בלאגן בכוללים של סורצקין

בלאגן בכוללים של סורצקין

דיד "המקורב למערכת ברשת הכוללים עטרת שלמה של הגרש"ב סורצקין סיפר לי שעקב הגרעונות הכבדים שנכנס אליהם הגרש"ב סורצקין שמוערכים בסכומים אסטורונומים ועקב זאת שהתבסס על תרומות עתידיות שממאנות לבוא ושיקים שחוזרים וגבירים שלא עונים לטלפונים והמסתעף , ואינו מוצא את הדרך בה יוכל להמשיך לשלם את חובתיו וק"ו לשלם הלאה. לכן מסתמנת זריקה של עשרות אברכים מכל רשתות הכוללים הקיימים ברשת. תוכנית זו הועברה לביצוע של ראשי הכוללים. כמו כן באחד הימים האחרונים סייר הרב פרידמן "מנכ"ל הרשת"ברחבי הכוללים, סיור שבו דן עם ראשי הכוללים על שמות האברכים המועמדים להעפה, יצויין שאותם אברכים לא הותרעו על כך מראש. ושמועות עקשניות מדברות שחלק מהם אברכים מצוינים ממש שכל חטאם הוא באי ציות קפדני לשמירת הסדרים. יצוין שהיה לכך תקדים בעבר שכשרשת הכוללים הר"ן של הרב ויספיש החלה להתמוטט. מדובר במצב שרק ילך ויחמיר מפני שהצע הכוללים גן היום אינו יכול למלאות את הביקוש הקיים וק"ו אחרי דילול רציני בכולל סורוצקין שבזאת יתמלא השוק בעוד עשרות אברכים. ולכן עצת ידידי הוא שמי שלומד שם ומריח את ריח הסכנה שימצא לעצמו כעת כולל לפני שיהיה מחסור חמור במקומות

כל חטאם הוא אי ציות לזמנים

‏(‏סוף ציטוט). אדוני אי ציות לזמנים (בכל מקום עבודה! וגם בכולל) הוא סיבה מספקת להעפה גם בזמנים שאין בעיות תקציב.

הבעיה של האברכים

שאין להם מוסר עבודה, לציית ולהקפיד על הזמנים, כמו לאנשים עובדים.

כמובן . מי שעובד אין לו יצר הרע

שעובד קשה שלא יגיע לעבודה מה שאין כן מי שלומד .

gushnick

New member
כמה הכללות בשרשור קטן אחד!

הבעיה של אברכים היא שאין להם מוסר עבודה כמו אנשים עובדים. ובחורי הישיבות נמצאים במיטה. ובכל הכוללים המצב גרוע... אני מציע שיוכרז "יום הדיוקים". יום שבו אנשים יכתבו בפורום רק דברים על דיוקם, בלי הכללות, סטיגמות, חד-צדדיות מתנשאת וכדו' (ואני לא אומר שבשרשור הזה היו כל אלה)...

בקשר לבחורי הישיבות רציתי לציין משהו

שימו לב שבוגרי הישיבות התיכוניות - יותר מקפידים על דיוק בזמנים, בעיקר בבקרים. לא כולם ולא רק הם, אבל זה נתון מעניין...

כי

הם נמצאים גם בעולם השני.. דהיינו:הם בקשר רשמי עם בנות.. ישלהם טיוי רשמי בבית.. הם יוצאים לבלות רשמי.. וכו` כך שיש להם פחות יצרהרע מלשבת כל היום מול הגמרא.. מה גם שהבחורישיבות יושבים הרבה יותר מה מול הגמרא הסדרים יותר ארוכים.. וכ``ז נימדבר על המזרוחניקים הרגילים.. על האלו שהם צדיקים כאלו עם זקן וסנדלים אני מעמיד מולם את הבחורישיבות החניוקים הצדקים האלה שלא נוגעים בזקן.. ואזז אין בכלל להשוות.. קצת אחרי שהם עולים לישון השעון מעורר של הבחורישיבות הצדיקים האלה כבר מצלצל.. /tapuzforum/images/emo133.gif |בוקר| /tapuzforum/images/emo42.gif

איזו הכללה מרושעת...

עשית את כל אלה מהישיבות התיכוניות כבליינים עם בנות וטלוויזיה. מה שיתאר אותך נכון הוא הביטוי (הרחובי) "אין לך אלוקים"... ומזל שאסור לדבר לשון הרע. תאמין לי. כי אז היתה בעיה רצינית בשידוכים לכמה "שפיצים"...

אעהע?

אני הכללתי?! תבדקי טוב מי התחיל(ה)! את אמרת ש`הם` יותר מקפידים מהבחורישבות האלה ש.... (כי הרגילים הרבה יותר מקפידים מהמזרוחניקים) ואני גם לא אמרתי שכל המזרחי עם טיוי/בנות וכו וכו אלא חלק נכבד..מאוד.. והאמיני לי שהחלק הנכבד הזה (יחסית) הוא הרבה יותר גדול מהבחורישבות האלה ש`לא מקפידים על הסדרים בזמן`.. קפיש?! /tapuzforum/images/emo67.gif

למעלה