בכלל לא חוצפה

zvuli

New member
בכלל לא חוצפה

שלום לכולם ובכן השאלה שמסקרנת רבים היא נו ? כמה מרויח אח או אחות בבית החולים כאן בארהב? טוב אז ככה יש מיספר גורמים שקובעים את המשכרת והחשוב שבהם הוא הניסיון שלך בתחום שבו אתה מבקש לעבד. אז נניח שאת אחות במירפאה עם ניסיון של 15 שנה ואת רוצה לעבד בER או טיפול נימרץ סביר מאוד להניח שהמשכרת שלך תהיה נמוכה יותר ממשהו שהגיש את אותה בקשה עם אותו ניסיון..(אבל ספציפי ל ER או טיפול נימרץ) אז אצלנו בבית החולים המשכרת נעות בן 56K לאח מתחיל עד ל 96K לאחים בעלי ניסיון רב בתחום שבו הם עוסקים. כלומר המשכרת לשעה נעה בן 28 $ לשעה(למתחיל) ועד 48 $(מתקדם). וכל זה לא כולל שעות נוספות שכולם עושים בכמויות,חגים,תוספת למשמרת לילה וכו.יש פה הרבה אנשים שלוקחים בסוף השנה יותר מ100K וזה כולל גם את אלה שהתחילו עם 56K.באופן עקרוניכל אחד יכול לעבד כמה שהוא\היא רוצים. יש לנו מחסור אדיר של אחים\אחיות ,יש תחרות גדולה בן בתי החולים וכולם רוצים אותך רק תבא. מאחר והמשכרת דומות ברב בתי החולים הם מנסים לפתות אותך לעבר אלהם על ידי בוינוסים. כלומר הם באים ואומרים תחתם אצלנו לשנתיים ואנחנו נתן לך 10000 דולאר. ממוצע הבונוסים הוא בן 7000-10000 $. בכל מקום שרק תרצה יש עבודה !!! פשוט כך וכמובן שהעבודה כוללת חופשות ,ביטוח רפואי וכו. אשמח לענת על שאלה.... שבת שלום שלכם .....זבולי

LuNaL

New member
../images/Emo52.gif אבל לא הבנתי משהו

מה זה המספרים האלה עם ה K בצד ימין שלהם כדוגמת 56K, 48K וכו'...

conni

New member
כמו כאן, אבל בש"ח ולא ב-$ ../images/Emo7.gif

אגב, גם כאן ערך שעת עבודה של אחות נע בין 27 ש"ח ל-50 ש"ח. אבל הצרה היא שזה בש"ח ולא ב-$. וכאן ערך שעת עבודה של אחות תלוי בעיקר בוותק (פלוס מעט על השכלה ותפקיד), ולא במצויינות. ואצלינו גם אין הבדל בין הסקטור הציבורי לפרטי. ומי שרואה תלושי שכר של רופאים, יווכח שהאחיות מרוויחות יותר.

penelopee

New member
שאלה לזבולי:

הי תודה על ששיתפת אותנו בתחום קצת "גס". האם אפשר לשאול אותך לגבי שילובך בעבודה? האם למדת בישראל? אם כן איך היה המעבר לסביבת עבודה דוברת אנגלית? לתרבות עבודה אנגלו-סאקסי? לא כל כך ברור לי אם עבדת בישראל אבל תוכל לציין את ההבדלים העיקרים (בנוסך למשכורת) שפגשת במעבר? בקיצור: מה מצפה לי אם התחיל לעבוד באמריקה? אמון תודות מקווה שאף אחד לא יפגע מטעויות הכתיב שלי.

zvuli

New member
ל penelopee

ראשית סליחה שדילגתי עלייך ממש ..לא בכוונה. אני נימצא פה מתחילת שנת התישעים ועברתי את אותו תהליך שכל ישראלי עובר כשהוא או היא רוצים ללמוד כאן בארהב.זה כולל tofel ועוד כל מיני דברים מחורבנים.האנגלית שלי לא הייתה מי יודע מה אבל מה ? המוטיבציה שלי הייתה בשמיים. הלימודים היו מאוד קשים מאחר ומיטבעם הם כאלה ,וכאן באוניברסיטה בלימודי nursing אתה חייב לקבל 80% בכל קורס .לעבד פה בתר אח יהיה הרבה יותר קל מאשר בארץ(אף פעם לא עבדתי בארץ כאח).ראשית אח או אחות זה מיקצע ויש התיחסות מכובדת.יש לאמריקאים תקציבים ליצר עבודה נוחה וגם משכרת יפה וכו.אין תחליף למישפחה וזה דבר שקשה להתרגל אליו אז קופצים לבקר. קצרה היריעה...מקווה שעניתי שלכם זבולי ושוב תודה למיקלדת הוירטואלית

שאלה לזבולי

שלום רציתי לדעת באיזו מדינה אתה עובד. ואם מדובר ב ארה"ב האם זה נכון שהמשכורת שם יותר גבוהה מכיוון שגם עלות המחייה שם יותר גבוהה ושכר הדירה מרקיע שחקים?

zvuli

New member
ל hagar היחידה

אני עבד במדינת מישיגן USA. שכר דירה מ 100$ דירת זנות ועד 3000 דירת נסיכים.עלות המחיה פה לא תמיד יותר גבה מהארץ תלוי מה רוצים לקנת.... זה נכן שהמשכרת פה יותר גבוהות למה?אני לא יודע ,אבל זו עובדה...!! זבולי

slightly

New member
../images/Emo95.gif ו...עוד שאלה לזבולי...

האם בארה"ב מכירים בקורסים העל-בסיסיים שעושים בארץ, או שמא צריכים לעבור מבחן מקומי גם בהם ?

zvuli

New member
slightly יקירתי

שלום באופן עקרוני כל מקום עבודה יש לו את הדרישות שלו כך אז גם המשכרת עולה בהתאם לדרישות. אם את רוצה לקחת קורסים מתקדמים שהם לא חלק מהדרישות סביר מאוד להניח שלא תראי דולארים נוספים. לרוגמא;אני עובד ב ER הדרישות הם ACLS,TNCC ואני רציתי להרחיב את השכלתי ולקחתי ATLS אז אני גם שילמתי על הקורס ולא ראיתי תוספת של כסף. שלכם זבולי

penelopee

New member
לזבולי:

האם תוכל בבקשה להתיחס לשאלות שמופנות עליך כשני הודאות לפניכן תודה רבה

slightly

New member
../images/Emo95.gif המממ.... ../images/Emo12.gif

תודה לך על התשובה המפורטת, ברשותך, אשאל עוד משהו. מה הדין לגבי קורס טיפול נמרץ פית"י שעשיתי? (פגים,ילודים, תינוקות וילדים). נבחנתי בבחינה ממשלתית ויש תעודה של משרד הבריאות. גם לזה צריכה להבחן מחדש? יש לי גם קורס ACLS ו ATLS - לא זוכרת מטעם מי. תודה מראש

zvuli

New member
ל slightly

באופן כלי זה עובד כך:לא משנה מי נתן לך את התעודות(כולל משרד הבריאות) חייב להיות מוסמך על ידי הרשויות האמיריקאיות לנפק אותם על מנת שהם יכבדו את התעודה. בארץ ליפעמים משתמשים במילים כמו acls,atlc etc שהם חיקוי לשמות האמריקני אך הא קורס ישראלי עצמאי.והדבר הכי חשוב שאת צריכה לדעת שכל הקורסים פג תוקפם בן 2-4 שנים. את ה acls כבר לקחתי 4 פעמים........... זבולי

slightly

New member
../images/Emo95.gif ממה שהבנתי מדבריך

צריך להבחן מחדש גם על הקורס טיפול נמרץ. ידוע לך אם יש בחינה כזאת - טיפול נמרץ פגים,תינוקות וילדים ?

zvuli

New member
כן..כן.....וכן

כן צריך להבחן מחדש גם על הקורס טיפול נמרץ....מעבר ממקום עבודה אחד לשני דורש קורס חדש. לכל בית חולים יש דרישות שונות. אם אני החליט לעבד ב ER אחר אז אני חייב לקחת את הקורס מחדש. הקורסים עצמם ניתנים בבית החולים עצמו על ידי מרצים שהם חלק מבית החולים. שלכם זבולי

zvuli

New member
לslightly

slightly באופן כלי הבתי חולים ואוניברסיטאות מכירים בקורסים הקדמאים בלבד (אוניברסיטה).הם גם יקבלו קורסים שנילקחו בארץ ואושרו על ידם ללימוד בארץ. לדוגמא:ACLS ש ameircan heart association הוא המוסמך היחידי להוציא תעודות סיום אז אם תקחי את הקורס הזה בארץ עם תעודה ישראלית ולא american heart association אז הם לא יקבלו...הכל תלןי במי הוסמך להוציא את העודה ואת זה הם בודקים... זבולי

night mistress

New member
זבוליש, גרמת לי לחשוב...

אני אגיע לשנה וחצי ואז אני אחזור עם בית ורכב לארץ.. ממממ...

למעלה