בי בי מוצץ

בי בי מוצץ ../images/Emo57.gif

בסוף השבוע האחרון גמלנו לגמרי במקרה את הגדול (בן 3 ו- 10 חודשים) ממוצץ. הגמילה הזו רק הוכיחה לנו שכנראה הוא היה בשל לזה, בדיוק כמו דברים אחרים שאנחנו מצליחים ליצור הרגלים וגמילות אצל הילדים. למעשה בהחלטה משותפת החלטנו לא לגמול אותו אלא לתת לו להיגמל לבד אבל דברים קרו אחרת. מה שקרה הוא שהיינו בסוף שבוע והמוצץ כבר ביום הראשון הלך לאיבוד (אחד הדברים הכי מלחיצים להורים לילד עם מוצץ. בד"כ יש רזרביים וגם הפעם היו כמה). כשהוא ביקש אמרנו שהוא הלך לאיבוד. בלילה הוא נרדם בלעדיו. למחרת הוא ביקש מוצץ כשצפה בדי וי די ושוב חזרנו על זה שהוא אבד וכך זה המשיך כמה ימים. אז אנחנו כבר 5 ימים ללא מוצץ. הוא כבר פחות מבקש. (דרך אגב המוצץ האבוד נמצא בתיק כשהגענו הביתה...) מרגישה שהילד שלי התבגר, ושזה היה הזמן הנכון.

גאיה100

New member
בהחלט "בי" משמעותי

בזמנו נראה לי שהשינוי מעם מוצץ לבלי, היה גדול בהרבה מעם או בלי חיתול. ברכות לנגמל

מזל טוב!

עם יונתן עשינו את זה בגיל 4, כשביום ההולדת שלו הוא ביקש שקית, אסף את כל המוצצים ונתן לי. תמרה מתלבטת, לפעמים בא לה להיות תינוקת, ואני לא יודעת עד כמה לדרוך על הרצון הזה שלה (היא בת שנתיים ותשעה חודשים).

זכרתי את הסיפור שלכם

אבל הרגשתי שאצלנו זה לא יעבוד. אני בעד לזרום בנושא עם הילד ולתת לו להיגמל כשהוא מוכן לזה. אצלנו הוא היה מוכן

anguly

New member
איזה יופי!!!

מזל טוב! הילד שלכים כבר ממש ממש גדול!
!!

כנראה הגיע הזמן!

אנחנו ההורים יותר פוחדים מהגמילות של הילדים מאשר הילדים עצמם. נראה לנו שהגמילה תיצור טראומה אצל הילד אבל בפועל מסתבר שזה לא כל כך קשה, אז קשה לו יומיים ואחר כך גם הוא לא זוכר מה היה שם.... אגב גם אצל אלון הגמילה ממוצץ היתה עקב אובדן המוצץ שלו בגיל 3 ואני סירבתי לקנות לו מוצץ חדש (קניתי ליתר בטחון אבל אמרתי לו שזה הלך לאיבוד ואין יותר), הוא בהתחלה התלונן ורצה אבל תוך 2-3 ימים הוא שכח מהמוצץ ואחרי שבועיים החזרתי את המוצצים לסופרפארם...

אפרסקה

New member
נהדר ../images/Emo13.gif

נשמעת שיטה נהדרת - אולי ננסה בנסיעה שלנו בשבוע הבא? (אצלנו אין נסיעה בלי 5 מוצצים ספייר) ענבר (2.9) עוד מאוד דבוקה למוצץ, בעיקר בשעות מצוקה, ביומיום יכולה "לשכוח" ממנו אבל אם נניח מקבלת מכה, מיד מבקשת. אנחנו מדברים איתה הרבה על כך שהיא גדולה ובוגרת והיא מפנימה. מדי פעם היא מוציאה את המוצץ, אומרת לי "אמא אני לא צריכה מימי כי אני ילדה גדולה ובוגרת"
ומסתובבת בלעדיו. אבל כשקצת קשה לה, וגם כדי להרדם, היא תמיד חוזרת אליו. כיוון שהיא עכשיו קצת בתקופת חזרה למנהגי תינוקות (כנראה שילוב של הגמילה מהחיתולים ושלכל האמהות בגן יש בטן גדולה חוץ מלאמא שלה), אני לא לוחצת על גמילה מוחלטת. לאט לאט זה יורד במינון ובינתיים אני מסתפקת בזה. כשיוצאת לגינה ליד הבית למשל, אני "שוכחת" בכוונה את המוצץ. אבל נסיעה ארוכה זה עוד מסוכן בלי מוצץ

בטיול יש להם גירויים אחרים

ולכן אולי יותר קל לגמול וגם אני לא הייתי יוצאת בלי מוצץ (למקרה שהיא תשתטח על הרצפה ותצרח...) בהצלחה

מעיןבר

New member
כולי קנאה ../images/Emo24.gif

אנחנו במאבק מתמיד על הנושא ולשמחתי הצלחנו לצמצם שימוש לשינה בלבד. אין מה לדבר איתה על להעיף לגמרי
. תהנו לכם מהילדון הגדול והבוגר
.

למעלה