בית התפוצות="דורות" וג´ואישג´ן
מניסיון אישי שלי - שלחתי לבית התפוצות את העץ משפחה שלי. אחרי חודש בערך התקשרתי לשאול מתי העץ יהיה בג´ואישג´ן והם ענו לי שכדי שהם יעבירו את העץ לג´ואישג´ן אני צריכה לחתום על טפסים לויתור סודיות ועל כך שאני מסכימה שהעץ יפורסם ואז זה יקח 3 חודשים עד שהם יעבירו את העץ לג´ואישג´ן. הייתי בבית התפוצות אחרי ששלחתי את העץ [אני לא זוכרת כמה זמן אחרי, אולי חודש וחצי-חודשיים] והקובץ שלי עדיין לא נפתח, עוד לא הסתכלו עליו בכלל. בהשוואה אליהם ג´ואישג´ן הרבה יותר מהירים. שלא לדבר על עדכונים של העץ.... אני לא ממש זוכרת מה אמרו לי על זה בבית התפוצות. אם מישהו מעביר לבית התפוצות עץ בעברית: קשה לי להאמין שהם יכולים להעביר עץ בעברית [לתרגם את הכל לאנגלית] לג´ואישג´ן בגלל הכיתוב של השמות הפרטיים, שמות משפחה ושמות המקומות. עוד חיסרון של בית התפוצות: כדי לחפש שם משפחה בעברית או באנגלית חייבים לחפש שם- אין שום אפשרות אחרת, וגם אז זה חיפוש שבאופן יחסי יעלה יותר כסף, חיפוש בלי סאונדקס וצמצום שמות על פי הארץ בה חי הבן אדם. אני חושבת שבעידן האינטרנט בית התפוצות בקטע של חיפוש משפחה ודורות נשארו במאה שעברה. כמו שכבר כתבו לפני- בשבילנו, אלה שחיים בארץ "דורות" יכול להיות אוצר בלום אם הם היו מתקדמים קצת יותר, ובין השאר היו מאפשרים לחפש במאגר שלהם דרך האינטרנט- חיפוש באנגלית וגם בעברית. נקווה לטוב, עמירה.