בית התפוצות

moshemink

New member
בית התפוצות

הם גובים תשלום לכחצי שעה שימוש במאגר הממוחשב. מה בדיוק יש להם שם והאם ניתן להשיג את המאגר על דיסק כלשהו?

עצי משפחה בבית התפוצות

לפי מה שכתוב באתר Family Tree of Jewish People ב - JewishGen, המידע שאצלהם חופף למידע שבבית התפוצות ובארגון הבינלאומי של אגודות גניאולוגיות יהודיות. ז"א, ניתן להבין מכך שיש להם את אותם העצים
אני לא בטוח עד כמה הפרשנות הזו מדוייקת, כיוון שאני הייתי בבית התפוצות לפני מספר חודשים ומצאתי שם תת-עץ בעץ המשפחה שלי שלא הופיע באתר JewishGen. בכל מקרה, החיפוש בבית התפוצות הוא איטי להחריד ומה שיותר גרוע: פשטני מאוד, ז"א אי אפשר לחפש לפי שמיעה אלא לפי שם משפחה מדוייק, דבר שמגביל את החיפוש מאוד - או מאריך אותו מאוד. לפי הכתוב ב - FTJP, ניתן להשיג את המידע על דיסק, אך כדאי להתחיל בחיפוש באתר. אני אנסה לקבל הבהרה מבית התפוצות לגבי רמת הסינכרון שלהם עם המידע באתר. ארנון

yoavep

New member
בית התפוצות - אין סינכרון

אני למשל מחפש משפחת פרמן PERMAN וכמובן שהעץ שלי נמצא ב-JEWISHGEN. למרות זאת ביקשתי מבית התפוצות את כל המידע שיש להם על הפרמנים וקיבלתי מידע מוגבל מאוד שבכלל לא כלל את משפחתי.

בית התפוצות וjewish gen

למיטב ידיעתי רק העצים שנמסרו באנגלית לבית התפוצות הועברו לJewish Gen היות ואין להם יכולת לקלט עברית.

moshemink

New member
אכן

ע"פ האמור בקישור המובא ע"י ארנון מובן שמדובר באותו מאגר שב-JEWISHGEN ניתן לחפש בו אונליין בחינם, בבית התפוצות צריך להגיע לשם, וב-IAJGS ניתן לרכוש אותו על דיסק. אותו מאגר - הכוונה הן לגבי מאגר הנתונים, העידכונים, וגם אותו מנוע חיפוש - שזה כבר שונה לדברי ארנון. מדוע בארץ זה כל כך מסובך בעוד שכאן: http://www.jewishgen.org/ajgs/ftjp.html יישלח אליך הדיסק עם כל המידע (שהוא פרוייקט משותף עם בית התפוצות - כדבריהם) תמורת 23$ (כולל המשלוח) ותמורת עוד 2$ זה יישלח גם לארץ. לגבי החיפוש חינם ב-JEWISHGEN, אני רואה שצריך קוד וסיסמא שמקבלים רק אם מכניסים מידע, האם יש למישהו סיסמא? האם כל המידע הוא ממה שכל אחד מכניס ועל זה מסתמכים בלי לחקור? תועיל מאד הבהרה אם הדיסק הזה ב-20$ כולל את כל המידע שמקבלים בבית התפוצות. תודה רבה

כמה הבהרות...

ראשית, לדבר הפשוט: השם והסיסמא שצריך כדי לחפש ב - FTJP ניתנים בחינם, בפעם הראשונה שאתה מכניס רשומה ל - JGFF. יש הגבלה על מס´ החיפושים, אבל היא לא ממש ריאלית - משהו כמו "רק" כמה מאות ביום... בנוסף, המידע שמוכנס ל - FTJP מבוסס רק על מה שאנשים מכניסים, בלי לסנן אותו ובלי להצליב אותו. כלומר, ייתכן ואני ואתה מכניסים שני עצים שמתחברים איפשהו, אבל הם לא יתחברו באופן אוטומטי או ידני במערכת. שלחתי שאלת הבהרה לבית התפוצות לגבי סינכרון המאגר, כשתגיע תשובה - אודיע לכם. ארנון

תשובות מבית התפוצות ומ - JewishGen

בעקבות השאלות הנ"ל, הפניתי את השאלה הבאה לבית התפוצות: "האם המידע שמוזן אצלכם מועבר למאגר הנתונים של FTJP, לפי הסכם השיתוף ביניכם?". התשובה היתה חד משמעית: "לא" (מחוסר אמצעים וכו´, אבל לא משנים ההסברים). העברתי את העניין לידיעת האנשים ב JewishGen ששמחו לדעת כי ההסכמים לא ממש עובדים... ארנון

moshemink

New member
הוא שחששתי

וגם להיפך, אולי לא עובר המידע מהם לבית התפוצות שנראה כגירבה ישראלית מקומית, האם זה בעברית שם? וממילא, למידע של בית התפוצות, שהוא החשוב יותר והרלוונטי לגבינו הישראלים, אותו לא ניתן לקבל בשום צורה אלא להגיע פיזית לשם. אין אפשרות לרכוש דיסק מבית התפוצות? העצים שבאתר - הרוב אמריקאים, לא ישראלים, כי ישראלים יכניסו לבית התפוצות והם לא יעבירו. בעיה. נשארנו בלי רוב המידע החשוב.

Marichek

New member
מה עושים ב"דורות"

מנסיון אישי שלי אני יכול להגיד שקורה דבר הבא: אחרי שהעברתי לבית התפוצות (למרכז "דורות" בעצם) את קובץ ה-GEDCOM של עץ המשפחה שבניתי, קיבלתי מהם מכתב, שבו הם ביקשו את האישור שלי להעביר את כל הנתונים של עץ המשפחה שלי "הלאה" תוך הקפדה על החוקים הבינלאומיים של שמירת הפרטיות של אנשים שחיים ומופיעים בעץ. הדברים היו לפני 3 או 4 שנים ואני בחרתי (מסיבותי שלי) שלא לשתף את כל העולם במה שבניתי. לכן עד היום גם לא מצאתי ב-FTJP אף לא אחד מהעץ שלי. כך שאין פה משהו גורף שמתבצע בבית התפוצות, אלה כל אחד והבחירה שלו. הם בכלל לא רשאים לעסוק בכל פעילות מחקרית וגם אין לכם כאמור סמכות להעביר ללא רשות הבעלים את עצי המשפחה לאותו ארגון שמוציא את הדיסקים של עצי המשפחה (וזה לא JewishGen או FTJP).

עמירה1

New member
בית התפוצות="דורות" וג´ואישג´ן

מניסיון אישי שלי - שלחתי לבית התפוצות את העץ משפחה שלי. אחרי חודש בערך התקשרתי לשאול מתי העץ יהיה בג´ואישג´ן והם ענו לי שכדי שהם יעבירו את העץ לג´ואישג´ן אני צריכה לחתום על טפסים לויתור סודיות ועל כך שאני מסכימה שהעץ יפורסם ואז זה יקח 3 חודשים עד שהם יעבירו את העץ לג´ואישג´ן. הייתי בבית התפוצות אחרי ששלחתי את העץ [אני לא זוכרת כמה זמן אחרי, אולי חודש וחצי-חודשיים] והקובץ שלי עדיין לא נפתח, עוד לא הסתכלו עליו בכלל. בהשוואה אליהם ג´ואישג´ן הרבה יותר מהירים. שלא לדבר על עדכונים של העץ.... אני לא ממש זוכרת מה אמרו לי על זה בבית התפוצות. אם מישהו מעביר לבית התפוצות עץ בעברית: קשה לי להאמין שהם יכולים להעביר עץ בעברית [לתרגם את הכל לאנגלית] לג´ואישג´ן בגלל הכיתוב של השמות הפרטיים, שמות משפחה ושמות המקומות. עוד חיסרון של בית התפוצות: כדי לחפש שם משפחה בעברית או באנגלית חייבים לחפש שם- אין שום אפשרות אחרת, וגם אז זה חיפוש שבאופן יחסי יעלה יותר כסף, חיפוש בלי סאונדקס וצמצום שמות על פי הארץ בה חי הבן אדם. אני חושבת שבעידן האינטרנט בית התפוצות בקטע של חיפוש משפחה ודורות נשארו במאה שעברה. כמו שכבר כתבו לפני- בשבילנו, אלה שחיים בארץ "דורות" יכול להיות אוצר בלום אם הם היו מתקדמים קצת יותר, ובין השאר היו מאפשרים לחפש במאגר שלהם דרך האינטרנט- חיפוש באנגלית וגם בעברית. נקווה לטוב, עמירה.

למעלה