בכל זאת, חייב להיות מישהו שטיפה...

בכל זאת, חייב להיות מישהו שטיפה...

מאוכזב. תראו, נכנסתי למצב קצת לא נעים.. הגעתי לשלישות צנחנים. אני אמור להיות צלם צבאי בחטיבה. הנה כמה דברים שלא מוצאים חן בעיני: (פירוט יבוא אחרי הסעיפים) א. בשביל לצלם אני נותנים לי להשתמש במצלמות הפרטיות של המפקד שלי. (אין בשלישות מצלמות של צה"ל) ב. יש לי משהו כמו 2-3 משימות צילום בשבוע, ובשארית הזמן אני פשוט לא עושה כ-ל-ו-ם. (ואני יוצא חמשו"שים, רחוק מהבית) ג. הם מביאים לי משימות שלא קשורות לתפקיד שלי... משימות כמו עריכת סרטי פרידה ממפקדים/אלופים שעוזבים/עוברים ומצגות להדרכות (אני בכלל לא מבין במצגות) ד. יש בבסיס עמחה שלא מוצאת חן בעיני, ולצערי אני לא יכול לפרט כאן. (ביטחון שדה, מפחד שיפלט לי משהו) פירוט: א. מביני עיניין אמרו לי שאסור לי להשתמש בציוד פרטי של המפקדים שלי, וחובה עלי להשתמש רק במצלמות שנחשבות לרכוש צה"ל. מה עושים אם פשוט אין שם מצלמה צה"לית לשימושי? ב. זה הכי כואב לי. אני קיבלתי פטור מצה"ל והתעקשתי בכל זאת לתרום לצבא בתחומים שאני מתמצא בהם... אז מבחינתי אני רוצה לעבוד כל יום. אני לא מסוגל לראות איך יום שלם נשרף לי.. אני מרגיש שממש ממש לא צריכים אותי שם, לעומת חילות אחרים שיכולים לתת לי עבודה יומיומית, רק בתחום הצילום. הכי כאב לי, שבאיזה אירוע פרידה מאיזה בכיר, ראיתי שבאירוע היו שתי צלמות צבאיות שלא קשורות בכלל לחטיבה שלי, והן אמרו לי "מה?! איך זה שאתה כאן?! כאן בחטיבה הזאת לא צריך צלמים, אצלנו מחפשים צלם באופן דחוף!!".... זה פשוט מטריף אותי. ג. עוד חודשיים לפני שהתחלתי בהתנדבות הייתי אצליהם בראיון.. בראיון הם אמרו לי שהתפקיד שלי יהיה לצלם טקסים, אימונים, תרגילים וכו'.. ופה ושם עבודות עריכת סרטים. אני אמרתי להם שאני לא מבין בעריכת סרטים אבל עם מוכנות ללמוד. הם פתאום מתחילים לתת לי המון עבודות עריכה ולא מרפים. ד. סורי אני מנסה לדבר עם המפקד שלי (ע. קשל"ח) אבל למי שמבין בראשי תיבות, יכול להבין שמדובר בבנאדם מאוד מאוד מאוד עסוק, אין לו יותר מדי זמן לשוחח איתי. (ות'אמת, הוא עושה עבודה חשובה, הוא עסוק בצדק, בדברים מאוד חשובים, אבל זה עדיין מאוד מקשה עלי.) איך אני מודיע למפקד שאני ככה |---| קרוב לטופס 55..?

humint

New member
אז ככה...

קודם כל - קח הכל בקלות....! לוקח זמן להתרגל לכל מקום בצבא, ולוקח זמן גם "להתגלגל" למקום שהוא סבבה - תמתין בסבלנות והכל יהיה טוב! תשמע, מהיותך מתנדב אני מניח שיתחשבו בך יותר מבחייל מהשורה שלא מתאים לו השיבוץ ב-35. אין שום סיבה "להתחשב" במפקד שלך, גם אם הוא הרמטכ"ל! עם כל הכבוד גם לע.קשל"ח יש 5 דקות פנויות כדי לשמוע את מה שאתה מרגיש וחושב (אני בכלל מציע לך לפנות לקשל"ח/סמח"ט אבל לא משנה). מהיכרותי עם המערכת אני מציע לך לא לנגן על הנושא של האווירה בחטיבה או על היציאות או על העובדה שנותנים לך להתעסק בציוד שאינו צה"לי. תשחק על זה שאתה מתעסק בדברים שלא קשורים לצילום בכלל (המצגות וכו'), ובייחוד על זה שאין לך כמעט עבודה ושאתה מאוכזב. הכי חשוב - אל תחסוך מאף אחד שום דבר כי הוא עסוק! כולם בצבא עסוקים! ככה זה! שיהיה בהצלחה ובינתיים השתדל לקחת את הדברים בפרופורציות (ואולי גם להינות בדרך...!). סופ"ש נעים!

Dizen

New member
../images/Emo4.gif

לא יודעת אם זה יעודד אותך (מנחשת שלא
) אבל יש הרבה חיילים שמגיעים למצב הזה- מבטיחים להם דבר אחד ובסוף זה מתברר כדבר אחר לגמרי וכו'. בקיצור מה שאני מנסה להגיד הוא שלא הגעת למצב הזה בגלל ההתנדבות
דבר עם המפקד שלך. אולי הוא יצליח לסדר את זה גם בלי טופס 55. ואם לא- המרחק הזה |---| עובר די מהר
בהצלחה
ותעדכן!
אפשר פירשון לראשי תיבות האלה?

TRANSFER

New member
אין הרבה ר"תים בהודעה שלו.

ע. קשל"ח- עוזר קצין שלישות חטיבתי. וחמש"ושים אני בטוח שאת יודעת[חמישי שישי שבת]. וזהו.

מעיין©

New member
../images/Emo24.gif

הן צודקות הצלמות האלו. בהמון יחידות הסרטה ישמחו לקבל אותך
לפי מה שהבנתי , אתה בכלל לא חלק מיחידת הסרטה, נכון? אתה צלם לבד... בכל מקרה, לפני טופס 55 צריכים לעבור חודשיים , אבל אני מציעה לך לעדכן את תא מתנדבים בעניין, ושיתחילו לחפש לך יחידת הסרטה כמו שצריך, עם תנאים , ציוד ושעושה יותר מלצלם אירועים. אל תוותר

המרחפת

New member
רק הערה...

עריכה היא חלק מתפקיד הצלם. אם מצלמים צריך גם לפתח/ לערוך.

hlvo

New member
יש צלם סטילס ויש צלם וידיאו...

נראה לי שהכוונה הייתה שצלם וידיאו עורך את הסרטים כמו שצלם סטילס עורך את התמונות שלו. למרות שעניין העריכה שונה מאוד בין סטילס וודיאו.

אני צלם סטילס

והמפקדים שלי יודעים את זה. אין כזה דבר עריכת סטילס, יש עיבוד תמונה.. אלה אם כן יש קולאז', או מצגת של תמונות, רק אז זה יקרא עריכת תמונה. אבל קולאז', ועריכת מצגת - זה לא התפקיד שלי בכל מקרה..

hlvo

New member
הממ...

השאלה היא אם אתה מאוכזב כי ציפית למשהו יותר מקצועי והסתבר לך שזה קצת אחרת... או שהעניינים באמת לא מקצועיים לחלוטין לעומת צלמים ביחידות אחרות? תשמע, אני יכול להבין איך מפקדים שלא מבינים בנושא רואים בך כלבו לכל הנושא, ואולי בגלל זה עדיף להיות ביחידה המיועדת רק לענייני צילום.

תראה

את הסיבות לאכזבה שלי כתבתי בהודעה שפתחה את השירשור, אין לי יותר מדי להוסיף.. המקצועיות היא סיבה קטנה לאכזבה, אבל לא זה מה שבאמת מפריע לי.

למעלה