בכנסת אושר חוק

מוחמד5

New member
בכנסת אושר חוק

נאציזם וגזענות - עבירה פלילית המחוקק הישראלי שם את הנאצזים ואת הגזענות ביחד בחוק הזה. מה השלכות החוק על חיי היום יום של כולנו ולטווח הארוך !!

יותר נכון לשאול אילו השלכות צריכות להיות לחוק

הזה? כי אני לא מאמינה שהיו לחוק השפעות ברורות ברמה המיידית .

SupermanZW

Well-known member
אפשר יהיה לתבוע על אפליות גזעניות וגם על יחס

גזעני. אני סבור שהחוק ייטיב עם כולם אם יטרחו לאכוף אותו.

נראה לי שההגדרה בארץ מה זה גזענות ומה לא הלכה

לגמרי לאיבוד, נראה שכל פעם שקורה משהו שלא נראה למישהו הוא ישר צורח גזענות, זה נורא פאטתי... לא כל אפליה היא גזענית, כן גם אם המופלים הם ערבים והמפלים הם יהודים, זה עדיין לא מהווה בהכרח, גזענות, אם האפליה היא רק עקב הערביות שלו ולא שום דבר אחר אז ורק אז זו גזענות, אפליה על רקע לאומי, ביטחוני וכו' וזה כמובן תלוי בקונטקסט אינה גזענית, כן, גם אם מישהו מרגיש מקופח ולא מוצא מילה אחרת להגדיר את התיסכול שלו. אני אתן דוגמא מתחום אחר, נגיד להגיד "שחורים הם אתלטים טובים יותר מלבנים", אינב גזענית, בראש ובראשונה, כי זו עובדה ומה שעובדה לא יכול להיות גזעני. בידוק ביטחוני על פי פרופיל אתני הוא לא בהכרח גזעני, אם 99.9% מהטרוריסטים בעולם הם מדת מסויימת ובעלי פרופיל אתני מסויים, ההיגיון הפשוט והלגיטימיות של הגנה עצמית, אומרת באופן אוטומטי לשים דגש מסויים על ציבור מסויים, כן זה מפלה, מפלה אך לא גזעני, מאחר ולא מדובר מהחלטה מראש שאומרת "הציבור המסויים הזה נחות ולכן נבדוק אותו יותר ונשגע אותו", לא דובר בהחלטה שמחליטה סתם ככה שציבור מסויים עלול להיות יותר מסוכן מאחר, יש לה בסיס עובדתי, אין שום סיבה לשגע את כולם, ציבורים שאין סיכוי שהם מעורבים בטרור.

respecta1

New member
מה החוק בדיוק?

אני זוכר חוק על נאציזם שזה יהווה עבירה פלילית לא זוכר מה בדיוק אם לקרוא למישהו אחר נאצי או להשתמש בסממנים נאצים או גם וגם.. בכל מקרה חוק מבורך.

למעלה