בלבול בקרב האנשים לגבי התנאים לאושר והמנעות מסבל
אהלן,
אני חולק את זה איתכם, אבל בעיקר כותב כסיכום לעצמי, פשוט נראה לי זה יכול לעזור לאחרים ו/או שיכתבו לי תגובות מועילות.
אני גם לומד על הנושא מהמחקרים הקיימים, אבל כמובן זה נובע מהסבל שלי, והצורך בהתפתחות וכו'
וגם אני מתבונן באנשים מסביבי ודמויות מההיסטוריה.
עכשיו, הבנתי ככה, יש את תיאור המצב הרצוי, ומתוך זה להבין מה בשליטתי:
המצב הרצוי, זה: מי שיש לו מיקוד שליטה פנימי, משמעת עצמית, השקפת עולם חיובית, ז"א לראות גם את השלילי אבל בדגש על החיובי, משמעות רלוונטית בחיים - ז"א משתמש בכשרונות שלו למשהו שחשוב לו, בין אם זה השפעה ישירה על אחרים או בצורה עקיפה כמו רעיונות חשובים, או טבע ודברים אחרים.
כמובן, בריאות וחברה חיובית. והיום גם ידוע שכל אחד נולד עם "פוטנציאל אושר" קבוע מראש, ז"א הכי מאושר של שמואל יכול להיות המצב הממוצע של איציק, ואנשים מבחוץ יכולים לטעות שזה בגלל בחירה של איציק להיות קורבן..
מתוך זה, מה היכ חשוב והכי בשליטתי?
הנרטיב - אמונות פנימיות מנחות, פירוש האירועים החיצוניים והפנימיים, משמעת עצמית, כושר מנטלי, יכולת להבדיל בין עיקר לטפל. שליטה על סינון המחשבות, ומתוך כך שליטה ברגשות. אלו דברים שעובדים טוב עם עוגן חיובי קבוע שיש לו גם ייצוג בעולם החיצוני. ז"א במקרה שלי ושל חבר טוב, שסבלנו הרבה בחיים, הבנו לאחרונה, שזה לא אם אמצא את הבחורה שתבין אותי ו"תציל" אותי, זה יכול להקל, אבל זה שוב להיות תלוי באירועים חיצוניים, הרבה יותר עדיף לפתח משמעת עצמית ולעשות תרגילים חיוביים ומועילים באמת לגופנפש, ואז זה ימשוך את הקשרים המתאימים.
כמו גם כסף, ברור שזה יועיל, אבל אם זה יגיע בצורה של זכיה/ירושה או הלוואה שנותנת אוויר, אבל כשעדיין נרטיב הרסני שולט מבפנים, זה לא יועיל לאורך זמן.
אז כאמור, מי שזכה ונולד לסביבה חיובית, הנרטיב שלו חיובי באוטומט, והוא למד מההורים לראות את החיובי בכל דבר, דחיית סיפוקים וכולי, ברוב המקרים לא יגיע לסדנאות מודעות. אבל אנשים כמוני, שעברו סבל, כן יגיעו עקב הצורך לשנות את ההשקפה וכל זה, ואז מי שרואה מבחוץ, יכול לחשוב שעצם העיסוק בהתפתחות גורם לסבל, בעוד שאני יודע שיוגה למשל כן עוזרת לי, אבל הכל יחסי, ויחסית למצב שבאתי ממנו, עצם זה שאני יכול לשבת ולכתוב כאן, זה כבר סוג של נס.
אני פשוט מגיע למסקנה, שההתמקדות בפיתוח כושר מנטלי, מה שנקרא ביהדות "עבודת המידות" ומה שמתאר את כל התרגולים מדתות המזרח הרחוק, זה הדבר הכי חשוב בחיים ושהכי יתן תחושה של משמעות. אהבה לאחרים זה פועל יוצא של כושר מנטלי, כנ"ל מציאות משמעות רלוונטית. גם מהחוויות מוות קליני, אלו שזכורות במלואן, אז אנשים הבהירו שמה שה"אור" שאל אותם בעיקר זה מה למדת וכמה אהבת, כמובן הכוונה היא לא ללמידה אקדמית.
עדיין אני בבלבול, כי בעצם ללמוד זה מכל דבר, אז מה העבודה כאן? אותו דבר לאהוב, איך אפשר למדוד או לתרגל כזה דבר?
מי שאוהב את הילדים שלו, איזו אהבה זאת בדיוק? זה הדבר הכי יצר ובסיסי שבנאדם אוהב ומרגיש מחובר לגנים שלו. או למשל לנסות להשכין שלום, על ידי אנשים שלא מבינים בכלל את המצב בישראל ובמזה"ת, אז יש כאלו שאפילו גורמים נזק, אז מה, עדיף להילחם?
אז אני עושה את התרגולים ומשתדל לתרום, אבל איך אני מוצא כיוון להתפתחות שתתאים לי?
למשל יש "מורים רוחניים" שיגידו שמכירות ושיווק זה בכלל רמאות, ויש אחרים שיבינו שמישהו צריך לעבוד בדברים ממש מלוכלכים בלית ברירה, וזה לא מפריע להתפתחות שלו. ומה לגבי אכילת בשר, אולי לצמחים גם יש מערכת תחושות שאפילו כואבת להם יותר בסופו של דבר כשבנאדם אוכל אותם? נשמע טפשי? פעם גם לא האמינו בקיום חיידקים כי לא יכלו לראות את זה, ועובדה שצמח כן מגיב ליחס רגשי, אם אוהבים אותו יותר הוא מתפתח יותר, אם משדרים כלפיו שנאה זה יכול להקשות עליו.
למי שיש כח וקרא, ורוצה להגיב, אז סבבה