בית ספר מיוחד

בית ספר מיוחד

בחרוצים על יד בני ציון נפתח השנה בית ספר שהוא הכי קרוב לחינוך ביתי. בוילה סך הכל 7 ילדים, מ-ב עד ו, יושבים יחד בכיתה לומדים מקצועות שונים ,לומדים מ-9-4 ארבעה ימים.אווירה של בית, אין הרבה שעורים , רוב העבודה נעשית בכיתה. מקצועות: אנגלית חשבון מדעים אמנות מוסיקה גאגלינג. אין עומס, וזה העיקר. יש אפשרות להתיחס לבעיות חברתיות.מקום פרטי. אין הסעות . בתי , שהתקשתה מאוד בבית ספר רגיל, מאוד מרוצה.

virlomi

New member
נשמע כמו חינוך ביתי - לא בבית

האם זה מקום יחיד במינו או שיש עוד כאלו.

Ella Bella

New member
יש לי חברים שרשמו את בתם לשם

בהתרגשות רבה. באמת יהיה מענין לדבר איתם ולהתעדכן איך הולך להם שם. מדובר בילדה בת חמש שהיתה בבית ללא שום מסגרת, וכששמעו על המסגרת בחרוצים זה היה הדבר היחיד שיכול לבוא בחשבון מבחינתם... ממש
לאיזור השרון. יש שם יחסית ריבוי מסגרות אלטרנטיביות. אולי טעות שעזבנו את האיזור ?!

יפעת 27

New member
כזה אני רוצה!

הי לכולם, אני מהפסיביות כאן, על אף שכבר כתבתי פעם, פעמיים בעבר. הרי זה לא חוקי, נכון? ולא תקף לחוק חינוך ביתי?! אז איך בכל זאת? אני ממש הייתי שמחה להיות חלק מפרויקט כזה או אפילו להקים כזה.

Ella Bella

New member
ברוכה הבאה יפעת ../images/Emo140.gif

אולי ערגה שפתחה את השירשור תוכל לספר עוד? גם אותי מענין החלק החוקי, אם כי נדמה לי שיש דרך חוקית לעקוף את המיכשול...
אשמח לשמוע איך הם עשו את זה.

עד כמה ההורים מעורבים?

אני לא פוסל שום דבר, חס ושלום. בטח לא פוסל משהו שאני לא מכיר. רק שאחד היסודות של החינוך הביתי הוא מעורבות כל שהיא של בני המשפחה בחינוך. אישית, אני מרגיש טוב יותר כאשר חלק (אפילו אם חלק קטן) מהחינוך הרשמי של ביני ניתן על ידי ויש לי מושג מוחשי יותר לגבי חינוכו.

מעורבות הורים

בוודאי שאין שליטה על תכני נלימוד. אך אין בתכנים הנלמדים משהו שמקומם אותי. מתולוגיה מדעים מתמטיקה אנגלית.עברית. הדבר שהייתי צריכה להת רגל אליו הוא אי הדהירה מבחינת כמות ועומס. שעת שיחה כללית בבוקר. הפסקת צהריים ארוכה. הכל ב easy .לומדים בערך עשירית מהכמות שלומדים בבית ספר רגיל. ולמדתי לאהוב זאת. אין כמעט שעורים. אין מבחנים. מראש אני מודיעה שלא אכפת לי שבתי לא תעשה בגרות. היא שחקנית מלידה , ובכוון הזה אני משקיעה, אקדמיה למשחק, שם היא כוכבת. המקום הוא באמת חממה.

למעלה