B12
שמרי בירה הם לא מקור אמין ל B12. פעם חשבו כך, אך התברר שלא. שמרי הבירה המומלצים בחו"ל כמקור ל B12 הם רק סוג מסויים (שאינו קיים בארץ) שאליו מוסיפים B12 - אתה יכול לפורר כדור B12 בשמרי בירה ותקבל אותו דבר. ה B12 בכדורים הוא ממקור טבעי - מיוצר על ידי חיידקים. סולגאר הוא טבעוני. טווינלאב מכיל ג´לטין שאינו צמחוני. רוב המומחים והאגודות הטבעוניות בעולם ממליצות כיום על אחת משלוש אפשרויות: 1. מאכלים שמכילים תוספת B12 כמו טופוטבע או דגני בוקר מסוימים - 3 פעמים ביום, כל פעם לפחות 1 מיקרוגרם (לבדוק בתוית). 2. פעם ביום 10 מיקרוגרם 3. פעם בשבוע 2000 מיקרוגרם. ככל שלוקחים לעיתים רחוקות יותר, צריכים כמות גדולה יותר כי אז רק אחוז קטן יותר נספג בגוף. לגבי מחיר - אפשרות 2 - לא ראיתי טבליות של 10 מיקרוגרם. אם לוקחים טבליות של 100 מיקרוגרם פעם ביום (לא לנסות פעם בעשרה ימים!), העלות פחות מעשר שקל בחודש (30 ש"ח ל-100 כדורים). אפשר גם לחתוך כל כדור לכמה חתיכות (יש בו פי 10 מהדרוש ליום) ואז העלות היא שקלים בודדים לחודש. אפשרות 3- 100 כדורים של 1000 מיקרוגרם עולים כ-60 שקלים. אם לוקחים 2 בשבוע זה יוצא כחמישה שקלים לחודש. מומלץ לקרוא את המאמר בקישור.