בכל הברדק של LMO ו- WP לא הבנתי משהו אחד

shipy1234

New member
בכל הברדק של LMO ו- WP לא הבנתי משהו אחד

איזה WP מאפשר לך לעבור למסלול המזורז ואיזה לא? האם כל WP שמאשר לך לקבל 10 נקודות בבקשת ל- PR גם מעביר אותך אוטומטית למסלול המזורז? אם WP סטנדרטי לשנה לא עונה על תנאים אלו? תודה, שיפי

כל עבודה ברישיון שיש בצידה היתר

שתוקפו בעת הבקשה 12 חודש, ובצידו התחייבות מעסיק למשרה בעלת אופי קבוע יעביר אותך למסלול העיבוד המועדף שבתל אביב נמשך שבועות ספורים. רישיון סטנדרטי לא מספיק. קרא את הטבלה ואת הקריטריונים למי רשאי להגיש תיק מלא. כל מי שרשאי להגיש תיק מלא יקבל טיפול מיידי בתיק.

shipy1234

New member
קראתי, אבל לא ראיתי היכן הדרישה ל- 12 חודשים?

אני זוכר שבנוהל הישן דיברו על שנה, אבל נוהל הנוכחי בעמוד של ה- Arranged Employment רק מוזכר עבודה בקנדה על רשיון עבודה זמני + המכתב שציינת.

תקרא שוב את 3 המצבים של Arranged Employment

3 המצבים של Arranged Employment מאפשרים קבלת 10 נקודות במבחן הנקודות, וכן מעניקים זכות לעיבוד מועדף והגשת תיק מלא במקום תהליך מפושט. הגשת תיק מלא בתל אביב כרגע מאפשרת תהליך PR שנמשך חודשים ספורים.

מצטער שיפי, אני הייתי צריך לקרוא שוב.יש שינוי

והוא לטובת מי שמגיש בתל אביב ולרעת מי שמגיש בבאפאלו. הדרישה החדשה היא לא ל 12 חודש אלה שהיתר העבודה יהיה בתוקף ביום הגשת הבקשה, וביום הנפקת הויזה...וכן שיהיה מכתב מעסיק שמציע לעובד חוזה חדש שאינו מוגבל בזמן. וזה אומר שכדאי להגיש את ה תיק מייד עם הנחיתה בקנדה או שבועות ספורים אחר כך, ולקוות שהמעסיק יסכים מהר לתת את מכתב ההצעה להפוך את ההעסקה לקבועה.ולחילופין לקוות שהמעסיק יאריך את ההסכם , וייתן מכתב כך שהיתר העבודה עדיין יהיה בתוקף עד שה PR יתקבל. בתל אביב מכיון שהתהליך נמשך 4 חודשים זה לא בעיה אבל בבאפאלו שם זה היום 19 חודש יכולה להיווצר בעיה.

shipy1234

New member
אני לא מבין את נושא המכתב

בישראל שאני חותם על חוזה העסקה הוא אינו מוגבל בזמן, כמובן אם אפשרות לביטול משני הצדדים בהתראה קבועה מראש. האם בקנדה חוזה העסקה או מכתב הצעה הינו לתקופה קצובה בלבד של שנה? איזו מניעה יש למעסיק לכתוב כבר במכתב טרם ההעסקה שהוא מעוניין שהעובד יעבוד אצלו על בסיס שאינו זמני או פרוייקטלי? הרי ממילא הוא לאו מחוייב. האם יש נוסח לדוגמא למכתב שכזה שאפשר לראות? תודה, שיפי

הרי אנחנו מדברים על מכתב שניתן אחרי שיש WP

ואז העובד הוא תמיד עובד זמני......ולכן שלב ההעסקה הראשון חייב להיות להעסקה קצובה בזמן אחרת ה LMO לא יאושר. ואז כדי להיות זכאי לקבל ניקוד בפקטור 5 המעסיק צריך להדגיש שהוא מעוניין בעובד לצמיתות (אחרי תקופת ניסיון מסויימת לא מוגדרת), כיון שהבקשה ל ל WP ו ל LMO הן זמניות במהותן ההדגשה במכתב היא הגיונית ומתחייבת. במכתב/הצעת עבודה/חוזה ובקשת חוו"ד מסוג AEO כמובן שמראש כותבים שהחוזה אינו מוגבל בזמן כדי להבהיר שאין מדובר בעבודה עונתית או זמנית.

shipy1234

New member
מושל"ט, זה לא מסתדר עם ההסבר בעמוד ה- LMO

בעמוד ה- LMO הם מדברים מראש על העסקת עובד באופן קבוע ("Permanent"), כאשר כבר בבקשה ל- LMO המעסיק מציין שהוא מעוניין להציע משרה קבועה לעובד (שים לב לתא 34 בבקשת ה- LMO), ועל כך שאחר קבלת אישור ה- HRSDC העובד צריך לקחת אישור ה- LMO ל- CIC ולקבל אישור עבודה (צעד 3). רק לאחר מכן העובד צריך לקחת את העתק אישור העבודה ואת הצעת העבודה הקבועה ולפנות לשגרירות במטרה לקבל נקודות נוספות. כך שנראה שמראש לא מדובר על משהו זמני במהותו אלא לצמיתות. האם פספסתי משהו?

ניתן לעשות זאת אבל רוב המעסיקים מעדיפים

משום מה לבקש LMO ל WP זמני ולא ל PR ורק אחר כך להציע לעובד משרה קבועה (לאחר תקופת ניסיון). יכול להיות גם שלהיתר זמני ה LMO מאושר יותר מהר ובקלות, ולעבודה קבועה זה לוקח יותר זמן וכמות הבקשות שאינה מאושרת יותר גדולה.

למעלה