בכי ללא הפסקה במשך שעתיים - ילד בן שנתיים

רונה0806

New member
בכי ללא הפסקה במשך שעתיים - ילד בן שנתיים

הילד שלי שהוא טיפוס נוח וזורם בכה היום במשך למעלה משעתיים ללא הפסקה, כל צעד שניסתי לעשות לא עזר (הסחות דעת, שאלתי אם משהו כואב, הצעתי גלידה והוא סירב) לאחר שעתיים הגיע אלינו שכן לראות אם קרה משהו, ברגע שהשכן הגיע הוא מייד נרדם. יש לציין שזאת הייתה זמן לשנת הצהריים שלו וכל הדרמה התחוללה במיטה, הוא גם לא רצה לצאת מהמיטה, חשתי תיסכול רב מהעובדה שהילד שלי בוכה במשך שעתיים ואין לי יכולת לעזור לו, כאשר הוא התעורר הבנתי שכנראה כאבה לו הבטן (הוא שילשל) הוא התעורר עם מצב רוח מאוד מתפנק וניסה להתחיל בכי מדומה אך הפסיק. שאלתי היא כיצד להתמודד עם מצב דומה במידה ויקרה? יש לציין, שכאב הבטן לא גרם לדעתי לכל הדרמה ושמדובר בילד מקסים ללא התקפות זעם קיצוניות האופייניות לגיל שנתיים.

נענה לצורך ונמנע מלהיענות לתביעות...

שלום רב, לכל התנהגות יש צורך ותביעה. למשל, יש בכי של פעוט שאינו יודע לדבר המבטא צורך למשל, כאב. ויש בכי המבטא תביעה, למשל, לפינוק. תפקידנו כהורים להבחין בין הצרך לתביעה. (את מדגימה היטב את היכולת הזו שלנו) כאשר ההתנהגות מביעה צורך נענה. כאשר ההתנהגות מלמדת אותנו שהילד תובע לא נענה. מקווה שעניתי לך, עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה