בכי בלילה אצל בן שנה וחודשיים

3מרגו

New member
בכי בלילה אצל בן שנה וחודשיים

עדיין לא ישנתי לילה אחד שלם.מאוד מתקשה לעבוד. כשבני היה קטן יותר הנחתי שהוא מתעורר לאכול.הוא יונק.ונראה היה כאילו מתעורר כל יום טיפה יותר מאוחר,כבר קרוב ל-5.אבל לפחות חצי שנה הוא מתעורר הרבה יותר,יש תקופות עם בכי קצר,יש תקופות עם בכי היסטרי,כל שעה,כל חצי שעה ולילה אחד כל 10 דקות.אני כבר לא עומדת על הרגליים.הרופא,כמובן,לא מוצא כלום(נזלת וליחה,ברור) ומניח שהוא סתם מורגל להתעורר.שלא להגיב(?).אבל זה לא תמיד אותו דבר!אני רואה שאם לא מציק לו כלום,הוא פשוט ישן.חיפשתי כבר תולעים עם פנס ועשיתי בדיקות.הצואה שלו לרוב עם ריח מאוד חריף,כך שמטפלת בגן טענה שהקיאה.עשיתי גם בדיקות,הכל תקין.בכ"ז אני חוששת שמשהו לא טוב עם מערכת עיכול.הוא מפליץ הרבה בלילה ולפעמים שומעים רעש בבטן(או שזה נורמה?). ביום הכל בסדר.במיוחד קשה להאמין שהוא סתם מתעורר,כי יצא לי לראות קרוב ל-8 בבוקר איך הוא ישן רגוע,נושם בשקט-ופתאום בשניה קופץ בבכי היסטרי!מה,סתם? השאלה פשוטה-מה אפשר לבדוק?איך?אמורה להיות סיבה לבכי(לפעמים רק משכיבים אותו חזרה והוא לא מספיק לבכות,לפעמים חצי שעה צרחות וכלום לא עוזר)?מה לעשות כדי לתפקד-אולי להעביר אותו ולא לגשת-שיבכה לו עד שיאמס כפי שרופא חושב? תודה מראש.

תשובה

אז אני לא חושבת שזה שטויות.... אני מאמינה שתחושות הבטן שלך נכונות- הייתי לוקחת אותו להתיעצות אצל גסטרואנטרולוג שיבדוק ויראה. ייתכן ואכן מדובר בבעיה פיזיולוגית לפני שנתחיל בחינוך ספרטני- שגם זו דרך לגיטמית- רק לאחר שוידאנו שהכל תקין. למשל רגישות לחלב( בעיקר חסר באנזים לקטאז) יכולה להתבטא בריבוי גזים וכאבי בטן פתאומיים.

3מרגו

New member
גם לחלב שלי?הוא עדיין יונק.

היינו אצל גסטרו בגיל חצי שנה בדיוק.כי גזים לא עברו כפי שמצפים בין 3 ל-4 חודשים אלא נשארו איתנו(גם אצל הגדול היו עד גיל 6.5 חודשים-זה מוכיח שהנקה לא מונעת גזים!)).אז רופא גסטרו אמר שאין הרבה מה לעשות איתו כי הוא נגד בדיקות פולשניות ומניח שהכל יעבור אחרי שיתחיל מוצקים.באותו היום נכנסנו למעון ועברנו ל-2 ארוחות מלאות מוצקים ובאמת גזים פחתו.אבל-גם אז לא היה כזה סיוט כמו עכשיו!אז הגסטרו אמר שילד בריא לחלוטין...לא יודעת אם לחזור אליו-הרי הוא לא רואה מה יש בפנים בלי בדיקות פולשניות! עוד משהו יכול להיות חוץ מגסטרו?

אני לא חושבת שמדובר בגזים

אני חושבת על תופעה הנקראת רפלוקס. היכולה להחמיר בלילה בגלל השכיבה. עלולה לגרום לכאב משמעותי בגלל החומציות הפוגעת בושט. הבדיקה אינה נוראית- המילה פולשנית קצת מפחידה מדי....

3מרגו

New member
שיתפתי את הרופא-הוא ענה שרפלוקס מתחיל מלידה

ורק מחמיר.לדבריו,אצלי זה הפוך,אז "לא סביר".נתן לי הפניה לגסטרו.הוא אמר שסוברים שיש רפלוקס ללא בדיקה לפי סימנים(במקרה "רגיל"). אני רוצה להוסיף עוד נתונים:בני לא לועס!הוא בולע למרות כמות שיניים יפה ונראה כאילו לועס.היום הוא השתעל והקיא כל האוכל של חצי יום
,יצאו חתיכות גדולות שלא נדבר על אפונה ותירס.אולי כאן הבעיה? יש לו גם אנמיה,הוא קיבל 3 חודשים ברזל 10 טיפות,אוכל כל יום בשר ויצא עכשיו 9.6. ועוד שאלות קשורות לאוכל:האם 5 בבוקר שעה סבירה לינוק או לקבל בקבוק(הלוואי) או בגיל שלו( שנה וחודשיים) צריך למשוך עד 7-8?הרי הוא מתעורר כה הרבה שאני לא יודעת מתי הוא כבר רעב?.. לא יכולה להפסיק להניק,כי מה אני אתן לו ב-5 בבוקר?ניסיתי היום חלב בכוס פטנט שלו והוא חצי ירק.יש סיכוי שאני ההפוך לצל,כי רזיתי המון.

תשובות

1. לגבי אנמיה- התינוק אנמי וצריך טיפול! 9.6 זו אנמיה של ממש. 2. לא הבנתי למה אינו יכול לקבל בקבוק? לעניות דעתי גיל שנה וחודשיים זה מספיק בהחלט ליניקה. 3. 5 בבוקר זה סביר עדיין לתינוק בן כשנה כשעת התעוררות. נסי אולי לתת בלילה לפני השינה דייסה שתאריך את שעות השובע... 4. בנוגע לרפלוקס- נכון נולדים עם זה אבל לא תמיד מאבחנים את זה סביב הלידה ולפעמים זה מחמיר ולא משתפר. 5. לעיסה- הוא ילמד ללעוס... ואם הקיא פעם לאחר שיעול זה לא מדאיג מקווה שעשינו קצת סדר. אני יכולה לנחם אותך רק בנחמה קטנה- בסוף הוא יישן לילה שלם.

3מרגו

New member
תודה על התשובות המהירות!

החליפו לו ברזל לסירופ.נקווה לטוב.הוא בכלל לא נראה אנמי
,מקווה שזה לא עושה כאבים בלילה
. הוא יכול לקבל בקבוק,אבל הוא סרבן!!!מוכן רק למים.לא ניסיתי חצי שנה כי כולם התיעשו.הוא אוכל לפעמים דייסת תמ"ל בערב בכפית(ברור),אבל הדבר לא השפיע להתעוררות.לכן אני מעדיפה אוכל וגם הנקה,הוא בטוח אוכל טוב לפני שינה. ב-5 בבוקר אני לא רואה את עצמי עם צלחת דייסה וכפית,לכן הנקה נמשכת... הכוונה שלי הייתה אולי בגלל שקשה לעכל חתיכות גדולות הוא בוכה?(לא רפלוקס ולא שום בעיה?)במקרה זה מתאים לתקופה שבגן הפסיקו לתת מרק טחון...גם בבית. תודה

שלום מרגו

ובכן- אני לא רואה פתרון אלא להרגיל אותו לבקבוק. נסי בשלבים שהוא לא רעב מאוד או כאשר הוא רדום. אולי מישהו אחר יציג לו בקבוק חלב- ולא את -אותך הוא מקשר עם הנקה... מנסים או לפני אוכל או בתום האוכל כמן פינוק... כתבתי למישהי כאן שלפעמים צריך המון יצירתיות ובטוח שצריך המון סבלנות- אבל המון!!! לגבי מוצקים- אם נראה לך שקשה לו עם מוצקים לא טחונים המשיכי עוד תקופה קצרה לטחון...לי לא נראה שזו הבעיה. אבל אני תמיד אורמת שה"אמא" יודעת הכי טוב מה נכון לתינוק שלה

למעלה