בית משפט לתביעות קטנות

odedg

New member
בית משפט לתביעות קטנות

הרבה אנשים מגיעם לבתי משפט לתביעות קטנות. האם כולם מרוצים מהליכי הצדק בישראל? מי שעבר החויה, מאד נשמח לשמוע ולהתעדכן הםא כדאי להגיע לשם, איזה חויות עוברים ? מה קורה להליכי הצדק?

yee1

New member
כדאי! ולדעתי רצוי מאד להגדיל את סכום התביעה אשר אפשר לתבוע בבית דין זה

רצוי כי למעה מי שמגיע לכך זה מפני שלא נשארה לו כל אפשרות אחרת שהיא היתרון בתביעות קטנות הוא שאין צורך בעו``ד ובית המשפט לא מחויב להצמד בנוקשות לסדרי דין כך שגם האדם הפשוט לא יפול סתם בגלל סדר דין זה או אחר עו``ד הם דבר יקר 20-30% מהסכום עו``ד עם פחות מ5,000ש``ח לא יזוז וטובים ירצו הרבה יותר יש לזכור שעם תום ערכאה ראשונה עוד לא סימת בהכרח ערכאה נוספת במחוזי ושוב עליך לשלם לעו``ד וכו` ואם בסוף תידרש לפתוח תיק הוצל``פ עוד הוצאות תוסיף עלויות משפט שונות וכו ויש צורך בתביעה הגבוהה מ100,000 ש``ח שישאר לך משהו בכלל ביד [זה מנסיוני האישי] ישנו סיפור מצוין של קישון בנידון לכן לעמדתי רצוי מ א ד להעלות את גובה התביעה האפשרית בתביעות קטנות איך מתנהל שם ? אין לי מושג אך כנראה יהיה לצערי...

odedg

New member
הערות לעניין תביעות קטנות

היי כמה הערות. ראשית, למי שעוד לא היה, כדאי לנסות- לא כצד בהכרח, אלא סתם כצופה. לדעץי זו הצגה, לפעמים מצחיקה, לפעמים עצובה, ולפעמים משעממת.תלוי בשחקנים... צדק? קשה למצוא, לדעתי. לגבי התקרה, פה אכן יש דילמה: ככל שמעלים את תקרת התביעה, יהיו יותר תביעות, ואז התורים יהיו יותר ארוכים והשופטים יותר קצרי רוח ולחוצים בזמן.

yee1

New member
רגע ,רגע , עודד

מטענתך עולה שהסכום נמוך במיוחד ע``מ למנוע מאנשים תביעה!! יש שתי אפשרויות: או שהבן אדם יתבע בבית משפט אחר [שלום] ואז מדובר בחלוקת נטל שונה ולא חיסכון של תביעות בבית משפט או שהאדם כלל לא יתבע את אשר מגיע לו - אני מניח כי אינך מוכן להסכים עם מצב שכזה בעצם אפשרות נוספת האדם יתבע פחות מהמגיע לו, ע``מ לקצר ולחסוך,בתביעות קטנות מקרה זה גם לא רצוי וגם לא חוסך משפטים גם המקרה הראשון איננו חוסך במשפטים אז מה קיבלנו? טענתך אין לה ביסוס חיובי ואם אכן תופסת מים אזי היא מראה על נהול חברה לא תקין דרך אגב גם בבתי המשפט יש עומסים גבוהים מאד למעשה הגשת תביעה לבית משפט שלא תביעות קטנות הנה גוזלת משאבים רבים יותר , יותר זמן, ויותר דיונים כך שאם במקום לתבוע בתביעות קטנות תתבע בשלום למעשה אתה מגדיל את העומס ע``כ הגשת התביעה לתביעות קטנות במקום לשלום חוסכת בזמן ובדיונים אותו מס` תיקים - אבל תעסוקה רבה הרבה יותר אם התביעה שלא דרך תביעות קטנות מקוה שהבהרתי את עמדתי תצטרך לעמול הרבה יותר לשכנעני הפך או אולי שכנעתי אני אותך...

odedg

New member
הצדק ובית המשפט לת``ק

שלום! אם הצלחתי לעורר צרכן, דיינו. אני מסכים אתך שיש מקרים שעדיף לנסות ללכת לתביעה בת``ק ולא לוותר, אפילו אם צריך להקטין את התביעהל מקסימום שניתן לתבוע. אבל- לא תמיד ולא בכל מקרה. ושוב, מומלץ לבקר ולהתרשם מהתהליך של ``עשיית הצדק``.

למעלה