ולטיפול מהיר ויסודי בבעיות שלו אם ממגיל של כמה חודשים שני ההורים שלו מגיעים סחוטים מהעבודה בשעת ערב?

1. יש הרבה בעיות גם בקרב הילדים מהמשפחות הלא חלשות.
2. אצל חלק לא קטן מהמשפחות החלשות ההורים עובדים בשעות ארוכות. הם עושים זאת אמנם בעבודות פשוטות ולא בשכר גבוה, אבל כן בשעות ארוכות.
נכון שיש גם משפחות בהם לא עובדים בשעות ארוכות ובכל אופן אין להם יכולת לחנך את הילדים כמו שצריך.

איך תחנך ילדים רעבים?

השקעת זמן בעבודה שלפעמים לא משאירה די זמן לילדים היא לא תמיד בחירה אלא אילוץ שנובע מהמצב הכלכלי האישי ומיוקר המחיה שכולם סובלים ממנו. אני בטוח שאם תשאל את רוב האנשים שעובדים שעות רבות ביום תגלה שהם היו שמחים לעבוד פחות אם זה היה מתאפשר להם.

ATAF151

New member
זה גם נכון

יש הורים שהולכים לקריירה ארוכת שעות בגלל שהם אוהבים קריירה, אחרים בגלל שהם חייבים עוד כסף ולא מתוך בחירה. אני לא מאשים לא את אלה ולא את אלה, רק אומר שיש לדבר הזה פאן שלילי בעניין חינוך הילדים.

סייעת א

New member
כאשת חינוך אם תסלחו לי אני מכירה את הנושא

מקרוב מאוד. ובאופן כללי יש המון הורים קרייריסטים במובן הכי קרייריסטי של המילה, ובדיוק כפי שיש אמהות שלא עושות כלום בחיים שלהן מרוב שהן טחונות בכסף ורק הבעלים שלהן עובדים והן רק יושבות בבתי קפה ומסתובבות בקניונים וכו', אבל מביאות את הילדים לגני יול''א כדי שיהיה להן שקט, כך יש המון הורים ששניהם עובדים קשה מאוד שעות ארוכות בכל יום וזאת אך ורק כדי שיוכלו לחיות ושיהיה למשפחה מה לאכול, ולכן ההכללה שלך בתגובה הקודמת לא היתה במקומה כי אתה כתבת בצורה מאוד מכלילה ופוגענית וכעת הבהרת את הנושא בצורה נכונה לדעתי. מצד שני דווקא אצל ההורים שעובדים קשה לפרנסתם הפן השלילי על הילדים הוא פחות מאשר אצל אלה הטחונים בכסף. אינני אומרת דברים באוויר אלא עובדות שאני מכירה באופן הכי ברור שיכול להיות. אבל בכל מקרה "הסיבה הקרייריסטית" אם נקרא לה כך היא לא זאת שגורמת לילדים שלהם להיות מופרעים.
ילדים מופרעים ומתפרעים יש בכל האוכלוסיה בדור הזה יותר מאשר בעבר ולא בגלל ה"קריירה" של הוריהם אלא בגלל כל הזבל ה"חינוכי" שיש להם 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע מול הפרצוף בטלוויזיה, במחשב, באינטרנט, בסלולרי וכו'. אינני חושבת שלפני 20 שנה ילדים בני 13 ידעו מה גבר עושה עם אשה וכיום לא רק שהם יודעים אלא הם עושים זאת כפי שכולכם יודעים ואני לא הייתי מאשימה רק את ההורים שלהם אלא את כל מערכת החינוך שאני אמנם נמנית עליה רק שאני בורג קטנטן במערכת. אני למשל כשהייתי ילדה קראתי למורה "המורה" ולגננת "הגננת" וכשהמנהלת נכנסה לכיתה היינו קמות, ואילו כיום כולם קוראים בשם הפרטי ואין יראת כבוד. אז אם אין יראת כבוד להורים ולמחנכים למה שיהיה כלפי החברים וכלפי נשים? מפה הכל מתחיל ולא רק הקריירה אשמה. סליחה על התגובה הארוכה מידי אבל ביום כזה עצוב אני מלאת רגשות ושפכתי גם בתגובה הזאת את מר ליבי.

אני לא משוכנע שפעם היה טוב יותר

דווקא נראה לי שכל דור מלין על הדור הבא מאז ומתמיד.
גם לפני 20 שנה (כשאני הייתי ילד לא כל כך קטן) ילדים ידעו גם ידעו מה גבר עושה עם אישה. ולמה שלא ידעו? לילדים בגיל הזה תמיד יש סקרנות טבעית לגבי מיניות וגם אז היו דרכים מכובדות יותר ומכובדות פחות ללמוד על הנושא. נכון שהמדיה לא עוזרת אבל המדיה יותר עונה על ביקוש מאשר מייצרת ביקוש.

לגבי המעשים עצמם, בני נוער בעיקר מדברים ועושים הרבה, הרבה פחות.

לגבי ה"כבוד" למורים, כבוד צריך להרוויח. גם מורה צריך להרוויח כבוד. מה שאת מתארת, כשהיו קמים בתחילת השיעור ופונים למורה "המורה", זה לא כבוד, זה פחד מענישה. לא בדיוק אותו הדבר. יש מורים מצויינים שראויים לכל שבח ויש מורים גרועים שהאלטרנטיבה המקצועית שלהם הייתה טיטוא רחובות וקשה לכבד אותם יותר מהכבוד שמגיע לכל אדם אחר.

ATAF151

New member
גם אני מכיר

אני כמובן מדובר בממוצע. ברור שיש הורים גרועים מאוד למרות שהם לא קרייריסטים. אבל בממוצע, עבור אותו טיב של הורים, יש להורים קושי לטפל ביסודיות בכל בעיה אם הם חוזרים בשעות מאוחרות.
חלק מהזבל החינוכי במחשב, בטלוויזיה ובסלולרי גם נובע מהסיבה שההורים קרייריסטים. כי איזו יכולת יש להם לנסות להשפיע על הילדים לצרוך פחות מהזבל הזה אם הם חוזרים רק בשעות מאוחרות? לעומתם הורים נוכחים לרוב כן מגבילים את הילדים שלהם בדברים הללו.
פעם, אם הילד לא נתן כבוד למורה או למנהל, ההורה שלו ידע זאת מיידית, פנים מול פנים, כאשר הוא הגיע בצהריים לקחת את הילד שלו, וכך הוא מייד טיפל בעניין, מייד דרש מהילד להתנצל, עקב מקרוב שהדבר לא חוזר על עצמו

עומר247

New member
אי אפשר להתעלם

מזה שהתיכון לא קיבל מבנה ראוי ומהניהול הכושל לאורך השנים, לא הכל באשמת ההורים. יש ערים בארץ שהמודל הזה כן עובד בהן ועכשיו בהרצליה העירייה גם כן מקדמת תיכון דתי

לא הכל באשמת ההורים אבל חלק גדול

אני יכול לספר לכם שיש לי שני ילדים שחיפשו בית ספר בשנה שעברה.
שקלנו את רועי קליין, ילד אחד אפילו הלך לכמה ערבים ולראיון.

התחושה היתה שלרועי קליין מגיעים בעיקר תלמידים מבתים לא דתיים.
הסיבה שאנחנו לא הלכנו לרועי קליין לא היתה בגלל הניהול (למרות שהצלחנו לקבל רושם גרוע) ולא בגלל המבנה אלא בעיקר בגלל שמי שהגיע לרועי קליין מהיסודי היו התלמידים הלא דתיים ותלמידים שלא עברו את הבחינות בבתי הספר האחרים.

אם היתה התארגנות של הורים, להירשם כיתה שלימה לתיכון העירוני, היה ניתן להציל את בית הספר.

למעלה