בית העלמין היהודי בלודז'

א ת י 10

New member
בית העלמין היהודי בלודז'

מנסה לאתר את קברו של סבי, אבי אימי, שנקבר שם בשלהי שנת 1940. אחרי המלחמה אמא ואחותה הקימו לו גם מצבה. מישהי שאני מכירה נמצאת עכשיו בלודז' וביקשתי ממנה לאתר ולצלם. נשאלת השאלה האם אני יכולה לתת לה עוד פרטים מלבד השם, כדי שיקלו על החיפוש?

ניסיון לעזור

השם של הסבא בעברית וביידיש. שנת לידה, אולי יעזרו לך באתרים הבאים לאתר את השנה. בהצלחה וכל טוב.

אתי ראשית תנחומי

תנחומי על מות אמך, ראיתי זאת לאחר שחזרתי מחו"ל. אחת המומחיות לנושא היא עדה הולצמן יש לה אתר זכור עדה עבדה פעם עם בנימין יערי ז"ל שעשה מיפוי בית הקברות נדמה לי גם בלודז'. אם את רוצה אוכל לשלוח את המייל שלה במסר או אפשרי דרך האתר שלה. עדה גם מופיעה לעיתים כאן בפורום..

deebeebee

New member
באתר של ג'ואישג'ן

מופיעים רישומים מבתי קברות ברחבי העולם. יתכן שהמידע יהיה כאן. צריך להרשם לאתר זה (חינם) ואחר-כך לחפש בדף הבית תחת הכותרת PROJECTS AND ACTIVITIES- JEWISHGEN ONLINE BURIAL REGISTRY

masorti

New member
מה שאת צריכה הוא...

הקישור לחיפוש ישיר בבית העלמין בלודז' (באנגלית צחה). תכניסי לשם את שם סבך, ומיד תקבלי את סימון החלקה שבה הוא קבור. אח"כ תוכלי להיכנס למפת בית העלמין ולזהות היכן נמצאת החלקה. מה שמקל אח"כ על המבקר להגיע לקבר. אם תקליקי על החלקה שזיהית במפה, תקבלי בצד ימין למטה של הדף את רשימת הקבורים בחלקה, וכך תוכלי לסרוק אותה ולוודא שאכן סבך נמצא ברשימה של הנקברים באותה חלקה.

א ת י 10

New member
תודה לכל העונים וגם למנחמים../images/Emo141.gif

לצערי, לא הצלחתי לאתר את המצבה, וגם מי שהיתה שם והקדישה לכך שעות ארוכות לא הצליחה. סיפרה על מצבות רבות ששחורות מטחב של שנים. אנחנו נפנה עכשיו למישהו שמתמחה בכך ואולי נצליח. בכל זאת יש לנו תמונה עם המצבה משנת 1950 ובמשך עוד כמה שנים אח"כ היתה מישהי שטיפלה במצבה, עד שגם היא הלכה לעולמה לפני למעלה מ-20 שנה. הקלדתי במנוע החיפוש את השם, על כל צורות הכיתוב שעלו בדעתי. מצאתי אחד כזה, אבל הוא בהחלט לא של סבי. מוזר ביותר.

למעלה