בלבול והכוונה

בלבול והכוונה

שלום אני בת 36. לפני כחודשיים ילדתי את בתי הרביעית. לאחר הלידה (מס' ימים) גיליתי גוש בשד שמאל. כמו כן יש לי תחושה של משהו מציק (ומוצק) בבית שחי (ממש קרוב לשד) הימני. פניתי לכירורג והוא הפנה אותי לאולטרסאונד, להלן התוצאות: (תאריך הבדיקה: 14/10/09) הרופאה כתבה הערה:"הנבדקת מיניקה, שתי השדיים עם מבנה בלוטי צפוף המוריד מרגישות הבדיקה". שד ימין: לא נצפו ציסטות, לא נצפו גושים מוצקים בית שח"י-במ"פ בזנב השד הודגמה בלוטת לימפה בגודל כ 1.8 ס"מ , מרקם שמור ללא היפרמיה בדופלר צבע. שד שמאל : בשעה 9 הודגמה ציסטה בגודל כ 0.8 ס"מ. במיקום הממצא הקליני הודגם תהליך אקוגני מוגדר יחסית היטב בגודל כ 2.3 ס"מ, ללא היפרמיה בדופלר צבע, ייתכן גוש חלב. בית שחי- במ"פ. כשחזרתי לרופא הכירורג הוא אמר לי שאין לי כל סיבה לחשש או דאגה: "לכי ותהני מהילדה שלך" (ציטוט) אני מבינה את משמעות התוצאות אולם אני מרגישה שהרופא קצת "חיפף". זו רק תחושת בטן כללית שיש לי, הנובעת מכמה סיבות: 1. בבדיקת האולטרסאונד הרופאה לא מצאה דבר בבית שחי ימין ורק לאחר שאמרתי לה על תחושת האי נוחות היא מצאה את בלוטת הלימפה המוגדלת בזנב השד (טוב, זה לא קשור לכירורג אלא לרנטגנולוגית) 2. השדיים שלי ממש ענקיים (מידה DD או E) והרופאה הרנטגנולוגית אמרה לי וגם כתבה כי הצפיפיות שלהן מורידה מרגישות הבדיקה 3. מה עם בלוטת הלימפה המוגדלת? אין צורך לעשות לפחות מעקב ולראות אם יש שינוי בגודל? 4. אני מרגישה את אותה תחושת אי נוחות גם בשד שמאל אם כי תרמה מופחתת מאוד. 5. הרנטגנולוגית כתבה שייתכן גוש חלב - האם ייתכן למרות שלא חוויתי שום גודש? והייתי ממש ימים ספורים לאחר לידה כשגיליתי את הגוש, איך ייתכן בהנחה שזהו גוש חלב שהוא כה גדול כבר לאחר לידה? 6. נכון להיום (חודש אחרי) אני חושבת שהגוש המקורי שלי גדל מעט, כמובן שזו רק תחושה סובייקטיבית וייתכן שהפחד שלי משפיע ובכן- בסך הכל- אני חשה "חוסר רצינות" מצד הרופא הכירורג. אני חלילה לא רוצה לפספס שום דבר אם יש מה לפספס. האם יש צורך לעשות בדיקות אחרות? אני יודעת שממוגרפיה למשל לא תעזור לי כלל בגלל המבנה של השדיים שלי וגילי הצעיר יחסית.... תודה רבה עבור התשובה- דבר אחד בטוח: קטרזיס עשיתי כאן...
דגנית

בדיקת שד

אם את באי שקט זכותך לגשת להתיעצות ובדיקה נוספת אצל כירורג אחר. הממצאים המתוארים הם שפירים בסבירות גבוהה, אולם ניתן להעלות את השאלה האם יש מקום לדגימה של הגוש על ידי ביופסית מחט. לצורך החלטה כמובן שיש לבדוק אותך ולראות את ממצאי בדיקת האולטרסאונד. את יכולה לפנות להתיעצות במרפאת השד אצלינו או בבית חולים אחר בסמוך למקום מגוריך. לתאום תור אצלינו- 03-6974000 בברכה

למעלה