בית קפה נחמד במרחק הליכה קצרה (מאוד) מב"יח לין/רכבת בת גלים?

HEYלו

New member
בית קפה נחמד במרחק הליכה קצרה (מאוד) מב"יח לין/רכבת בת גלים?

מגיעה מחר ואשמח להפוגה בין לבין

trilliane

Well-known member
מנהל
מ"לין" ניתן ללכת ברגל למכז המסחרי של קריית אליעזר

(הליכה קצרה מאוד וגם בכיוון תחנת הרכבת) או למושבה הגרמנית (הליכה טיפה יותר ארוכה, אבל לא נורא). במרכז המסחרי לא הייתי שנים רבות; בעבר הייתה שם מאפייה ואולי גם איזה בית קפה, לא יודעת אם משהו ראוי, אבל זה הכי קרוב שיש (מלבד ב"לין", אני מניחה שיש שם איזושהי קפיטריה, מעולם לא הייתי בפנים).
&nbsp
במושבה הגרמנית (שדרות בן גוריון) יש לא מעט עסקי אוכל מסוגים שונים, אבל לאחרונה ישבתי שם רק ב"רק בשר" והם לא ממש בית קפה, איך לומר... בשנים האחרונות ישבתי בסושייה איומה וב"קפה קפה" (גם עליהם הייתי מוותרת). אבל יש גם בתי קפה ואני מניחה שהם אמורים להיות נעימים לישיבה, בעיקר עכשיו כשמזג האוויר די נעים ביום ואפשר לשבת בחוץ וליהנות מהנוף לגנים.
&nbsp
נ.ב.
מתנצלת שלא יכולתי לעזור הרבה; החלטתי להגיב בכ"ז לנוכח השעה המאוחרת ולמקרה שאחרים לא יספיקו להגיב בזמן רלוונטי.

שנסי רגליים ולכי למושבה הגרמנית -

באיזור של לין עצמו אין כלום. חוץ ממרכז מסחרי מאוד מאוד מיושן שנמצא סביב כיכר מלוכלכת ועצובה.

HEYלו

New member
אין על מה להתנצל

גם אני זוכרת את המרכז המסחרי ההוא ליד, זכור לי שאין שם כלום אבל אבדוק

salo22

New member
לא מכיר כל כך את האיזור אבל לא חושב שיש משהו בולט במיוחד

וחבל לדעתי להתפזר יותר מידי, פשוט לחפש קפה ומאפים בישיבה או "לדרך" במרכז המסחרי ממול לין, אני לא בטוח שיש ממש בתי קפה משמעותיים גם במרכז עצמו, לא יוצא להסתובב שם. אפשרי גם להיכנס לסופר שיש שם ולקנות כמה דברים קטנים נחמדים ולאכול בחוץ..המושבה הגרמנית כקילומטר הליכה, לטעמי אין שם בתי קפה שהם "מאסט", על רחוב העצמאות לכיוון רחוב הנמל יש את קונדיטוריה שני שבאופן יחסי יותר מעניינים כבית קפה ומתוקים, אבל זה בערך 1.5 ק"מ מלין..

pix37

New member
אין בטווח הליכה שום מקום מוצלח

המושבה הגרמנית איננה בטווח הליכה, וכך גם רחוב העצמאות. מעבר לכביש יש את המרכז המסחרי של קרית אליעזר, שגם בו אין שום בית קפה ראוי אלא בעיקר תחנות טוטו שגם מחזיקות מכונת קפה. בקצה המרכז יש סניף של מאפיית אריאל שאם תופסים את המאפים שלה חמים הם נחמדים מאוד (לא אפייה עילית אבל סטנדרטי וטרי) תוסיפי קפה לקחת וסגרת את הפינה עד שתגיעי למקום עשיר יותר קולינארית. המזנון בלין עצמו יקר ושגרתי.

הלוואי על כל מרכז מסחרי בישראל להרוויח כמו בכיכר מאירהוף

כל העסקים שם משגשגים, למעשה זה אחד המרכזים הרווחים ביותר בישראל, בהנחה שניקח את דמי השכירות למטר ואת הרווח וההכנסות למטר מרובע,
הם עוברים בהליכה את מתחם שרונה המפונפן והרבה מתחמי יוקרה כביכול,
התנועה שם של הלקוחות היא אדירה, ממש נחיל של אלפי אנשים בכל שעות היום,
מה שכן בשעות החשיכה הכל שם גווע,

בית קפה?
אני אוהב לשבת שם בבית הקפה של גילי, נכון שיש שם מכונת טוטו ומשחקי מזל אבל הקפה של גילי טעים, אם אני לא טועה זה קפה של "דנשי" או " לורנצו",
האספרסו בכוס זכוכית מיוחדת שמוגשת לשולחנות בחוץ היא לא פחות ממושלמת.

קופיקס-יש שם סניף חדש יחסית של קופיקס במעבר הדרומי של הכיכר, הכיכר בנויה בצורה ארכיטקטונית מרהיבה, ממש פאר היצירה של האדריכלות , מי שתכנן את המרכז המסחרי שוקק החיים הזה זכה בפרס -ישראל לאדריכלות:
אלפרד מנספלד שתכנן את מוזיאון ישראל,

אולי לאורח לרגע זו נראית כיכר מסחרית עצובה או עזובה ,
אני מגחך לעצמי ,
זו הפינה המסחרית בין הרווחיות בארץ,
הלוואי על כל בעלי העסקים באשר הם להרוויח כמו בעלי עסקים שם,
הכסף ה לא מגיע דווקא מאנשים עשירים כקורח, הכסף במרכז מסחרי מגיע מתנועה ערה ושוקקת של אנשים "קטנים",
את קופיקס שם אני ממעט לפקוד , לא אוהב את השרות שם,
קפה בקיצור יש אצל גילי, מאפים במאפיית אריאל,
יש כמה חנויות ירקות עם פירות טריים, ניתן לשלב שם ארוחת בקר:
קפה אצל גילי, מאפים לא רעים באריאל, פרי לנשנוש ויש גם פיצוחייה מעולה שם,
רוב המכריע של העוברים ושבים ממגזר חבר העמים,
מי שבלי קשר רוצה לראות איך פועלים עסקים שיפנה שעה מזמנו ויגיע לכיכר מאירהוף בקרית אליעזר,
זה בית ספר לאדריכלות ובית ספר לכלכלה נכונה של עסקים קטנים,
אם כל ישראל היתה פועלת נכון ועובדת נכון כמו שם ישראל היתה נמר כלכלי

HEYלו

New member
איזה תיאור מפרגן

טוב, זו כנראה תהיה הבחירה שלי מכיוון שאת המושבה אני מכירה והיא באמת לא בטווח הליכה בשבילי כרגע ;)
&nbsp

זה לא פרגון, זו התמונה האמיתית

לא טענתי שזו כיכר פיקדילי,
זו גם לא כיכר סן -מרקו, אם כי תמיד יש שם מאות יונים הומות שפנסיונרים שהזמן בידם מאכילים את היונים בחתיכות לחם,
זו כיכר חיה, בועטת ונושמת וסואנת,
מרבית העוברים ושבים גרים מן הסתם בסמוך בקרית -אליעזר, אוכלוסיה לא הכי חזקה אקונומית שללא תחבורה קשה לה להסתובב ברכס הכרמל, על כן את מרבית הצרכים הם מוצאים בכיכר מאירהוף:
4 חנ ירקות ופירות בתי קפה סנף קויקס אחד, סנף של רשת מקס -סטוק, שני סופרים "רגילים", שני סורי לקהילה הרוסית:מעדני רוסמן וקרל -ברג,
חנות הלבשה לכל המשפחה במחירי רצפה: הפצת שי
בית מרקחת, בנק, מספרה, חנות פיצוחים של גרעיני עפולה, חנות לממכר מוצרי ניקוטין,
בית אבות, יש עוד כמה עסקים שנשכחו ממני אבל בגדול כל מה שצריך תושב מקומי יש שם

לצערנו כי רב אנחנו אורחים קצת קבועים בלין...

וממש לא משנה כמה מרוויחים בעלי העסקים במרכז המסחרי - לא הם, ולא העיריה
ולא השד יודע מי שאחראי לא מנקים שם כמעט אף פעם. סוג של עזובה ולכלוך, והאמת, הבית קפה, והמאפיה, נו.... שויין. לא אסון, אבל גם לא כזה שוס.
חבל, כי דווקא יש פוטנציאל של כיכר עירונית קטנה, אירופאית משהו, אם רק היו משקיעים קצת מאמץ בניקיון, בהצללה ראויה וכד. ( אבל זה כבר דיון אחר ...)

HEYלו

New member
תודה לכולם!

אם אופתע לטובה אחזור לעדכן
ואולי הברך שלי עוד תסכים לקחת אותי למושבה ואז לפחות ארוויח נוף יפה

HEYלו

New member
בסופ את הקפה שתיתי ברכבת

היה צריך להעביר 25 דקות החלפה איכשהו.. P-:
&nbsp
אבל אחרי כל הבילד אפ על כיכר מאירהוף עשיתי שם סיבוב כדי לרענן את הזיכרון. שוקק מאוד אך כאמור לא מרגש..

למעלה