בכבוד שלך?

iamyoda

New member
בכבוד שלך?

העולם המוסלמי סוער בימים האחרונים לאחר שבעיתון דני פורסמו קריקטורות המציגות את מוחמד, מייסד האיסלאם באופן מעליב, לדעת המוסלמים. בין היתר, מופיע מוחמד בקריקטורות כשהוא חובש טורבן שמתוכו מבצבצת פצצה. המחאה האסלאמית הייתה בתחילתה מקומית- סעודיה ולוב דרשו לקבל התנצלות ומשזו לא סיפקה אותן, החזירו את שגריריהן, ובמדינותיהם התפתח חרם כנגד מוצרים דניים וכן נורבגים (הקריקטורות פורסמה גם שם). על אף שעורך העיתון שבו פורסמו הקריקטורות התנצל, תגובת ממשלת דנמרק הייתה שמדובר בחופש הביטוי, עקרון מקודש בדמוקרטיה ליברלית, ועל כן אין היא יכולה או רוצה להתערב בעניין אלא רק להביע צערה על מי שחש נפגע מהעניין. עיתוני אירופה, ובעיקר הגדולים שבהם כמו הלה-מונד הצרפתי ובילד הגרמני הגיבו בפרסום הקריקטורות בעיתונם והביעו תרעומת על עצם הדרישה שלא לפרסם את הקריקטורות. מכאן, הדרך לסערה בין-לאומית הייתה קצרה - ברחבי העולם המוסלמי החלו הפגנות, חלקן אלימות (שריפת שגרירויות דנמרק ונורבגיה בדמשק, חטיפת צעיר גרמני בעזה ששוחרר לאחר מכן, שריפת דגלים ופגיעה במבנים של האיחוד האירופי בעזה ועוד). המחאה המוסלמית כלפי פרסום הקריקטורות, כמו גם התגובה הבלתי מתפשרת של דעת הקהל האירופית העלתה שתי נקודות חשובות שעוד ידונו בעתיד : א. שינוי המדיניות האירופית כלפי העולם הערבי והמוסלמי ב. שינוי בגישת האזרחים באירופה כלפי העולם הערבי והמוסלמי לכתבה המלאה

המונשרי

New member
למי שהיה עוד ספק

לגבי הדו ערכיות שמשדר העולם הערבי. ( הם הציגו הצגות אנטישמיות :הפרוטוקולים של זיקני ציון) מלאי שיטנה כנגד העם היהודי, אך כשמותחים עליהם ביקורת ולו הקטנה ביותר מיד יוצא השד האלים מהבקבוק. הם מתנהגים כילד המופרע של הכיתה שהכל ניסלח לו- מדי פעם גוערים בו ושולחים להביא את ההורים.(סין ורוסיה שמשום מה תמיד לצידם). אך הילד הבילתי מפותח הזה מרשה לעצמו להמשיך במעלליו: להכחיש את השואה (שזה קודש הקודשים שלנו) צריך לנהוג בהם בדרך היחידה שהם מכירים.

אוהד11

New member
המערב מוקסם מהמזרח בכלל ומהעולם

הערבי ודת האיסלאם מזה שנים רבות, אך לא הצליח להבין את המנטליות של הערבי והמוסלמי

דבר אחד אני יכול להגיד על המנטליות

הערבית... אנחנו עלינו לארץ ב1991 מרוסיה ואבא שלי מהנדס בהשכלתו ומרצה באוניבסריטה נאלץ לעבוד כפועל בניין פשוט אצל קבלן ערבי כדי להרויח כסף אבא שלי מגיל קטן היה מרים משקולות מקצועי והוא לא קטן... בימים הראשונים הם בחנו אותו וקצת דיברו איתו...לא יותר מזה בימים שלאחר מכן הם התחילו להציק לו בקטנה, הוא לא הבין עברית טוב וניסה להיות נחמד אל כולם...הם דחפו אותו, וזילזלו בו, וכשהוא ביקש כלי עבודה הם זרקו לו אותו ולא הגישו לו...הוא לא הגיב כי לא רצה להכנס לריב והם ראו את זה... יום אחד הגיעו מים עד נפש ואבא שלי שבר לאחד העובדים שדחף אותו את הפנים הוא חשב שלאחר מעשה כזה כולם ישנאו אותו ויתנכלו לו אבל ביום למחרת מה שקרה זה שכולם פתאום התחילו להתייחס אליו בכבוד, דיברו אליו יפה, כולם רצו להיות בחברתו, בזמן ארוחת הצוהוריים הוא לא אכל עם כולם אלא הקבלנים הזמינו אותו לשבת איתם בצד עם ה"בורגנות"... זה מה שהערבים מבינים...זה פשוט במנטליות שלהם תתנהג אליהם בכוח ותראה להם שאתה שולט הם יכבדו אותך ויעריכו אותך

למעלה