"בית כנסת שהפך לתא גזים"

"בית כנסת שהפך לתא גזים"../images/Emo4.gif

"האמן הספרדי סנטיאגו סיירה הציג אתמול (יום א') ברובע פולהיים בעיר קלן שבגרמניה מיצג אומנותי, שהופך מקום ששימש בעבר כבית כנסת לתא גזים. לדבריו, התערוכה נועדה לעורר עניין בנושא השואה - אך גם להסב את תשומת הלב ל"בנליזציה של הזיכרון".

בשביל מה להציג את ציורי היטלר בחיפה

? "ציורים של היטלר בגלרייה ציבורית בחיפה הציורים מוצגים בגלרייה הממומנת על ידי משרד החינוך, במסגרת תערוכה בנושא "אי הסכמה". ראש עיריית חיפה, יונה יהב: "אסור היה להציג את התמונות הקיטשיות האלה בשום גלריה, ואין כל הסבר שכול לתקן את המעוות. דוד אור-נר, אחד מיוצרי ההדפסים: "אני עצמי ילד שואה ומבחינה מוסרית אין לי שום בעיה להשתמש בדמותו של היטלר או בציוריו".

השוודים מאמינים כי אנו מנצלים השואה

לתועלתנו: "...היחס השלילי ביותר היה כלפי האפשרות כי בראשות הממשלה השוודית יעמוד יהודי- 40 אחוז מהנשאלים התנגדו לכך. 16 אחוז טענו כי היהודים מנצלים את השואה ניצול כלכלי-פוליטי. מעבר לכך, הסקר מגלה כי עשרה אחוזים מהנשאלים סבורים כי קיומה של ישראל מסכן את שלום העולם. מבין הנשאלים, העידו רק 59 אחוז כי הם מתנגדים לאנטישמיות...".

מחר הרצאה על התנגדות לרדיפות

היהודים ע"י הנאצים. 16:30,16/3/06 בנין פלדמן, אוניברסיטת בר אילן ד"ר ירון הראל: "יהודי לבנון והמרונים על ההתנגדות לרדיפות היהודים ע"י הנאצים בגרמניה הנאצית. תודה לבני, על עידכון "לוח הארועים", את הארוע הזה ראיתי מפורסם רק היום, ולא העלתי ל"לוח הארועים". חברי הפורום מוזמנים להעלות ל"לוח הארועים" ארועים הקשורים ליום השואה הקרב בעיר מגוריהם.

מוזיאון סטרומה בבאר שבע

טקס חנוכת מוזיאון סטרומה ועצרת זכרון במלאות 64 שנות לטביעת האוניה סטרומה על 769 מעפילים נערך בבית הכנסת ע"ש משה סטרומה בבאר שבע.

תיכוניסט מעומר התחפש להיטלר - וזכה

"זעם רב בקרב ניצולי שואה: תלמיד כיתה י"ב מבית הספר התיכון המקיף ביישוב עומר שליד באר-שבע, זכה במקום הראשון בתחרות תחפושות כשהתחפש לצורר הנאצי, אדולף היטלר".

2 טייסי חיל האוויר בפולין../images/Emo46.gif

"שני טייסי חיל האוויר נידונו ל-10 ימי מאסר לאחר שבמהלך סיור בפולין הזמינו לחדרם במלון שתי צעירות, ככל הנראה נערות ליווי. כך דווח בקול ישראל".

deebeebee

New member
עוד סיבה מדוע יש לשים קץ

למסעות אלה. הם רואים בזה נסיעה לחו"ל למטרות כיף.

SensaiToro

New member
אני יצאתי למשלחת בספטמבר

והדבר האחרון שראיתי במסע הזה הוא נסיעה לחו"ל למטרת כיף. כמובן שיש בני נוער שלוקחים את המסע כטיול. אף פעם לא הבנתי אותם. כמו כן יש כאלה שצוחקים ומדברים בזמן שצריכים להיות רציניים, שזה כבר חוסר משמעת עצמית. ויש גם כאלה שמשתמשים בסמים, שותים ועושים דברים שלדעתי לא צריכים להיעשות בטח שלא במסע. אבל מולם יש אחוז גבוהה מאוד שיוצאים למשלחות ומפיקים את המקסימום מהמסעות הללו. ועד כמה שאני רואה את זה, המסע מקבל חשיבות ענקית בעיצוב וגיבוש הזהות האישית (יהודית, ישראלית והומאנית) של רוב בני הנוער שיוצאים.

deebeebee

New member
האם הזהות האישית

ישראלית, יהודית והומנית מתגבשת רק בגלל השואה?

SensaiToro

New member
ציטוט של עצמי-

"המסע מקבל חשיבות ענקית בעיצוב וגיבוש הזהות האישית (יהודית, ישראלית והומאנית) של רוב בני הנוער שיוצאים." מכאן שהזהות האישית לא מתגבשת רק בגלל השואה או רק בגלל המסע. אבל יש למסע ולנושא השואה חלק חשוב בעניין. לא הבנתי מה רע בזה

deebeebee

New member
כשהנסיך הארי

התחפש לנאצי כל בריטניה סערה. נראה לי ששם גם היו מאלצים את מנהל בית הספר להתפטר, במיוחד אחרי הסבריו התמוהים.

SARAH B

New member
בושה וחרפה גם על הרעיון להתחפש וגם

על הבחירה כולנו צריכים להיתביש שדבר כזה קורה

kutz2

New member
החינוך מתחיל בבית sarah b

כניראה שההורים אנטישמים או שייכים למכחישי השואה.

SARAH B

New member
אני מזועזעת לפי דעתי מנהל

בית הספר צריך להזמין את ההורים וגם להם לתת מנה כי ככה זה מתחיל

SARAH B

New member
חבל מאד הייתי מעיפה אותו איפה

משרד החינוך איפה כולם צריך לנער את כלם מתרדמת ואי איכפתיות ושוב אני אומרת כך זה מתחיל

למעלה