בלא מלים ובלא הבעת עמדה אישית. רק ציטוט מעיתונות חפשית...

Nachmanides

New member
לא צריך להתרגש.

שנסי מתניך, והיכוני לשאלתי.
איך לדעתך ניתן לבחון טענות של מטפלים כי ניחנו ביכולות פארארנורמליות, או טענות שישויות באנדרומדה או מלאכים, מתעלים דרכם מסרים לאנושות ?
כי אם היומרות אינן בנות בחינה - כל שניתן לעשות עימן הוא לצור בהן על פי צלוחית, או לקנח בהן עכוז לא נקי של תינוק

זעמך ה"קדוש" עשוי לרמוז כי אינך פתי, אלא מנצלת פתאים למחייתה...

Nachmanides

New member
את פשוט מבלבלת ומחליפה בין יכולת הבעה רהוטה בעברית,

לבין חלקלקות לשון.
מה שאת רואה אצלי, ואולי לא הורגלת מימיך לראות, או להתבטא באמצעותו, היא עברית רהוטה
בלבול שני הוא זה שאינני דוחה טענה מיסטית רק משום שאין לה הסבר מדעי, שהרי כל תעלומות הטבע היו נטולות הסבר מדעי לכשניצפו לראשונה.
אני דוחה טענה מיסטית רק אם אינה בת-בחינה, היינו, רק אם לא ניתן להגות מבחן כלשהו להפרכתה, ולו היפותטי, תיאורטי, הגותי.
אין לי מה לעשות עם טענה שאינה בת-בחינה, אולם לא אכפת לי אם נוכל יתפרנס באמצעותה מפתאים.
בכל הנוגע לטיפול באמצעות מרקחת או תרופה, או טכניקה - מבחן האפקטיביות חייב להיות double blind controlled study, יש לנתח סטטיסטית את התוצאות ורק אם מתגלה מובהקות (מובהקות - קריטריון סטטיסטי לאי-אקראיות) אפשר להגיע למסקנה שיש בידינו משהו אפקטיבי.
אנקדוטות אודות ישועה אישית, תמיד מזכירות לי את ה- infomercials הנלעגים בערוץ 21 (ערוץ הקניות), הכוללים תמיד testimonials אישיים.
מעשיות אודות ניסים אישיים - אינם תחליף להוכחת מובהקות...

Nachmanides

New member
אה, שמתי לב שכתבת "כל עוד אינך יכול להוכיח את קיומו של העולם

הנסתר מעיניך אינך יכול גם לשלול אותו" ?
נדמה לי כי זה בדיוק מה שטענו החייטים הנוכלים במעשיה "בגדי המלך החדשים", אולם התבלבלת גם כאן.
כאשר את טוענת "קיים עולם נסתר", ואני טוען "אין עולם נסתר" - על מי חובת ההוכחה?
על הטוען טענת קיום, או על הטוען טענת אי-קיום?
ברור כי חובת ההוכחה היא על הטוען טענת קיום.
פשוט, מכיוון שקל יותר להוכיח טענת קיום.
לדוגמא, לצורך סיבור האוזן: מה יהיה קל יותר עבורי להוכיח מבין שתי הטענות הבאות: (א) יש לי אחות, (ב) אין לי אחות ?
ברור שיהיה קל יותר להוכיח שיש לי אחות.
פשוט אציג אותה בפני המפקפקים, וחסל.
אולם כיצד אוכיח שאין לי אחות ?
מה אציג בפניהם ?
את סבורה כי קיים "עולם נסתר" ? עליך ההוכחה. עלי לא מוטל דבר...

Nachmanides

New member
יופי לך, אז לא התבלבלת, אולם מה את טוענת?

אני אדיש לסגנון בטוי "משתלח", או לפרצי "זעם קדוש" כשלך, ואינם מפריעים לי כלל, אך מעונין לרדת לסוף דעתך.
האם לטענתך, ניתן להציג טענות מיסטיות, או יומרות ליכולות פאראנורמליות, ובמיוחד כאלה שאינן בנות-בחינה, ויהא עלי "לכבדן" רק משום שאינן בנות-בחינה (היינו, רק משום ש"לא ניתן לשלול אותן") ?

Nachmanides

New member
"מה ההסתברות שאדם שאינך מכיר ידע את שם הכלב שלך ושמות בני

המשפחה, בעיה בריאותית ספציפית ממנה אתה יודע שאתה סובל, וחוויה מאוד ספציפית שרק אתה יודע עליה שהתרחשה בגיל 5?" ?
את אולי אינך מכירה אותו, אך האם הוא אינו מכיר אותך ?
האם מישהו הדהים אותך בידיעת כל פרטים אלה במפגש ספונטני, מבלי שפגש אותך קודם לכן ומבלי שידע ידיעה מוקדמת כי בכלל יפגש עימך ?
אם קבעת עימו פגישה טיפולית, אזי אין זה מצב של פגישה ספונטנית בין שני זרים לחלוטין, ויתכן כי אסף מידע עליך לקראת הפגישה

"לטעמי אתה שולל מהר מדי עולמות אחרים שקיימים בינינו ובתוכנו" ?
אילו עולמות קיימים בינינו ובתוכנו ?

"עדיין לא נחקרו בכלי הניתוח ה"מדעיים" החביבים עליך" ?
אין שום כלים מיוחדים.
כל טענה מיסטית אשר בעיקרון, במהות, אינה בת-בחינה (לא ניתן להגות עבורה מבחן הפרכה כלשהו, אפילו מחשבתי) - אינה אמורה לענין איש, זולת מבולבלי "העידן החדש", ואלה הלוטשים עין להתפרנס מן המבולבלים הללו.
טענות אשר כן ניתנות להיחקר חייבות להפגין מובהקות, אחרת מדובר באוסף אנקדוטות "אישיות"

ואני חוזר על שאלתי:
האם לטענתך, ניתן להציג טענות מיסטיות, או יומרות ליכולות פאראנורמליות, ובמיוחד כאלה שאינן בנות-בחינה, ויהא עלי "לכבדן" רק משום שאינן בנות-בחינה (היינו, רק משום ש"לא ניתן לשלול אותן") ?

Nachmanides

New member
בלא מלים ובלא הבעת עמדה אישית. רק ציטוט מעיתונות חפשית...

הבוקר התפרסמה כתבה מסקרנת ביותר ב- Themarker, וזה לשון קטע קטן ממנה !!!

----- ת ח י ל ת צ י ט ו ט -----
הפסקת הריון היא אירוע רגיש לנשים. אשה שמבקשת להפסיק הריון זקוקה למידע, לפעמים באופן דיסקרטי, ולרוב היא פונה לקבל אותו באינטרנט. חלק גדול מהנשים פונות לפורומים ייעודיים, שבהם הן יכולות לשאול שאלות באופן אנונימי ולקבל תשובות מנשים אחרות או ממומחים.

מי שתיכנס, למשל, לפורום הפסקת הריון בתפוז תיתקל במנהל, ד"ר גיא גוטמן, מומחה בפריון ובגינקולוגיה שמועסק בשירותי בריאות כללית. לפי תפוז, גוטמן "נבחר לנהל את הפורום", ובין השאר מייעץ "כיצד ניתן לבצע הפסקת הריון באופן מהיר ודיסקרטי". אלא שגוטמן לא עושה זאת רק כתחביב בזמנו הפנוי. המודל העסקי החדש של פלטפורמת הפורומים הפופולרית בישראל, תפוז, הוא לדרוש מימון ממנהלי פורומים - בתמורה לפרסום שמם ולגישה לקהל הרלוונטי במיוחד בעבורם. מנהלי פורומים פרטיים נדרשים לשלם כ–1,500 שקל בחודש, ובמקרה שעומד מאחוריהם גוף מסחרי גדול, כמו קופת חולים, התשלום יכול להגיע אף ל–5,000 שקל.
----- ס ו ף צ י ט ו ט -----

Nachmanides

New member
זה אומר כי הנהלת תפוז הוציאה את ניהול הפורומים

להתמחרות במכרז, והמציע סכום גבוה יותר - זכה במעמד מנהל הפורום, ומנהל הפורום הסכים לשלם תמורת הזכות לנהל את הפורום, מכיוון שהוא מצפה לפירסום מסחרי אפקטיבי של עיסוקו, ולהכנסה כספית מבאי הפורום, או מן הצופים השקטים המתבוננים בדיוני הפורום

חד וחלק...

IBP1

New member
תגיד קראת פעם מה כתוב בספר דברים

פרק ט"ז פסוק י"ז ?! .
בתפוז מעולם לא שמעו עליו.... אך תפוז בעקבותיו נראה לי מכר את נשמתו .... לטובתו ייאמר שזו זכותו.....

לא היה מספיק תעבורה בפורום

כדי להצדיק דבר כזה כלכלית , לפחות בשנה האחרונה .
לא מובן המהלך מסיבות כלכליות , נראה שהמניע רוחני במסווה כלכלי .
דוד

Nachmanides

New member
מה פירוש "רוחני במסווה כלכלי" ?

תפוז מפסידה, ונמצאה לדעתם השיטה להפיק כסף מניהול פורומים.
השיטה - מכרז ניהול. הזוכה משלם לתפוז, ומקווה לחשיפה מסחרית, ולהכנסות מבאי הפורום המבקשים "יעוץ" פרטי...

מההתחלה תמיד היה מודל כלכלי כזה

אבל לא היתה מספיק תעבורה , ועל כן המניע הוא אחר .
דוד

Nachmanides

New member
אינני סבור כך.

לפני שנים, הפלטפורמה היחידה לגישה ל"תפוז" היתה מחשב אישי.
בשנים האחרונות - הפלטפורמה המתחזקת (מספרית) על חשבון המחשב האישי היא הטלפון הסלולארי.
ל"תפוז" עדיין אין אפליקצית סלולאר יעודית לכך, הלבטים בנוגע לעיצוב אפליקציה כזו טרם הסתיימו, ובינתיים הכנסות "תפוז" מפרסומות המוצגות לאלה הניגשים ל"תפוז" ממחשב אישי - בירידה.
זה פשוט מה שהניתוח ב- Themarker אומר
גם אני ניגש ל"תפוז" ממחשב אישי, אולם התקנתי חוסם פרסומות "אלים", וחוסם מעקבים (FaceBook Connect היה העוקב העקשן ביותר, אולם נחסם), והדף המוצג לי בעת דפדוף באתר - נקי לחלוטין מפרסומות.
הסיבה שהחלטתי להתקין אותם - ביטול הסחת הדעת הבלתי נסבל הנגרם מפרסומות קופצות ו/או המתחילות "לנגן את עצמן" ברעשנות, באישון לילה, בלי אישור מוקדם ממני, כאשר ה- cursor שלי חולף בטעות על פניהן (חלקן היה מתחיל לבד, גם בלי מעבר ה- cursor על פניהן)

צוות הניהול הקודם של פורום זה - פעל בהתנדבות והשקיע רבות מזמנו החפשי, עם ציפיה במשתמע, אולם לא במפורש, להיות מתוגמל על ידי פניית צופים מיזמתם ל"יעוץ פרטי".
אז נכון שהציפיה לזרם לקוחות פרטי ריחפה כל העת ברקע, אולם "תפוז", לאור הירידה המתמשכת בהכנסות, החליטה על צעד נוסף - התמחרות תחרותית במכרז על משרת מנהל.
הזוכה הוא מי שמשלם יותר.
צוות הניהול הקודם לא היה יכול לשלם, והודח.
לא שאני מצטער, או שמח.
אתה מכיר את עמדתי בענין.
הנושאים הנדונים בפורום היו והינם הבלים של העידן החדש, והכרזות מטפלים על היכולות הטיפוליות שלהם הן טענות נטולות בסיס

אני נמצא כאן רק מסקרנות, ותמיד אני מוצא עצמי נדהם מחדש מן הפתאיות של מבקשי יעוץ, ומן הנוכלות של המטפלים.
מה אומר לך?!
המין האנושי ממש מרתק...

niva99

New member
"הנושאים הנדונים בפורום היו והינם הבלים של העידן החדש"

הסיפא של דבריך, במיוחד ארבעת השורות האחרונות העלו חיוך.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה