בלבוליות קשה במסירת מסרים.

ס ו ל ה

New member
בלבוליות קשה במסירת מסרים.

בנות, נראה לי שרק עכשיו הבנתי בדיוק איך עובד פה רצף השרשורים. טוב זה אף פעם לא היה התחום החזק שלי (תקשורת מחשבים). וזו פעם ראשונה שאני בכלל משתתפת בפורום אז סליחה וסבלנות!

זה בסדר ../images/Emo13.gif

דווקא נראה לי שקלטת את העניין מצויין, ואם יש לך שאלות טכניות את מוזמנת לשאול ובמידה ולא אדע תשובה אפנה אותך לגורם המתאים.

debby12

New member
מנהל
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif תהיות לגבי חיתוך חבל הטבור

אני מנצלת את השרשור שכבר נפתח לנושא אחר. קראתי בענין בנושא הזה באתר של "באופן טבעי" - ויש לי תהייה בנושא. אני גם זוכרת שהוסבר לי פעם שהדם בחבל הטבור הוא דם טוב ועשיר בברזל - ולכן עדיף שיעבור לצד "של התינוק" לפני שחותכים כדי להעשיר את מאגרי הדם והברזל שלו. כדי לעשות את זה, אם הבנתי נכון, חשוב לא להניף את התינוק אל על {כמו שנהוג לפעמים בבתי חולים] לפני שחותכים כי אחרת כוח המשיכה גורם לדם הזה לזרום לצד של השיליה במקום לצד של התינוק. ועכשיו לשאלה....בהנחה ששייכים לאסכולה שמעדיפה חיתוך מאוחר יותר של החבל אחרי שהוא מפסיק לפעום, תוך הנחת התינוק על חזה האם מיד כשהוא יוצא. לא יוצא בגישה הזו שבגלל שהתינוק גבוה מהאם והשילייה אז הרבה דם הולך לאיבוד לכיוון השיליה במקום "להיכנס בתינוק"? [אני מקווה שיצא לי ברור). ואז עדיף אולי בעצם חיתוך מהיר יותר? ועוד משהו שאני תוהה - אם בוחרים באיסוף דם טבורי - זה דם שנלקח "על חשבון" התינוק? או שלוקחים את זה רק אחרי שחותכים מהצד של השיליה? מה אתן העדפתן בלידה שלכן?

שאלות טובות

ראשית, איסוף דם טבורי הוא באמת על חשבון התינוק. שנית, אני מוצאת לנכון להעיר, שבמקרה של אי התאמת סוג דם לא תמיד חיתוך מאוחר הוא לטובת התינוק. ולשאר השאלות אין לי תשבה ברורה, תוהה איתך.

swann

New member
נכון, אנחנו אספנו בלידה הראשונה

והחיתוך נעשה מיד לאחר שהיא יצאה. הפעם לא נאסוף ונחכה עד הפסקת הפעימות. קראתי (ב"לידה פעילה") שזה עוזר מאוד לאספקת החמצן. אפילו סופר שם על מקרה של תינוק שנולד עם בעיות נשימה, לא חתכו עד שהפסיק לפעום - שעה וחצי (!) ואז גם בעיות הנשימה הסתדרו. כנראה שזה עובד עד כדי כך טוב. לגבי כוח המשיכה, לא בטוחה אם זו אותה זוית - כשהתינוק על האם או כשהוא מונף למעלה. בכל מקרה כל עוד זה פועם - כנראה שהזרימה היא לכיוון הנכון.

חבל טבור

הי דבי 12- ביום חמישי ה-10-12-05 בשעה 20.00-22.00 אני נותנת הרצאה בנושא . בגבעתיים רחוב שדה בוקר 10 , קומה שניה. זה מרכז הדולה של נעמי גטניו.(אתר דולה) לשאלותיך- עקרונית, אין סיבה לנתק חבל טבור. רק אם ידוע שלאם נוגדנים לדם היילוד. מצב נדיר... וידוע. כי בודקים את הנוגדנים בהיריון. נכון הדם בריא ליילוד. עשיר בברזל ועוד סיבות רבות מדוע זה טוב. למשל התינוק זקוק ליותר נפח דם כדי לשמור על חום גופו,שעד הלידה נשמר על ידי אמא. הגובה שבו שוכב התינוק על בטן אמו אינו משפיע לרעה ואינו מפריע לדם לעבור אל התינוק. צריך גובה רב יותר בשביל שזה יקרה. וכן, כאשר מבצעים איסוף דם ,יש צורך לנתק, לפני שהדם יעבור לתינוק. יש שמנסים דרך ביניים, משאירים ל2-3 דקות ומקוים שיצליחו להוציא מספיק לאיסוף. פעם עשיתי זאת בלידת בית ונשאר בדיוק 70 CC שזה המינימום לאיסוף. אחת הבעיות בנושא היא , שהצוות הרפואי אינו מתייחס לזמן חיתוך החבל כבחירה של ההורים , ברוב בתי החולים. ואם יש בחירה היא בין לחתוך אחרי דקה או אחרי 5 דקות ולא יותר. בלידת בית לעיתים קרובות מחכים עד שהשליה יוצאת ואולי אף יותר. קשה להבין איך אפשר לשלול מההורים את הבחירה בנושא זה. שתהיה לידה טובה, מיכל ב

debby12

New member
מנהל
מעניין - תודה. האמת שהפתעת אותי

ממש לא ידעתי שאיסוף דם טבורי בא "על חשבון" הדם העשיר הזה שאמור ללכת לתינוק. לא נראה לי שאת זה הם טורחים להסביר בפרוספקטים המבריקים של החברות שעושות את זה (ונראה לי של- 99% מהזוגות שבוחרים בכך אין מושג). הלואי שיכולתי לבוא להרצאה - אבל אני גרה בחו"ל. היום גם למדתי ממיילדת באזור שלי פה שהן מסכימות לבצע איסוף דם טבורי רק אם הן רואות שהתינוק יצא באפגר גבוה מאוד - נושם טוב, בעל צבע טוב, טונוס טוב וכו'. אם יש ספק בעניין הן מסרבות לאיסוף הדם הזה כדי שהתינוק יקבל אותו - וזו מדיניות שהן גם מסבירות מראש.

לא בדיוק

בבתי החולים ממילא מנתקים את חבל הטבור מוקדם מדי, כך שמבחינתם זה "דם עודף".

debby12

New member
מנהל
ואללה - נכון

מבחינתם זה סתם דם עודף. במיוחד זה נראה לי מצער כשמדובר בפג או תינוק ששוקל מעט (כל אחד בוכה מאיפה שכואב לו
) 70-100 CC דם עשיר בברזל זה סך הכל די הרבה באופן יחסי בשביל תינוק במשקל נמוך - לא? אבל כנראה שחשוב הרבה יותר להניף אותו לתקרה ולחתוך מהר את חבל הטבור כדי שיוכלו לצאת לנער אותו במסדרון ולשקול אותו....

debby12

New member
מנהל
דווקא לא חשבתי על המשקל אלא על

מחסני הדם/ברזל. גם ככה תינוק ש"מחפף" ו"חותך" החוצה הרבה לפני סוף הטרימסטר השלישי מקבל בקיטבג פחות מאלה. תוסיפי לזה את העובדה שהוא חייב להיוולד בבית חולים בגלל ההיי-ריסק האופף - שם מניפים אותו לניאון בתקרה וחותכים מהר - ויוצא שדפקו אותו פעמיים
מזכיר לי איזו בדיחת קרש דבילית מהילדות על הנגנים - "מי שנדפק פעם אחת נדפק כל הפעמים"

לא מכירה את הבדיחה

אבל ישנה "אגדת עם מקסיקנית" (שני מקסיקנים על רכס), עם מוסר השכל - "מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להגמל מזה".

Manty

New member
I prefer to wait

until after the placenta is birthed (minimum) as there is still blood transfering to the baby. We waited 6 hours before cutting the cord, at which time there was very little oozing, and the umbilical cord fell off within 4 days (as opposed to a week with my elder 2, who's cord was cut immidietly). There is a lot of info on the net that supports delaying, especially in an RH- case, as this article explains "Clamping the cord early can cause the placental blood to be pushed back into the mothers blood supply during contractions. If you are Rh- this could cause sensitization problems". Here is an article that supports waiting untill after the placenta is birthed, or not cutting at all (i.e. lotus birth).​

שאלתי את המיילדת שלי על כך

היא אמרה שבעקרון, יש מחקרים ודיעות לכאן ולכאן, אבל לדעתה האישית ומנסיונה היא חושבת שאם התינוק מונח מיד על האם (ולא מונף אל על, או מתחת לאם) אז ממילא נוצר מצב של אקוויליבריום וכמויות הדם שהוא מקבל שוליות ביותר. כמובן שלקחת תינוק ולהניף באוויר לא מומלץ, אבל מצד שני הרי לא תקחי את התינוק ותניחי אותו על הארץ רק בשביל שהדם יזרום למטה. מקומו של התינוק על בטנה וחזה של אמו מיד לאחר הלידה. ובתכל'ס - הן עושות (אצלי) מה שהאם מבקשת. רוב היולדות מעדיפות לחכות עם החיתוך עד שהחבל מפסיק לפעום. חלקן מחכות עד יציאת השליה. היא אמרה שהפעימות לרוב מפסיקות תוך דקה-שתיים, אבל לשליה יכול לקחת קצת יותר זמן לצאת.

swann

New member
ופשוט נראה לי יפה ומסקרן

לחכות ליציאת השיליה ולראות בעצם איך הכל מחובר שם ומה היה לי בבטן בשלמותו. עם מאיה חתכנו מיד כמו שסיפרתי כי אספנו דם טבורי, ולא הספקתי לראות את השיליה. בעלי אמר שהיא היתה מקסימה
ואני כנראה הייתי בעולם אחר וכשהלכתי לשרותים כנראה שכבר לקחו אותה ולא ראיתי. הפעם ברור שאראה...

אז אם כל הנתונים מצביעים

על היתרונות בהמתנה לחיתוך חבל הטבור, למה בבתי החולים כ"כ ממהרים לחתוך?

debby12

New member
מנהל
הנה הסבר שראיתי פעם בפורום שכן

הסבר - משהו על פוליציטמיה (שאין לי מושג מה זה) ועל זה שזה מפריע לטיפול חירום.

כרמית מ.

New member
פוליציטמיה זה עודף כדוריות דם אדומו

אדומות, ואצל תינוק בריא, אין שום סיבה שזה יקרה בגלל השהית החיתוך. יתכן, שלתינוק עם פוליציטמיה, אכן עדיף לא לקבל את הדם הנוסף (למבוגרים - עושים הקזת דם כטיפול), אבל מה הסיכוי שלתינוק יש פוליציטמיה? למה לטפל בכולם כאילו שהם חולים? וליצור אנמיה (כלומר: אם לתינוק חולה, הדם הזה הוא עודף, אז כנראה שלתינוק בריא, הוא יחסר, לא? ) ולגבי טיפול חירום- נו במת: קודם כל, דווקא תינוק שנדרש לו טיפול חירום, הוא התינוק שירוויח יותר מהשארת החבל (ומקור חמצן ודם נוסף), וחוץ מזה, תינוק הוא לא פצצה העומדת להתפוצץ בכל רגע, ואין סיבה לחתוך לכולם אוטומטית בגלל חשש מחירום.

אז אם כל הנתונים מצביעים

על הייתרונות ב XXXXX, למה בבתי החולים כל כך ממהרים YYYYY? (YYYYY == ~XXXXX או YYYYY => ~XXXXX) כי בתי חולים טובים בלעשות, ובלמהר. תפקידנו - להתרחק משם כשזה לא המצב.

למעלה