בכל זאת צריכה את עזרת המנוסות

הדר לו

New member
בכל זאת צריכה את עזרת המנוסות../images/Emo101.gif

אני יודעת שזה לא פורום מתחתנים!!! אבל אולי מישהי יודעת תיק נשואין אפשר לפתוח רק 3 חודשים לפני החתונה ז"א אני יכולה לפתוח את התיק רק החל מ- 25/08 אבל!!!! אנחנו נפתח את התיק בעיר שלי הוא רשום בעיר של הוריו והוא צריך תעודת רווקות העניין הוא: הוא והוריו עלו מרוסיה לפני 23 שנים אין להורים שלו כאן שום כתובה או תעודת נשואין (הם התחתנו לפני 35 שנים) המסמך היחיד המעיד על נשואין הוא תעודת זהות שם גם כתוב נשוי ויהודי! ברבנות אצלו אמרו לנו שצריך להוכיח את יהדותם של הוריו!ואיך שהוא צריך למצוא מסמך המעיד על נשואים ולא ת"ז. שאלתי אם בית הדין הרבני מוכיחים אמרו לנו תבואו אחרי פסח ונראה מה לעשות??????????????????????. נראה לי בלאגן שלם. משהי נתקלה בבעיה דומה? איך היא נפתרה? אמרו לי בפורם מתחתנים שאולי ניקיט או שרונס ידעו???????? תודה מראש וסליחה על ההפרעה! הדר

היי הדר - אני לא יודעת את התשובה

לשאלתך. אבל סבלנות. עברו 20 דקות מרגע שהשארת את ההודעה עד לרגע שהחלטת שאין לאף אחד תשובה. אנחנו לא כל דקה פה . חכי בסבלנות אולי למישהו יש תשובה עבורך. בהצלחה רויטל

שמופית

New member
היי הדרי ../images/Emo24.gif

מצטערת שאני לא יכולה לעזור, אבל לא נתקלתי ולא שמעתי על מקרה כזה. בכל אופן, יכול להיות שניקיט באמת תוכל לעזור... שרונס כבר לא מסתובבת כאן עד כמה שידוע לי... אבל אל תתייאשי אחרי כמה דקות !! בטח למישהי תהיה תשובה בשבילך. אתם סגורים על חתונה אורתודוקסית ? אולי תנסו לדבר עם רב רפורמי ? אני חושבת שהם מקלים יותר (והייתי בחתונה רפורמית והחופה היתה המרגשת ביותר שראיתי - הכל היה בעברית, את 7 הברכות הקריאו האחים והאחיות וכל אחד חיבר ברכה משלו הקשורה לנושא מסוים כמו בית, משפחה, אהבה, פרנסה וכו´). בכל מקרה, יש לך עוד זמן ואין הרבה מה לעשות, אז תיגשו לרבנות אחרי פסח ותראו מה הם מציעים לכם. ואם את רואה שהם מתחילים לטרטר אותכם יותר מדי ופוגעים בכם, תקומי מיד ותגידי לארוסך "טוב, עזוב, בוא נתחתן חתונה אזרחית ודי"... שמעתי מכמה וכמה אנשים (כולל אתי אלבכרי) שזה עובד עליהם כמו קסם
בהצלחה מתוקה !!!

יעלי2

New member
ממליצה לך לעשות חיפוש בפורום חתונות

לפי שם משתמש שרונס. היא פרטה שם באריכות את מה שעבר עליה ואיך זה הסתדר.

הדר לו

New member
תודה לכולן שמופית ויעל

אני מאד מקווה שימצא פתרון. אני רוצה להתחתן בחתונה רגיל עם רב וכו.. לפי מה שניקיט כתבה חתונה רפורמית היא לא חתונה שמעניקה בסופו של דבר "תעודת נישואין" וצריך להתחתן גם חתונה אזרחים בחו"ל. לא מתחשק לי אני רוצה חתונה כמו שצריך חבל שהרבנות מעצבנת כל כך. תודה בכל אופן.

תוכי

New member
לדעתי

לדעתי תוכלי לבקש את עזרת השגרירות ברוסיה לפנות שם לרבנות ולבקש את האישורים - אבל נראה לי באמת שתצטרכי לחכות עד אחרי פסח בהצלחה

pumpkin

New member
קודם כל להרגע !!!../images/Emo24.gif

היי, אני הייתי במצב דומה לשלך , ההורים של בעלי עלו לארץ בשנת 73 מרוסיה. זה ידוע שלזוגות שהתחתנו ברוסיה לפני 30 שנה אין כתובה מכיוון שבגלל השילטון הקומונוסטי שאסר על חופש הדת הזוגות בעצם ערכו חתונה יהודית בסתר , ולכן אין להם כתובה . זה מאוד נפוץ שאין כתובה וכל רבנות מודעת לזה. גם אני נלחצתי מזה בהתחלה ,זה היה בשלב שבו בעלי דיבר עם הרבנות בטלפון. מומלץ מאוד לא לדבר איתם בטלפון אלא לבוא אליהם בשעות הקבלה כאילו להוציא תעודת רבנות כרגיל ואז לראות מה הם אומרים. שוב פעם , חברך הוא לא היחידי במצב הזה ולכולם נמצאה הדרך להוכיח את יהדותם ,בלי סיפור גדול. במקרה של בעלי הוא הביא במקום תעודת נישואין תעודת גירושין של הוריו שהתגרשו בארץ כיהודים
שוב פעם אל תלחצי ממה שאומרין לך ברבנות בטלפון, כי זה בדרך כלל לא הרב עצמו. רב יודע שאין סיכוי שהוא יביא תעודת נישואין (בגלל הזמן שהוריו התחתנו בו ברוסיה) ולכן הוא ימצא את דרך אחרת בשבילו. אני בטוחה שזה יסתדר ,ואתם תוכלו לקיים חתונה יהודית כדת משה וישראל בנתיים תגידי לחבר שלך "יה לובלו צ,יביה" שזה אני אוהבת אותך ברוסית

הדר לו

New member
תודה תודה תודה. לפחות אני לא היחידה

עם הבעיה הזו. ההורים שלו עדיין נשואים! אבל הוא עבר בר מצווה בארץ אמרו לי שזה גם טוב כהוכחת יהדות! מה הרבנות לא יכולים להסתפק בעובדה שכתוב להם בת"ז נשואים! מה העיניין מעצבנים! אלפי תודות ו.. אני שולחת לך מסר

rozar

New member
הרבנות מעצבנת

הרבנות מעצבנתץ בגלל זה התחתנתי בקפריסין והיה כיף! בארץ אפשר לעשות מסיבה לחברים ומשפחה

למעלה