בכמה מילים - למה אני מעדיף סאמפ

אורי-

New member
בכמה מילים - למה אני מעדיף סאמפ

גלריית התמונות שלי: http://photos.walla.co.il/oritzu צירפתי תמונה שממחישה איך משתלב סאמפ פנימי באק' פנורמי "רגיל". מקווה לצרף תמונות עדכניות בקרוב. אז מה זה סאמפ: הסאמפ משמש בד"כ את חובבי המים המלוחים. סאמפ הינו תא חיצוני גדול המאפשר מדיית סינון בנפח רב , הוספת מכשור חיצוני וכך האק' משמש אך ורק ל"תצוגה" (ללא מדים , גופי חימום ובטח בלי פילטרים) , גידול בע"ח ואצות שיסייעו בתהליך פירוק פסולת אורגנית (בד"כ במלוחים , התא הזה נקרא "רפיוג'ים = מקלט , כך אפשר להשתמש באצות ובע"ח קטנים בלי לחשוש מטריפתם ע"י הדגים) , החלפת מים והוספת תכשירים ללא הטרדת הדגים. הסאמפ יכול להיות חלק מהאקוואריום , או תא נפרד (שהשיטות איך לחבר אותו הן נושא רחב לדיון ויש כמה שיטות). את הסאמפ מחלקים למספר תאים פנימים , לפי העדפת המשתמש. גם כאן יש לא מעט שיטות (איזו מדיה תבוא קודם). הרעיון הכללי הוא לאפשר למים לזרום כל פעם רק דרך מדיה מסוימת , ולבסוף מגיעים לתא האחרון מים שסוננו כפי שרצינו , ומשם נשלחים לאקוואריום אחרי שעברו גם את גוף החימום. את עיקרון תא הסינון הפנימי תוכלו לראות בכל חנות לממכר דגים - בפעם הבאה שאתם שם תעיפו מבט על האק' בו נמצאים הדגים ותראו שבתוך האק' קיימת תיבה נוספת עם מדיית סינון , הזרמת המים חזרה נעשית בד"כ ע"י מעלית אוויר. זה היה על סאמפ על קצה המזלג. ובקצרה יתרונות מול חסרונות: יתרונות:
נפח סינון גדול
החלפת מדיות מתבצעת בקלות יחסית
אפשר להסתיר בפנים את המיכשור (גם אסטטי , גם מונעים כרסום חוטים ע"י דגים סקרנים)
מערכת אמינה מאוד , כמעט ללא תקלות (בעיקר אם משתמשים בשתי משאבות קטנות במקום אחת גדולה - מצמצם כמעט ל0 מצב של חוסר סינון מוחלט)
חימצון מצויין של המים תו"כ הסינון (לא אטום כמו פילטר דוד) , מאפשר גם התקנת מערכת סינון חצי יבשה. חסרונות:
מצריך מקום , שלא כמו פילטר פנימי / פילטר דוד חיצוני.
אם מדובר על סאמפ פנימי - בא ע"ח המרחב הפנימי של האקוואריום.
כשמדובר על סאמפ כתא נפרד , בד"כ משתמשים בקדיחה באקוואריום , מייקר את העסק.

אני אשמח לעוד כמה תמונות תקריב

מידות של הסאמפ והאקווריום,המדיות שבהן אתה משתמש,עלויות... שפוך עוד...

אורי-

New member
יש לי בעיה עם הדיגיטלית...

אני מצרף שרטוט. לגבי המדיות: אצלי התא הראשון הוא ריק , וזה לכשלעצמו טוב , כי מצטבר שם המון לכלוך גס שאפילו לא מגיע למדיות. המדיה הראשונה היא פרלון (כך המדיות האחרות נשארות יותר נקיות , להחליף אותו זה סיפור של דקה) , המדיות הנוספות: טוף גס "ארוז" ברשת כמו של תפו"א, טוף עדין "ארוז" בגרב ניילון , קרמיקה (גלילים קנויים) , פחם פעיל. בנוסף יש שכבת ריצ'יה עבה ובריאה למעלה + כמה אלודיאות בתא הראשון. בשרטוט אין מידות מדוייקות של החלוקה הפנימית , כי קשה לי למדוד את זה כרגע... וכי החלוקה הפנימית יכולה להיות גמישה. עקרונית , האק' זה אק' מטר פנורמי. ה"ריבוע" הגדול הוא במידות 40*40 (אני לא ממלא מים עד הסוף , הוספתי פס של טפט ב 10 ס"מ העליונים). הרוחב הוא 12 ס"מ בערך.

לא הבנתי משהו,למיטב ידעתי חלק

גדול מהרעיון של הסאמפ(מעבר ליכולת הסנון המאד גדולות שלו)הוא זה שבכלל לא רואים אותו והוא לא תופס שום מקום בתוך האקווריום,למה בחרת למקם אותו בתוך האקווריום?לא חבל על המקום?

אורי-

New member
כתבתי כבר:

א. החלטתי לעבור למע' סינון גדולה ואמינה עקב מקרה מצער שכל האקוואריום נרקב לי תוך שבוע , בו הייתי מחוץ לבית. ב. כתבתי שבתצורה הזו מפסידים נפח מים - למעשה לא נפח מים , אלא מרחב שחיה לדגים. אפשר את הסאמפ למקם כדופן אחורית כפולה. בכל מקרה , באק' עצמו אין לי מכשירים , וזה עדיף לי. כל השדרוג הזה עלה לי כ 40 שקלים (הזכוכית) , ובאקוואריום שנמצא אצלי בחדר , אני מוכן לספוג את הפגיעה באסטטיות. יש יתרונות , ויש חסרונות. ה"מאמר" נגע בסאמפים בכלליות , ולאו דווקא באחד מובנה , למרות שהמובנה , במידה ויש מקום , יכול להיות פשוט יותר (אם בונים דופן כפולה , מגדילים את רוחב / אורך האק' רק ב15 ס"מ , וחוסכים המון). לאקוואריום רביה , למשל - זה מושלם.

עדיין לא הבנתי...

אין כאן שום וויכוח על היתרון של הסאמפ אבל למה לא למקם אותו מחוץ לקאווריום,למשל לקחת את הסאמפ שיש לך ולהעביר אותו לסטנד?

OK..הבנתי...עניין הקדיחה...אכן

מייקר משמעותית את העסק. ת'כלס...במקרה שלך(שלנו...אותו אקווריום)אני מעדיף את הפתרון של פילטר חיצוני פשוט(ואפשר למצוא כאלה ב200 ש"ח ומשומשים אפילו בפחות)משום שאם אני מבין נכון הנפש של הסאמפ שלך הוא לפחות 19 ליטר שזה יחסית הרבה מקום באקווריום 150 ליטר. קבל
על הרעיון והיוזמה...

אורי-

New member
כמו שכתבתי - זה בעיקר פראנויה שלי

זה לא מחזה נעים לראות אקוואריום שלם יורד לטימיון. בדיעבד התברר לי שכנראה ניתקו את התאורה (החליטו בבית לחסוך בחשמל) , ולא היה שום אוורור באקוואריום (אק' צמחיה...) התחילה שררת של חושך - צמחים מתים (היו שם צמחים די עדינים) , דגים נחנקים ומתים , הכל נרקב נורא מהר... ובנוסף האח המסור ממשיך להאכיל כל יום... נשארו מהאקוואריום: קורידורסים (ממש חזירי יבלות..שורדים בכל מצב) , דגיגי גורמי שהכפילו את הגודל באותו שבוע... (הם שרדו כנראה כי הם נושמים אוויר חיצוני בנוסף). זוג רמירזים עם ביצים מתו (הם הטילו יומיים לפני שיצאתי) , להקת ניאונים , קולי , ג'פונייקות ועוד... כולם נרקבו לחלוטין(הג'פונייקות הפכו לאדומים). כנ"ל צמחים. נשארו המון צמחים אח"כ שתרמתי לאנשים , אבל האקוואריום כולו היה מרק אפור ומעופש (מזכיר - המון צמחים ודגים נרקבו לחלוטין ולא נשארו שרידים). ואז החלטתי ש"מצדה לא תיפול בשנית" , ותוך יומיים כבר מילאתי מחדש את האקוואריום אחרי שעבר חיטוי והכנת סופר פילטר...

אורי-

New member
מחוות דג הזהב. זול מאוד

אולי זה זול כי זה "גזע" ולא שורש. עלה בסביבות 25 ש"ח כל גזע. מחזיקים כבר כמעט שנה , ולא מתפוררים כמו שפחדתי (מחיר כזה זול גרם לי לחשוש) האק' אגב , נראה יותר יפה (נוספו צמחים - 90 אחוז מלאכותי , אחד גדול אנוביה עמידה שגדלה לאט אבל בטוח כבר כמה חודשים). תודה.

למעלה