בית חולים ליולדות

מק סי

New member
בית חולים ליולדות

יש באיזור המרכז [ כולל ירושלים וראמאללה ] בית חולים טוב ליולדות,
שמיועד לציבור הערבי בלבד ?

יש משהו טוב מהרמה של בית חולים הסהר האדום ליולדות ?

איפה בדיוק הבית חולים ליולדות יושב ? כלומר איך מגיעים למיון יולדות
ברגע שיש צירים?

ועוד משהו, גם על האמבולנסים של הסהר האדום כתוב
101 אז איך מתקשרים ומגיעים ישר אליהם ולא למד"א ?

shamrockh

New member
לא כ"כ יודע

איפה יושבים בתי חולים כאלה באיזור המרכז ,אך בכל זאת לא נראה לי שיש כאלה "רק בשביל ערבים"

טל6881

New member
הילל יפה לא רחוק מזה....

על כל יולדת מג'יסר א זרקא שנמצאת שם, יש עשרים מלווים שיושבים בחוץ... מי שהיה שם יודע היטב על מה אני מדבר. את תרגישי שם די בנוח.

מסכנים תושבי גסר אלזרקא

אוכלים אותה מכל הכיוונים עוני הזנחה המדינה מפלה אותם והערבים לא ממש מקבלים אותם

טל6881

New member
והאם חשבת פעם, שלא מדובר באפליה מצד המדינה

אלא בניצול תקציבים מושחת מצד מנהיגי הישוב....?
כמו שקיים בכל כך הרבה מועצות מקומיות אחרות....?

כל כך קל להאשים את המדינה בהכל, בצורה כל כך אוטומטית ורוויית שנאה. כל כך קשה להביט פנימה ולחפש לשם שינוי את האשמים בתוך הבית.

טל6881

New member
ודרך אגב, זריקת אבנים מהגשר על כביש החוף

גם זו אפליה של המדינה? אולי המדינה היתה צריכה לספק את הבלוקים? ויש כאלה שמעזים ליילל על הקמת הגדר שעל הגשר, כאילו מדובר בגטו.

כנס לכפר ותראה בעצמך

והכל באשמת הרשות המקומית ? בספק רב ,עוני הזנחה כבישים הרוסים ילדים יחפים ברחובת אבטלה , אתה נכנס לכפר ומקבל תחושה שאתה ביקום אחר
לא אתווכח איתך רואים מה העמדה שלך

טל6881

New member
את מעוניינת לנהל דיון רציני, או סתם להאשים

את כולם בגזענות? אם כן, תגידי ברור, שלא נטרח. אם בכל זאת בא לך טיפונת לעיין בעובדות, אנא שימי לב לדו"ח הבא של משרד הפנים, שמינה ועדת חקירה לבירור הסיבות למצבו החמור של היישוב. שימי לב במיוחד לסעיפים המדברים על עודף תקצוב ממשרד החינוך וכמו כן מפילנטרופים שונים שלמרות שניתן ביד רחבה מצבה של מערכת החינוך בכפר הוא בכי רע. שימי לב גם לנושא גביית הארנונה הנמוכה, אגרות הביוב ואי תשלום על שימוש במים - שלושה נושאים כאובים ומוכרים בעיקר ביישובי המגזר. מזה, ובעיקר מזה נובע הגירעון.
http://www.moin.gov.il/SubjectDocuments/2012-9767.pdf

אני טרחתי וקראתי את כל הדו"ח (לא ארוך במיוחד), ובשום שלב לא מצאתי בו הטחת אשמה של בכירי המועצה כלפי מדינת ישראל על אפלייה תקציבית. להיפך, מדברים כל הזמן על תקצוב עודף וגם על המתנ"ס שהקימה המדינה והמקומיים החריבו.

העמדה שלי? העמדה שלי היא הצגת האמת ככל האפשר. נמאס לי שמטיחים רפש במדינה הסוציאליסטית הזאת על חוסר תקציבים למגזר הערבי, מתוך אפליה - בלי להתייחס לעובדה שניהול היישובים כושל לחלוטין. מה שמדהים יותר הוא שהתושבים עצמם יודעים טוב מאוד מי אשם במצבם, אבל מעדיפים לשקר במצח נחושה ולצאת נגד המדינה.

בעיירות הפיתוח גרו (ועדיין גרים) עניים מרודים. לא זכורה לי זריקת אבנים בדימונה, אופקים או ירוחם. זריקת אבנים על כביש מהיר במטרה להרוג איננה פשיעה רגילה - זו לאומנות שנובעת מהסתה. ושם דבר בעולם לא יכול להצדיק את זה.

הלינק שצירפת לא

נפתח תעלה שוב בבקשה.
הגישה שלך מאוד מתנשאת וגזענית אתה מאמין שהם אשמים במצבם ושהמדינה משקיעה בישוב ורק התושבים של אלגסר אשמים במצבם ! לא אמיתי ולא מסתדר לי אחרת המצב לא היה נראה כמו שזה נראה היום , הישוב סבל שנים ועדיין מהזנחה עוני ואבטלה וכל זה בגלל היותם של התושבים שקרנים ?
וכן שאתה גדל בסביבה כזאת שאתה עני מובטל אז קל מאוד להדרדר לפשיעה ולשנאה ולמעשה אלימות מאיזה מניע ? לואמני ? וכי למה ? מה גרם להם לעשות מעשים כאלה
אז תושבי הגסר זרקו אבנים בכבשי החוף והמניע לאומני ואנשי התקווה פלילי אז הם בסדר ? שחלילה לא תבין מזה שאני מצדיקה את המעשה !ומצד שני אני בהחלט יכולה להבין מאיפה זה בא

טל6881

New member
את יודעת בכלל מה זאת גזענות? מה הפירוש?

ערביי ישראל הם לא "גזע", כמו שהיהודים הם לא "גזע". כולנו מאותו הגזע - הומו סאפיינס לבן, למרות שיש כהי עור יותר ופחות. מה שאת קוראת גזענות, הוא מקסימום לאומנות.

הקישור עולה אצלי מצויין, לא מבין למה אצלך לא. בכל אופן, את יכולה לחפש בגוגל "ועדת חקירה לבירור מצב היישוב ג'יסר א-זרקא", את תמצאי את זה בקלות (קובץ PDF). לענייננו, לא האשמתי את כ ל תושבי היישוב בשקרנות, אבל העובדה שהם מכתירים עליהם ראשי חמולות מושחתים שדואגים לכיסם בלבד - זו כבר אשמתם. שוב, היישוב קיבל ערימות של כסף ממשרדי הפנים והחינוך. הבעיה איננה בחוסר תקציבים!!

תושבי הג'יסר זרקו אבנים על כביש החוף, במטרה לרצוח יהודים. נקודה סוף. כשבלוק פוגע לך בשמשת הרכב בזמן שאת נוסעת 100 קמ"ש, רוב הסיכויים שתמותי. וכן, פשע ממניע לאומני הוא חמור יותר מפשע ממניע פלילי, ולרוב נעשה על מנת להרוג ביודעין. בגידה במדינה היא פשע שברוב המדינות בעולם עדיין מקבלים בגינו עונש מאסר עולם או מוות (בטח ובטח כשמדובר בשכנים שלנו). תראי את פולארד, שנרקב בכלא האמריקני לשארית חייו. אין לי בעיה שפושעים לאומנים בישראל יקבלו בדיוק את אותו העונש.

נוח מאוד להיות הקורבן הנצחי. נוח מאוד להמשיך לבכות וליילל על חוסר במתן שירותים מוניציפאליים, במקום לשלם מיסים כחוק ולטעון לאפליה במקום להביט פנימה ולתקן מבפנים את מה שמקולקל. והכי נוח להאשים בכל דבר את היישות הציונית, זו שמהיד הסוציאליסטית שלה אוכלים כל מובטלי הכפר. הגישה הזאת היא שיא כל השיאים של הצביעות והגועל נפש. ולמרבה הצער, ג'יסר א-זרקא זו רק דוגמא אחת.

מי שאשמים במצבם של תושבי ג'יסר א-זרקא, הם קודם כל תושבי ג'יסר א-זרקא. לפני שבאים בטענות לאחת ממדינות הרווחה הנדיבות ביותר בעולם המערבי (שלא לדבר על המזה"ת), צריך להבין שמי שלא מוכן לעזור לעצמו לעולם לא ייצא מתוך החרא. זו לא גזענות, וגם לא לאומנות. זו האמת לאמיתה, ועד כמה שזה ירגיז אותך עכשיו אני בטוח ויודע שבפנים, עמוק עמוק את יודעת שזה נכון. שום אוכלוסייה, לאורך ההיסטוריה, לא יצאה ממעגל עוני ופשיעה רק ע"י מתן תקציבים. הפושעים באותה הקהילה לוקחים את הכסף לעצמם, לפני שהוא מגיע לקהילה אותה צריך לשרת. זה מאוד פשוט.

חינוך מהבית, זו ההתחלה וזה הסוף של כל דפוס התנהגות. מי שזורק אבנים, ההורים שלו חינכו אותו להיות פושע ורוצח.

גזענות

א.קבל הגדרה של גזענות אז ההגדרה שלך לא ממש מדויקת גזענות על רקע לאום שונה צבע עור נטיה מינית דת וכאן זו גזענות על השתיכות אתנית אפלית ושנאת חינם של זר ובמקרה הנ"ל תושבי אלגסר בשל היותם ערבים , על רקע שונות גזעית או לאומית-אתנית.

ב, לגבי החינוך מהבית בדיוק אתמול דיברתי עם חברה קרובה על מה משפיע על אופי האדם האם זה מולד או נרכש ? האם האופי שלנו הוא מולד ומובנה בגנים שאנו נושאים עם היוולדנו או שזה תוצר נולדג של חינוך וסביבה , תורשה או סביבה ?והגענו למסקנה שזה מכלול לא יודעת אם זה קשור מרגיש לי כן אבל נולדנו הרי שווים ומה שקובע את מהלך חיינו זה הסביבה המשפחה
האם ניתן לשנות אופי מולד והאם שינוי הסביבה יגרום לשינוי ?

טל6881

New member
ההגדרה שלי מדוייקת במקור - גזענות במקור

היא שנאת אדם או קבוצה בהתייחס למוצאה הביולוגי (אעפ"י שגם כאן, מדובר בתתי-גזע בלבד. כולנו שייכים לאותו הגזע - הומו ספיינס).
הומופוביה ולאומנות הופיעו אח"כ, ולמתייגים היה נוח להכניס רגשות אלה תחת המונח הרחב של "גזענות". אני לא כל כך מסכים עם כל ההסבר בויקיפדיה, על אף שהוא די מכסה את הנושא. אגב, שמת לב שגם "אפליה מתקנת" זה סוג של גזענות? גזענות אברסיבית, שמבוצעת ע"י ליברלים כביכול.

לנושא החינוך. אני למזלי גדלתי בחברה שקידשה את ערך החינוך לכבוד האדם, אפילו לפני ציונים והצלחה בלימודים. בקיבוצים, זו היתה זכות עליונה להיות מחנך. האנשים הללו, ילידי שנות ה-20, שרבים מהם חוו על בשרם מחנות ריכוז והשמדה, שראו את משפחותיהם מושמדות לנגד עיניהם החליטו להרים את עצמם מהאפר של השואה, לעלות לארץ, ולהקים במו ידיהם דור חדש של אנשים שאיננו מונע ע"י רגשות שנאה וקיפוח. כמה קל היה להם להתבוסס במסכנות ובחידלון, מה גם שבארץ לא ממש עשו "חיים קלים" לפליטי השואה (כינויי גנאי, הצקות וסטיגמות ע"י הצברים שנולדו בארץ ישראל המנדטורית). אבל אלה היו קשיי קליטה שאותם חווים כל העולים בזמן זה או אחר - אלה שקדמו להם מרגישים עליונות. זה טבעי, וזה מתרחש בכל מדינת מהגרים בעולם.

הקיבוץ לאורך כל שנות ההיסטוריה בחר להשקיע את מירב המאמצים בחינוך, גם כשחברי הקיבוץ חיו בדירות חדר, והילדים בבתי הילדים (פנימיות לצורך העניין). אני עצמי גרתי ככה עד גיל 13, ההורים קיבלו תקציב חודשי מצחיק ולא היה כמעט כסף לבזבוזים. משום מה, לא הרגשתי עני ומסכן, למרות שכל ילד ממוצע בעיר קיבל פי 10 יותר ממני, אם מודדים רכוש חומרי. לא הרגשתי ככה, כי לימדו אותי שאני חי בגן עדן, ושמה שחשוב זה להיות קודם כל בן אדם שומר חוק. זה לא אומר שלא יצאו מאיתנו גם עבריינים - כמו בכל מקום, יש סטטיסטיקות. אבל למותר לציין שהם היו מיעוט מכריע.

כך גם בשכונות המצוקה: ילד שהוריו עבדו קשה וחינכו אותו להצלחה ולמצויינות, הצליח והצטיין, למרות הקושי. ילד שהוריו ייללו כל היום על אפליית מזרחים הפך לייללן ולבטלן, ולפעמים גם לעבריין. אני מאמין שאין כאן גנטיקה (פרט למקרי קיצון שמעורבת בהם הפרעה נפשית, פסיכוזה כזאת או אחרת). המוסכמות נקבעות ע"י הסביבה הקרובה, ודבר ראשון ע"י ההורים עצמם. ללא ספק, סביבה קשה מולידה קשיים רבים, אולם ילדים שהחינוך הוקפד יתר על המידה אצלם יצליחו לעבור את זה בשלום ולהצליח בחיים. זו לפחות דעתי בנושא.

Emile Zola

New member
איך ילדים יחפים ברחובות זו הזנחה של המדינה?

המדינה קנתה לי נעליים כשהייתי ילד?

חוץ מזה, אני בעד ללכת יחף, ועושה זאת בעצמי כמה שיותר.
הרבה יותר כיף.

גם אתה אם היית גדל שם

באותם תנאים סביר להניח שהיית זורק אבנים , קל מאוד להתדרדר לפשיעה שאתה בא מסביבה כזאת

קשקשנית, אני גדלתי בשכונת התקווה ומעולם לא

זרקתי אבנים בכלל ולא על ערבים בפרט.

לפני שאת עונה לי בשטויות רוויות שנאה, היית בשכונת התקווה בכלל?

טל6881

New member
יש לך ילדים? אם לא, אינשאללה יהיו בקרוב!!

למרות שאתם בטח תיסעו לבית יולדות מאיר. קרוב יותר אליכם, לא?

למעלה