בכדי לא לערב את שרשור "ברוכה הבאה" של מאיה

אמא לה3

New member
בכדי לא לערב את שרשור "ברוכה הבאה" של מאיה

אני כן, פותחת נושא חדש. לתגובה של נועה על כיתת המתיבתא בתיכון בו אני מלמדת (ציטוט של התגובה): "כיף לשמוע על החוגי העשרה בתיכון הדתי, כן ירבו. אני חושבת שזאת פעילות חשובה ויש להקצות אותה לא רק לאותה כיתה תורנית, אלא גם לשאר תלמידי/תלמידות בית-הספר. התעמלות זה לא פרס, זה דבר חיוני. לגבי התלמידה האתלטית המחוננת, כל הכבוד לך על תשומת הלב ועל הבעת הצער וה"חבל", אך אף אחד לא מונע מהציבור הדתי לארגן לעצמם תחרויות אתלטיקה או לקחת חלק בתחרויות הבית ספריות שנערכות באמצע השבוע. הבעיה היא שזה לא ממש אכפת להם, כי אם זה היה באמת אכפת לך (או לא ספציפית לך) היית יכולה לארגן תחרות במקום לחכות להזמנה, אבל אל דאגה, עוד מעט יבוא המשיח, צריך רק לחכות, הוא פשוט מתעכב בישורת האחרונה." חוץ משורה האחרונה שלא קשורה לכלום... אני מסכימה איתך שכל הבנות צריכות לקבל את החוגים האלו, רק ש...רק הבנות במטיבתא שילמו בעבורם. החוגים מגוונים ואני מאוד שמחה שרב הבנות (כיתות ז' ו ח' וט') אכן מגיעות אלי. לגבי התלמידה האתלטית, אין לי כל מושג בא"ק ולכן לא מתפקידי למצוא לה פתרון, פשוט ציינתי מצב, מצב הדומה למה שקורה בהתעמלות התחרותית. אין כל עניין במתעמלות דתיות וזה חבל, אין רצון לאמן אותן או יכולת לקחת אותן להתחרות בשבת או חג. המצב ממש כואב לי. כרגע אינני מאמנת קב' תחרותית (אולי בעתיד אחזור לזה...אולי לא) ולכן אני אישית לא מתכוונת לעשות צעד לשנות את המצב הקיים. יש רצון ויש יכולת גבוהה בקרב ילדות דתיות אשר מתעמלות ברצינות, אבל כל עוד המערכת לא מוכנה לבוא לקראתן, זה פשוט בזבוז וכאב לב.

התעמלות לדתיות

לגבי הבי"ס הדתי- אז שיפתחו את ההזדמנות בתשלום גם לשאר תלמידות/תלמידי בית הספר. אתלטיקה- אין שום מניעה שהתלמידה תגיע לתחרויות האתלטיקה הבית ספריות שמתקיימות באופן תדיר בכל מחוזות הארץ. המנהל פשוט צריך לרצות להשקיע בכך כסף, ולא הרבה (מורה שתיסע יום אחד לתחרות, הסעה, תלבושת וזהו לדעתי). אני מבינה שבגלל שאת לא מאמנת קב' תחרותית של דתיות אז לא תפעלי בכיוון. אז תביני שגם אף אחד אחר לא מאמן קבוצה תחרותית דתית ולכן אף אחד לא פועל בנושא, בדיוק מאותן סיבות לגיטימיות שאת לא פועלת. אני מצטערת, אבל אני לא רואה שום סיבה שה"מערכת" תבוא לקראתן. זאת המערכת, ואם היא לא מתאימה להן, או שהן לא יכולות להתאים את עצמן אליה, הן צריכות להקים להן מערכת משלהן. מה שלידיעתך קיים! יש אליפות אולפנות שנתית בגבעת וושינגטון, ואני בטוחה שגם לבנות שלא לומדות באולפנה, אלא במתיבטא או בכל מסגרת דתית אחרת ייתנו להשתתף. אבל הנה- אפילו באתלטיקה- ששם זה ממש פשוט- תחרויות באמצע השבוע, אפשר עם לבוש צנוע וכו', עדין דתיים לא משתתפים. אני בכלל לא בטוחה שהסיבה שאין הרבה מתעמלות דתיות היא בגלל "המערכת"...

למעלה