בית משפט לתביעות קטנות

pumic

New member
בית משפט לתביעות קטנות

האם עו"ד ראשי להיות בבית משפט לתביעות קטנות (לשאול שאלות - לחקור את העדים או משהו דומה)? עד כמה שידוע לי לא, אבל שמעתי על מספר פעמים שעו"ד כן הופיעו שם. האם זה תלוי במשהו. אודה לכם על תשובתכם המהירה.

pumic

New member
בהמשך לתושבתך

אם אכן מגיע עו"ד לבית המשפט האם 2 הצדדים יודעים על כך? כלומר, אם למשל הצד התובע יביא עו"ד, האם בית המשפט חייב ליידע את הצד הנתבע בנושא?

תלוי ...

אם לפני הדיון תוגש בקשה ותינתן החלטה - סביר להניח שההחלטה תישלח גם לצד השני. אם העו"ד יגיע במפתיע, אין אפשרות להודיע קודם לצד השני, אבל הצד השני יראה אותו בדיון ואם העו"ד ידבר - יוכל הצד השני להתנגד לכך. זה לא מונע את האפשרות לבקש בעל פה, במהלך הדיון, רשות להיות מיוצג על ידי עו"ד.

pumic

New member
תודה אבל...

אם אני מבקשת במהלך הדיון רשות מהשופט להיות מיוצגת על ידי עו"ד האם הדיון נדחה, או אוטומטית עובר לבית משפט מחוזי? האם אתה יכול לומר לי איכן אני מוצאת את החוק שאומר שיש באפשרותי להתנגד לכך שהצד השני יביא עו"ד ( אם העו"ד מגיע במפתיע). אם השאלות שלי מוגזמות בהחלט אני אבין חוסר התייחסות. בכל מקרה תודה על תשומת הלב.

מה פתאום מוגזם ???????????

pumic, חשבתי שהיחסים בינינו הם כבר כאלה שאת יכולה להרשות לעצמך לשאול שאלות בלי לחשוש שהן מוגזמות. אם במהלך הדיון את מבקשת להיות מיוצגת - הדיון לא נדחה אוטומטית, וקרוב לוודאי שהוא לא יידחה בכלל, אלא השופט יחליט בבקשה והדיון יימשך (עם או בלי עו"ד, בהתאם להחלטה). בשום מקרה הדיון ל עובר לבית משפט מחוזי, הוא יכול לעבור לבית משפט שלום, אם ההליך נראה לשופט בלתי מתאים לתביעות קטנות, אבל זה בלא קשר הכרחי לשאלת הייצוג ע"י עו"ד. אין חוק מיוחד שאומר שאת יכולה להתנגד לייצוג של הצד שכנגד ע"י עו"ד, אבל החוק קובע שאסור להיות מיוצג ע"י עו"ד בלי רשות, כך שאם את רואה שהצד השני מיוצג מבלי שקיבל על כך רשות - ודאי שאת יכולה להתנגד.

שירי71

New member
למיטב ידיעתי הלא-מלומדה אסור אבל

יש חברות שמנצלות את האזרח התמים ואם אזרח תובע לדוגמא איזו חברת נסיעות או חברה אחרת כל שהי, הם הרי צריכים לשלוח נציג, אז מה שהם עושים זה לשלוח את העורך דין של החברה בתור הנציג ואז האזרח אכל אותה כי האזרח אין לו עורך דין ולחברה יש וזהו!

למעלה