בכל דת יש גרעין של אמת.

בכל דת יש גרעין של אמת.

אם ההנחה לא נכונה ו/או אם את/ה מניח/ה אחרת... אין טעם להמשיך לקרוא. אם אתה מניח שההנחה נכונה, אז: החוכמה היא למצוא את הגרעין ולשתול אותו במקום אחר, בגן שלך על מנת שיפרח... במקום להשאיר אותו בדת ולתת לו למות מהחנק, החוקים והבורות של אותה דת. חומר למחשבה המוגש באדיבות מהמשרד היקומי לחוסר צרופי מקרים (המשרד האחראי על כל צרופי המקרים ביקום).

לא הבעתי את דעתי...

הבאתי, כפי שכתבתי בתחילת השירשור: חומר למחשבה המוגש באדיבות מהמשרד היקומי לחוסר צרופי מקרים

T h a n a t o s

New member
למה להסתפק בכך

אם בכל דת יש גרין של אמת שמתבסס גם על שלילת הדתות האחרות האין זה משליך על כך שהאמת למעשה לא קיימת והדבר האמיתי היחיד הוא הרצון שמתממש במציאות, ומאפשר את התממשות המציאות בתפיסה?

האמת למעשה לא קיים...

אין על כך וויכוח כלל. היקום הוא מסתורין... ו- הדבר האמיתי היחיד (הוודאות היחידה ביקום) זה קיומו של המוות.

אם מיקי היה שואל את זה ....

הייתי עונה: שוב? הרי לפני כמה שנים (יותר מ-4 אבל לא יודע מאמת כמה...) הסברתי לך בדיוק את זה וטענת שהבנת. שכחת? או שאז הבנת וכרגע לא? אופס, אני לא כותב למיקי אלא לרוח מדבר, ובכן כנס לאתר שלי, ב-FAQ דרך הטולטקים יש הגדרה למילה מוות ולעוד כל מיני מילים שאולי יעניין אותך לקרוא. אם יש לך שאלות לגבי ההגדרות של ה-FAQ אתה מוזמן לכתוב בקומונת TIS.

אם אתה כותב לרוח מדבר

ואתה מפריד בין הישויות, החלק הראשון של תגובתך איננו רלוונטי כלל ! אלא, אולי, כסוג של סרקזם? מצד שני, היות שפגישתך עם מיקי הייתה למעלה מארבע שנים, אני לא זוכר באמת אם הסברת או לא הסברת, ואם הוא הבין או לא הבין, אני כן זוכר את השיעור היחידי שהיה לנו יחד ושבו דיברנו על יין ויאנג ומשם לא ממש התקדמנו. שם זה נעצר. לגבי ודאות, יש לי עוד ודאות אחת בשבילך... ואם תרצה לבחון אותה, אתה מוזמן. אם ידקרו אותך עם סכין מטבח גדולה ויעשו חתך גדול, אתה תדמם. - זו גם ודאות. (-; מיקי

עבורי זאת כלל לא וודות אלא הנחה.

הינו ביותר משיעור אחד ביחד (לא איתך, עם מיקי...) אני כן זוכר למרות שאתה לא... אגב ל"וודאות" שלך... אני מניח שלא תצליח לדקור אותי עם סכין (לא משנה אם היא גדולה או קטנה)... זאת גם לא וודאות, זאת הנחה (כמובן).

ההנחה שלך יושבת על מקום אחר

ההנחה שלך אומרת שאני לא אצליח לדקור אותך עם סכין, ואני אמרתי, "אם ידקרו אותך" - א. נקודת המוצא היא שהתבצעה דקירה וחתך ולא מי עושה את הפעולה. ב. הוודאות היא על התוצאה של הדקירה. רוצה ודאות נוספת
תעמוד מול משאית שמגיעה לכיוונך ב 100 קמ"ש, אם תישאר במקום כשהיא תפגע בך, תעוף מספר מטרים מהמקום שבו עמדת. רוצה עוד ודאות. ברוב הפעמים שתלחץ על מקש כלשהו בצורה קבועה, במסגרת תנאים קבועים ובלתי משתנים, תקבל בדיוק את אותה התוצאה. עוד ודאות. רוב האנשים שתחייך אליהם, יחייכו בחזרה. ויש עוד כמה ודאויות שקיימות במציאות, שהן לא וכיחות אלא ברמה הפילוסופית גרידה כגון: אין לך ולא לאף אחד אחר (שאני מכיר בכל אופן) את היכולת לעבוד דרך קירות.- אני מעריך שזו ודאות עד אשר שהיא תוכח אחרת. ויש עוד כמה
נסה להפריך את הודאות מול המשאית, נראה אותך (-; מיקי

ההנחה שלי זה שלא אהיה במקום שמישהו

יכול לדקור אותי... וגם אם מישהו ידקור אותי התוצאה שאתה מציע/מתאר היא לא בהכרח התוצאה שתהיה. תעמוד מול משאית שמגיעה לכיוונך ב 100 קמ"ש, אם תישאר במקום כשהיא תפגע בך, תעוף מספר מטרים מהמקום שבו עמדת. אני מניח שאדם שעושה את מה שאתה מתאר מאוד רחוק מהרמוניה. אני לא מניח אלא חוויתי מונית שבאה לדרוס אותי (בלי כוונה, אני מניח... סתם חוסר תשומת לב של הנהג)... לא אתאר את כל התהליך.... ברגע מסויים הייתי צריך להחליט האם להכנס עם הרגליים שלי דרך השמשה ולבעוט בנהג או להתגלגל ולנחות בצד המונית.... היחיד שהיה לו סיכוי להגיע לבית חולים עקב פגיעות היה נהג המונית ולא אני... לא הרבצתי לו... רק תפסתי אותו מהחולצה וביקשתי ממנו לשים לב איך הוא נוסע.... ברוב הפעמים שתלחץ על מקש כלשהו בצורה קבועה, במסגרת תנאים קבועים ובלתי משתנים, תקבל בדיוק את אותה התוצאה אני מניח שמקום עם "תנאים קבועים ובלתי משתנים" הוא מקום מת... אני נמצא במקומות חיים. רוב האנשים שתחייך אליהם, יחייכו בחזרה זאת הנחה יותר "הנחתית" אפילו מהדברים המצחיקים שהצגת קודם.... זאת ממש ממש לא "עובדה"/"וודאות". ויש עוד כמה ודאויות שקיימות במציאות, את זה אתה אומר כי כך אתה מאמין.... אני מניח שאתה טועה מאוד. אין לך ולא לאף אחד אחר (שאני מכיר בכל אופן) את היכולת לעבוד דרך קירות אני כן מכיר יצורים שעוברים דרך קירות... מה לעשות? להגיד שאני לא מכיר? להניח שאתה צודק?... נראה אותך ראית אותי... מבסוט?

שוב אתה מתחמק מסיטואציה

דרך הוספה של הנחות, זה שאתה יוצא מהנחה שאתה לא תהיה במקום שמישהו ידקור אותך, עדיין לא משנה את העובדה/ודאות שאם מישהו כן היה דוקר אותך ויעשה חתך גדול. אתה תדמם. ולכן, הטיעונים שלך אינם רלוונטים לעובדה/ודאות הזו. היא עדיין קיימת, בין שאם תרצה להתחמק ובין שלא. אני מניח שאדם שעושה את מה שאתה מתאר מאוד רחוק מהרמוניה אולי הוא רחוק מאוד מהרמוניה, עדיין באם הוא, אתה או כל אחד אחר יעמוד מול אותה המשאית. העובדה/ודאות היא שהוא יעוף מספר מטרים. אני מניח שמקום עם "תנאים קבועים ובלתי משתנים" הוא מקום מת... אני נמצא במקומות חיים ולכן, כנראה ההקלדות שאתה או הישות שלך מקלידות על המקלדת של המחשב, מוציאות בכל פעם, אותיות אחרות. בכל פעם שאתה מקיש על מקש הרווח, יוצא משהו אחר במסך שלך.. נכון?
יחד עם זאת, גם אם נשים את ההומור הסרקסטי משהו בצד, זה שאתה חי במקומות חיים ולא מקומות מתים להגדרתך - עדיין לא משנה את העובדה/ודאות שאם התנאים של המקלדת שלך ושל המחשב שלך והחשמל שזורם בביתך עובדים, בכל פעם שתקיש על מקש הרווח במסך תקבל רווח (כמובן שכאן אתה יכול להביא טענות כאלה ואחרות שאצלך החשמל לא זורם באותו האופן והמקלדת לא תמיד נותנת את ההקשה שהקשת וכו) אם המצב היה כזה, לא היית יכול לתקן מחשבים... אנשים מתקנים מחשבים מבססים את עצמם על כל מני עובדות כאלו או אחרות, אשר יוצרות קונסיסטנטיות בחיים שלנו. אחרת אי אפשר להיה לעשות כלום, אם לא היתה קונסטסטנטיות כזו או אחרת. גם לא לתקן מחשבים, וגם לא להתכתב עכשיו בפורום. ""רוב האנשים שתחייך אליהם, יחייכו בחזרה"" זאת הנחה יותר "הנחתית" אפילו מהדברים המצחיקים שהצגת קודם.... זאת ממש ממש לא "עובדה"/"וודאות". נכון מאוד, רציתי לראות כאן את התגובה שלך
שמח שהגבת כפי שציפיתי. את זה אתה אומר כי כך אתה מאמין.... אני מניח שאתה טועה מאוד. אולי... אחד הדברים שאני כן מאמין בו הוא: לא איכפת לי מה נכון ומה טעות - איכפת לי מה מקדם אותי בחיים שלי ומה לא מקדם אותי בחיים שלי. כרגע האמונה הזו, עוזרת לי לכתוב לך הודעות בפורום, כשהיא לא תעזור לי יותר או תגביל אותי בדרך כזו או אחרת, אני אמצא אמונה אחרת שתקדם אותי... לגבי יצורים שעוברים דרך קירות, אני שמח שאתה מכיר אותם. (אגב, אתה מכיר אותם אישית, ברמה שמית?) יחד עם זאת, לא סתרת את המשפט שלי. שכן, אני עדיין לא מכיר אף אחד (כולל אותך) עם יכולת לעבוד דרך קירות. ולא, לא ראיתי אותך עובר דרך קירות. אני מניח, שהבנת שצמד המילים "נראה אותך" הינן בהקשר ישיר ומחובר למשפט הקודם שאליו היו מחוברות. כמובן שבהפרדה ביניהם ניתקת אותן מההקשר שלהן והגבת אליהן כהרגלך בקודש, דבר שיצר אצלי חיוך מרוח.
אך אם נחזיר אותן להקשר שבו הן נכתבו. נראה אותך עובר דרך קירות! אז אני אומר לך באם אני מבסוט. (כמובן שמעבר דרך דלת, חלון או כל פתח אחר שקבוע בקיר איננו נחשב למעבר דרך קירות.) סופ"ש נפלא (אני חוזר ביום א' מחופש בצפון) מיקי

לא רק שלא התחמקתי... סיפרתי לך משהו שקרה לי.

1- אך אולי על פי התגובה שלך אתה חושב/מאמין שאני משקר.... ואם עדיין לא הבנת מה שאתה מתאר בעייני זה לא עובדה ולא וודאות... לא בהכרח במצב שאתה מתאר האדם המתנגש במשאית הנוסעת ב-100 קמ"ש "יעוף מספר מטרים". 2- בכל פעם שאתה מקיש על מקש הרווח, יוצא משהו אחר במסך שלך.. נכון? לא, לא כל פעם יוצא משהו אחר.... אך מנסיון של העבר לא תמיד יוצא "רווח"... לכן אני מניח שזה יכול להתרחש גם בעתיד. 3- אם המצב היה כזה, לא היית יכול לתקן מחשבים... אני צריך לדעת מה אתה מבין על מחשבים על מנת לענות לך.... בינתיים אגיד רק שאני מתקן מחשבים והמצב היא לא כמו שאתה מדמיין. 4- אנשים מתקנים מחשבים מבססים את עצמם על כל מני עובדות כאלו או אחרות יש מצב שאתה צודק לגבי רוב העובדים בתחום הזה.... אך לא כולם כאלו... בטח שלא אני... אין הרבה שמשתמשים במטוטלת על מנת לגלות איפה התקלה... זאת רק דוגמא אחת. 5- אי אפשר להיה לעשות כלום, אם לא היתה קונסטסטנטיות כזו או אחרת זו דעתך, היא לגיטימית... דעתי אחרת, כפי שכבר הצגתי אותה וגם היא לגיטימית.... הרי אני מניח ששנינו עושים דברים... לפחות על עצמי אני יכול להעיד שאני עושה.... 6- אחלה, סבבה.... יש לך אמונות... אני מבין את זה אין לי אמונות.... אתה מבין את זה? 7- לגבי יצורים שעוברים דרך קירות, אני שמח שאתה מכיר אותם. (אגב, אתה מכיר אותם אישית, ברמה שמית?) כן. 8- אני עדיין לא מכיר אף אחד (כולל אותך) עם יכולת לעבוד דרך קירות. הבננו... נראה לי... אתה לא מכיר, אני כן.... אז?.... עדיין קיימת "וודאות שאי אפשר לעבור דרך קירות" אצלך? אני לא עושה "קסמים" על מנת להרשים... לא רואה שום סיבה שתראה אותי או יצור אחר עובר דרך קיר.... אני אומר רק במקרה שחשבת לבקש לראות הדגמה... התשובה היא לא, אני לא אדגים בישבילך. אגב, גם לא אמרתי אם אני כן עובר דרך קירות או לא...

למעלה