בטיימר מודרני יש מפסק בורר המאפשר אור קבועהאם זה בסהכ שהטיימר התקלקל? (בהנחה שלא נגעו בו)
אבל בהנחה שלא נגעו בטיימר והעבירו אותו לאור קבוע?בטיימר מודרני יש מפסק בורר המאפשר אור קבוע
אוקיי, לא נגעו בטיימר (אפילו החלפנו את הטיימר).בטיימר מודרני יש מפסק בורר המאפשר אור קבוע
לפעמים כדאי לשלם חשמלאי שיפתור את הבעיההאם זה בסהכ שהטיימר התקלקל? (בהנחה שלא נגעו בו)
לא לדאוג, יבוצעלפעמים כדאי לשלם חשמלאי שיפתור את הבעיה
לא, כל הנורות במדרגות הן נורות לד ונדלקות רק כשצריכים (ועכשיו כל הזמן)בהזדמנות זאת: אם יש לכם נורות לד אור קבוע בחדר המדרגות עולה מעט מאד כסף (משהו כמו 10 אג' לדירה לחודש) ומקל במידה מסוימת על החיים.
אני מציע לשקול מעבר לנורות לד וביטול מנגנון הכיבוי לחלוטין. זה מה שעשינו בבניין שלי.לא, כל הנורות במדרגות הן נורות לד ונדלקות רק כשצריכים (ועכשיו כל הזמן)
זה יוצא גם בזבזני וגם כשיש אור הוא חלש יחסיתאני מציע לשקול מעבר לנורות לד וביטול מנגנון הכיבוי לחלוטין. זה מה שעשינו בבניין שלי.
עלות שבר בקרסול של דייר אחד גבוה יותר מ 10 שנות שימוש בלד,זה יוצא גם בזבזני וגם כשיש אור הוא חלש יחסית
לחצני המדרגות הם מאירים.עלות שבר בקרסול של דייר אחד גבוה יותר מ 10 שנות שימוש בלד,
אפשר לפצל הדלקה כך שרק נורה אחת בכל לובי קומתי דולקת תמיד להתמצאות ראשונית והשאר לפי לחצן דרישה וטיימר כיבוי,
טעות בידך, בכל לובי יש 2 סוגי תאורה: רגיל לפי השטח 2-3 מנורות, חרום אחת או שתיים,לחצני המדרגות הם מאירים.
בנוסף, כדי להחזיק נורות שדולקות כל הזמן צריך חיווט נוסף
אכן, במדרגות יש נורות שמאירות בחירום.טעות בידך, בכל לובי יש 2 סוגי תאורה: רגיל לפי השטח 2-3 מנורות, חרום אחת או שתיים,
מכאן שיש כבר קו טעינה למנורת החרום וכל שצריך זה מנורת חרום לד שדולקת כל הזמן ותמשיך גם בחרום (מותקנת אצלי בבית כנורת מספר ומאירה את הרחוב בהפסקת חשמל), כמו בשלטי יציאה,
כל בנין שנבנה מתוכנן ונבדק עפ"י התקנים הקיימים בזמן התכנון והביצוע,אכן, במדרגות יש נורות שמאירות בחירום.
אבל בלובי בכל קומה אין נורות כאלו (ובעצם כשכתבתי בחדר מדרגות בכותרת התכוונתי בלובי בכל קומה)
גם ככה חלונות בחדר מדרגות לא עוזרים בלילה.כל בנין שנבנה מתוכנן ונבדק עפ"י התקנים הקיימים בזמן התכנון והביצוע,
התשובה שלי הנה על בתים בהם אין חלונות בלובי וחדר המדרגות ולכן צריך שם אור קבוע,
ברור שבית עם לובי ללא תאורת חרום הנו מפגע המזמין סיכון חיים לתושביו - לך תמצא את הדלת למדרגות כדי שיחדור משם קצת אור ממנורת החרום,
למשל דלת אש לחדר מדרגות לא כוללת חלון ולכן בעת שרפה אנשים פותחים אותה כדי לצאת אבל אם האש מתחתם היא תחדור לקומה שלהם בעוד חלון היה מונע את הפתיחה, אז יש מה לשפר בתחום אבל אנחנו "קטנים וזעירים לעומת מת"י והיצרנים"
בזבזני? זה עולה בערך 10 אג' לדירה לחודש, והאור (4 נורות של 12W בכל קומה) מספיק בהחלט, אבל אפשר גם להכפילל אותו בקלות והמחיר יהיה 20 א"ג/חודש/דירה. אמנם ההשפעה הסביבתית אינה ממש אפס, אבל היא מספיק קרובה אליו לטעמי.זה יוצא גם בזבזני וגם כשיש אור הוא חלש יחסית
אתה יכול בבקשה להראות את החישוב?בזבזני? זה עולה בערך 10 אג' לדירה לחודש, והאור (4 נורות של 12W בכל קומה) מספיק בהחלט, אבל אפשר גם להכפילל אותו בקלות והמחיר יהיה 20 א"ג/חודש/דירה. אמנם ההשפעה הסביבתית אינה ממש אפס, אבל היא מספיק קרובה אליו לטעמי.
החישוב לא ברור לי. 4 נורות של 12 וואט זה 48 וואט. תכפיל ב-24 שעות, יוצא 1.152 קילוואט שעה, כפול המחיר שהוא כרגע בערך 50 אגורות, יוצא בערך 60 אגורות. תחלק את זה במספר הדירות בקומה. אם 4 דירות, אז 15 אגורות ליממה, לא לחודש. יוצא 4.5 שקל לחודש. עדיין לא משמעותי לדעתי.בזבזני? זה עולה בערך 10 אג' לדירה לחודש, והאור (4 נורות של 12W בכל קומה) מספיק בהחלט, אבל אפשר גם להכפילל אותו בקלות והמחיר יהיה 20 א"ג/חודש/דירה. אמנם ההשפעה הסביבתית אינה ממש אפס, אבל היא מספיק קרובה אליו לטעמי.
הערה לתוצאה - 1.15KW זה "קילוואט" לא שעה אלא ליממה ואכן כ 60 אגורות ליממה לפי תעריף 60 אגורות לקילוואט/שעה,החישוב לא ברור לי. 4 נורות של 12 וואט זה 48 וואט. תכפיל ב-24 שעות, יוצא 1.152 קילוואט שעה, כפול המחיר שהוא כרגע בערך 50 אגורות, יוצא בערך 60 אגורות. תחלק את זה במספר הדירות בקומה. אם 4 דירות, אז 15 אגורות ליממה, לא לחודש. יוצא 4.5 שקל לחודש. עדיין לא משמעותי לדעתי.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.