בכלל, תהיתי

cuckingfunt

New member
בכלל, תהיתי

למה לא מדברים פה בלשון בני אדם? זה כדי שלא נבין?

אלי 00

New member
כל פורום והשפה שלו. הפעם גם אני

לא מבין כלום. לא נורא.

neoM

New member
היש לשון שאיננה לשון אדם?

בטח, בטח לשון החיות, השרצים, העצים והאבנים.. אבל, היש לשון שבני אדם משוחחים בה ואיננה של בני אדם? ל-מה הדבר דומה? לא יודע, בחיי......

בוודאי -

לשון החייזרים...
ונדמה לי, שזה מה שניסו לרמוז בהודעה.

neoM

New member
שאנחנו חייזרים?

בתוכנית של ה- BBC יש הקטע בו המנחה שואלת מישהו "מהו תפקידך", ואז הוא/היא זורקים איזה שם מפוצץ. אז מייד היא עונה: דבר באנגלית. בתוכנית שצפיתי בה ביום חמישי האחרון, השתתף איזה דוקטורנט להיסטוריה. היא שאלה אותו מה הוא חוקר, והוא זרק לה איזה משפט באורך הגלות. כמובן היא ביקשה ממנו לדבר "אנגלית", והוא לא היה מסוגל. כשהיא שאלה :מדוע? תשובתו היתה: זה נושא מתוחכם ומורכב מדי ל- אנגלית פשוטה. אז...... הנה אתגר בשבילך: הסבירי בעברית פשוטה: ריזום, סימולקרה, מטאפורה (אני לא מתכונן להסביר)

אלי 00

New member
סליחה שאני מתערב

מטאפורה בעברית פשוטה זה דימוי. ריזום וסימולקרה זה כשאנשים רוצים לאבחן את עצמם כחלק מקבוצה חברתית אינטלקטואלית/פוסטמודרנית, הם אומרים ריזום וסימולקרה. דוגמא - הסלקטור (סלקטור זה ש"ג) אומר: "עצור ססמא" זר: ריזום, סימולקרה סלקטור: טוב, כנס. בהתכנסויות בדרג גבוהה יותר, לא מסתפקים באמירה ריזום סימולקרה, אלא גם מאריינים את המושגים. (מאריינים זה מחריינים, כמו שאוריינות זה חוריינות). מה טעם מצא נאו לחבר בין ריזום, סימולקרה ומטאפורה? יש כאן אמירה מסויימת, יש כאן איזה מסר! מן הראוי להסתכל על זה.

neoM

New member
מטאפורה בעברית פשוטה זה-

השאלה או מִחְבָּר. מטאפורה איננה דימוי, לא היתה ולא תהיה. דימוי יכול להיות מטאפורי. סתם הערונת.

neoM

New member
את רץ כמו צבי

מה כאן בדיוק מטאפורי? אתה = אתה צבי הוא צבי בסיס הדימוי = מהירות אז כולה חלקתי לך מחמאה חביבה מאידך, בוא ניקח מטאפורה כמו: כבד על עפעפינו העולם (לאה גולדברג) שים לב לעובדה שאינני מדמה כלום, אלא אומר דברים אחרים. (שיעור פרטי עולה היום מינימום 80 ש"ח) חחחחחח

אלי 00

New member
אני מקבל את הסברך, הוא מעניין

אבל הדוגמא השנייה גם לא ניתן לומר עליה - השאלה. מיחבר? זו מילה מספיק סתומה על מנת שאפשר יהיה לומר שזו המילה הברית למטאפורה
. הדוגמא הראשונה - הוא שעוסק בדמיה. הדימוי=מהירות?. אין כאן כל כך דימוי. בכל מקרה, הדוגמאות שהבאת מספקות על מנת שלא ניתן לומר שמטאפורה=דימוי.

neoM

New member
שים לב

(מה אכפת לי - אתה חבר שלי, ואני לא לוקח כסף מחברים) דימוי יכול להיות מטאפורי, אין בכלל בעיה עם זה. יש לי אגב ספר מצויין שמתעסק עם הדימוי, של אחד שאתה מכיר את שמו, אני בטוח: פישלוב, ד (תשנ"ו)כמטר שמים - עיונים בדימוי הפואטי,ירושלים:הוצ´ י"ל מאגנס, האוניברסיטה העברית והנה המשפט הזה: "הדימוי הפואטי קשור ישירות ל"אחותו", הלא היא המטאפורה הפואטית. חלק גדול מן האבחנות בדיון על הדימוי הפואטי ומן המסקנות העולות ממנו אפשר להחיל בשינויים מסויימים <הדגשה של - ניא>על ניתוח המטאפורה הפואטית." או בנוגע לנו : אין הדימוי מטאפורה ואין המטאפורה דימוי. הם רק אח ואחות.

neoM

New member
מִחְבָּר

טוב לגבי המחבר. זו הפלצה לשונית נוראה מהחוג לסמיוטיקה ולסמיולוגיה, אם אינני טועה. המילה המקובלת בעברית, עוד מתקופת ימי הביניים היא השאלה. וכלכך למה? כיון שבמטפורה אתה משאיל משמעות ממלים למלים אחרות, ובכך יוצר משמעות חדשה (משהו כמו: תרכובת בכימיה), ואילו בדימוי אינך משאיל משמעויות אלא "מדמה" X ל-Y (משהו כמו תערובת בכימיה).

nooriko

New member
כלומר

התכוונתי, אם אתה קשור למכון ןסליחה על השאלה אם היא פולשנית כבר מאוחר.. לילה טוב ושבת סלום

neoM

New member
אני סטרוקטוראליסט לשעבר

או בהווה מבית-מדרש גבוה אחר לגמרי

אלי 00

New member
אני ילד לשעבר

זכותו של כל אחד להגדיר עצמו ואין לאיש זכות ליטול ממנו זכות זו.

למעלה