בי - רשמתי לך חיסור

בי - רשמתי לך חיסור

את בי אני פוגש בהרקדת נוסטלגיה - כל שבוע הערב היא לא באה , והרגשתי בחסרונה. זו בחורה אינטליגנטית , נחמדה , ונעים לשוחח איתה. התפלאתי , שהיא גם נעדרה מהשיח בפורום. מי שיודע איפה היא - מסרו לה דה ד"ש. אני בכוונה לא עושה פירסומת - כדי להיות נאמן לעקרונות שכפינו על עצמנו בפורום. אבל אתאר משהו בחלק הראשון - רוקדים מעל שעה ריקודי מעגל. הפעם, אליהו גמליאל נכנס למרכז המעגל וחילל את דבקה אוריה, דבקה דלעונה והיה שמח. אני לימדתי "דבקת הבנים" ו"כד אל כד". השאר תדמיינו. אני מקוה שההרקדה הזאת תתפתח ולא תקרטע.

בי

New member
אני פה, עם כמה חדשות...

1. אני ממש מצטערת שלא השתתפתי באירוח שלך, נסעתי מחוץ לעיר וחזרתי מאוחר, אבל מאד מאד נהנתי לקרוא את השאלות ועוד יותר את התשובות שלך. רואים דרך הכתיבה גם את הבן אדם. 2. מודה, היום הברזתי מהחוג בקרית חיים לטובת חוג חדש של ירון כרמל בשער העמקים, בכביש בין יוקנעם למגידו. החוג בן 3 שבועות בלבד, ב 8.30 לימוד ריקודים ומ 9.30 הרקדה. החוג בעל פוטנציאל לגדול, שכן לא ידוע לי על עוד הרקדות באיזור זה, והאולם מספיק גדול לקלוט עוד רוקדים. על ירון כרמל אין צורך להרבות מילים. אני מאחלת לחוג החדש הצלחה. 3. עם כבר ירון כרמל, הוא מקיים ביום שישי הקרוב, 25.10 ערב שירה בציבור עם יוסי לב וחברים בקיבוץ גן שמואל. התוכנית מתחילה בשעה 22.30 ובתום התוכנית - ריקודים מכל הזמנים. מחיר הכרטיס בערב המופע - 50 ש"ח, ובמכירה מוקדמת בכרטיס אשראי - 40 ש"ח. למעוניינים טל. להזמנות: 463010-058 , 6397277-04. 4. למירי !!! כתבתי לך ששמתי לב שבצפון מוחאים כף בהרבה ריקודים? אז היום רשמתי לי (הזיכרון שלי על הפנים) את הריקודים שבהם מחאו כף כשהריקוד ללא מחיאות כף. המחיאות כפולות, ז"א 2 מחיאות. - בהר הגלבוע - אחרי המלים "בהר הגלבוע". - צריך לקום ולעמוד - גם בסוף המשפט הראשון וגם לאחר המלים "לפני שניפרד". - נוף ילדותלאחר "הייתי חלק מהנוף". - אילת, של שמוליק גוב ארי, לאחר המלים" שאין בשום מקום".

בי - בטוחה לגבי שער העמקים?

קיבוץ שער העמקים זה שנמצא ממש לפני קרית טבעון? אני רוקדת שם בד"כ אצל זאב מלוך ולא ידעתי שיש עוד הרקדה בימי ג´.

בי

New member
ההרקדה של ירון כרמל במשמר העמק

באמת לא הייתי בטוחה לגבי שם הקיבוץ וחששתי שטעיתי, אבל לא התחשק לי לרדת באמצע הלילה לאוטו להסתכל במפה. מצטערת. האם את רוקדת אצל זאב מלוך בימי ראשון? שמעתי שההרקדה שלו טובה מאד.

בד"כ רוקדת

מושבתת כבר כמה שבועות עקב תאונה ומתגעגעת נואשות להרקדות. הרקדה טובה. בימי א ו- ה´ ודי מלאה.

לבי - "טוב שבאת"

א. היית חסרה לנו כאן בפורום זמן רב. ב. זה ריקוד זוגות יפה של ישראל שיקר. שאלה לי אלייך בנושא מחיאות הכף : האם בריקוד "הצל שלי ואני" (טוביה טישלר) בחלקו השני, נוהגים למחוא כף אצלכם בצפון ? מירי.

בי

New member
מירי, אני לא זוכרת

אשתדל לשים לב בפעם הבאה שירקדו את הריקוד.

בי

New member
אליהו גמליאל ויענקל´ה לוי

הוא אכן תופעה. אני זוכרת אותו עם החליל עוד מימי החוג של בנצי תירם בבית רוטשילד, לפני 30 שנה ויותר. תמיד עושה מצב רוח טוב. יענקל´ה היה המדריך שלי באולפן, ויש לי עדיין יראת כבוד אליו בתור שכזה. אם יענקל´ה התחיל במחמאות, אני מרשה לעצמי לגלוש ג"כ לנימה אישית ולכתוב עד כמה התרשמתי מאישיותו, חוכמתו, נעימותו ובמיוחד מכך שהוא רואה בכל אחד דברים טובים (אני מאד ביקורתית...), שלא לדבר על ריקודיו שכל אחד מהם מתאים עצמו למנגינה, זורם כאילו נולד איתה, הצעדות בריקודיו פשוטות אך חכמות ולא מיתחכמות, והסיגנון... יענקל´ה. שני הריקודים שהוזכרו בהודעה: "דבקת הבנים" ו"כד אל כד" הם דוגמא טובה. הצעדים מותאמים למנגינות לא רק במבנה המוזיקלי אלא גם בסגנון, (כד אל כד - המנגינה מתעגלת כמו הדעסה) והצעדים שנראים לכאורה פשוטים, רק כשרוקדים רואים שלא כולם כ"כ פשוטים...

למעלה