בכי היסטרי בנסיעה ברכב

liro26

New member
בכי היסטרי בנסיעה ברכב

יש לי ילדה בת 3.5 חודשים, לאחרונה קרה מספר פעמים שבזמן נסיעתנו ברכב היא מתחילה לצרוח בהיסטריה ולא ניתן להרגיע אותה גם לא ע"י עצירת הרכב, אך בשניה שאני מוציאה אותה מהכיסא ברכב היא משתתקת וכשאני מחזירה אותה היא שוב צורחת עד שאני עוצרת שוב. ניסיתי גם לא לעצור ולתת לה לבכות וגם אז היא לא מתייאשת ובוכה עד שמוציאים אותה מהכיסא. הדבר קורה גם בנסיעה מעט אחרי ארוחה וגם בנסיעה לאחר שעתיים מסיום הארוחה ברצוני לציין שהיא גם סובלת מריפלוקס ויונקת הנקה מלאה 1. האם יש קשר בין הבכי לריפלוקס? 2. מה עלי לעשות האם לא לסוע אותה? האם לעצור כל פעם שצורחת (הדבר גורם שנסיעה של 10 דקות תימשך מעל שעה)? 3. מדוע רק לפעמים היא בוכה? 4. האם זוהי תופעה נפוצה? מתי היא עוברת?

לא נראה לי שזה קשור לרפלוקס

גם הבן שלי כשהיה בגילה סבל מאוד מנסיעה ברכב וגם אנחנו סבלנו ממנו כי זה היה פשוט סיוט, בדיוק כמו זה שאת מתארת. אומנם גם הבן שלי סובל מרפלוקס עד היום (הוא בן שנתיים וחצי), אבל זה ממש לא קשור. יש לי עוד 3 חברות עם ילדים שהתנהגו בדיוק אותו הדבר בנסיעות, ולהם לא היה רפלוקס. כל מה שאני יכולה להגיד, זה שזה יעבור. מתי, אני לא יודעת. לבן שלי זה עבר בגיל 5 חודשים, לילדים של החברות שלי זה עבר בגילאים שונים, כך שאין בטוח בעניין הזה. כל מה שנותר הוא לחכות בסבלנות עד שהוא יתרגל או ירגע. דרך אגב, חברה שלי בזמנו קראה מחקר שאמר שתינוקות מקבלים פחדים אפילו בגילאים כאלה בגלל הנופים שעוברים להם במהירות והעצירות. המליצו אז לשים להם חיתול שיסתיר את הדרך לגמרי (אפשר לשים חיתול מעל הגגון נגד שמש של הסלקל). לא בטוחה שזה נשמע לי הגיוני, אבל אני יכולה להגיד לך שזה עזר לבן שלה והוא הפסיק לבכות ברגע ששמו לו את החיתול והוא לא ראה כלום. שווה נסיון.

לא רפלוקס

נראה לי כי תשובה יותר אינטליגנטית ומנוסחת היטב מדנה לא תקבלי גם אצל טובי הרופאים אני לא מתיימר לומר כי מדובר ברפלוקס- נהפוך הוא יש Motion Sickness וחוסר יציבות של המערכת הוסטיבולרית אשר בשל רגישות יתר עלולה להוביל לבכי כמובן עולה אפשרות של קוליק אך התאור ממש לא מתאים אותי לא הוציאו מהבית באוטו כי כמעט לא היו אז מכוניות אולי בכלל צריך להשאר בבית עד יעבור זעם??? המון הצלחה- ותפני לפורום הורים- נראה לי שהמון נסיון נרכש ומשותף יעזור לך (כולל חיתול על הפנים בזמן נסיעה) ולוודא שהוא מאפשר נשימה חופשית כל טוב

למעלה