בלבול לגבי מקומי בזוגיות ומיניות

meאני7

New member
בלבול לגבי מקומי בזוגיות ומיניות

שלום וברכה,
זה לא הפעם הראשונה שאני נתקל בהגדרה של הא מיני.
בעבר קראתי על זה ואפילו לתקופה מסוימת הגדרתי את עצמי ככה, אולי כדי להצדיק את הבעיות שלי. אך למרות שהרגשתי א-מיני גם הרגשתי מיני וזה מה שמבלבל. לפני שנה וחצי פגשתי מישהי והתאהבתי איתה. ואנחנו נשואים חצי שנה.
בעצם, אני מפחד נורא מהגרוע מכל. אני מפחד שקשר שלנו- בחור בספקטרום של הא-מיני ובחורה מינית ךעולם לא יצליח. אני מפחד שגם אם אלך לטיפול ואעבוד מאוד קשה על זה, וגם אם תהיה לי פרטנרית לעבודה, זה רק לדחות את המאוחר- גירושין ואולי בגידות שלה בי כי נמאס לה לא להרגיש נחשקת. התחלתי טיפול, ביחד עם אשתי, וזה רק חיזק כמה המצב מורכב וקשה לפיצוח ואולי גם לא מובטח הצלחה. לצערי, אני מיואש ולא רואה אור בקצה המנהרה.

k500

Active member
מנהל
שלום וברוך הבא

זה נשמע שחלק מהבעיה כבר פתור אצלך במחשבות, כלומר הכיוון שאתה מוביל אליו זו היפרדות, לצערנו. צר לי שכך הם פני הדברים, זה לא קל לאף אחד.
אבל לפני שאתה רואה הכל שחור, בוא נראה מה פחות שחור כאן:

ראשית, אתה חושב שאתה נמצא על הספקטרום הא-מיני, שזו כבר התחלה טובה, לדעת את המיניות/ א-מיניות שלך ולדעת מהם הגבולות שאתה מוכן או לא מוכן להגיע אליהם.

שנית, אתה מוכן ללכת לטיפול למען אישתך וזה מעיד על רצון לשנות משהו.

יחד עם זאת, קשה להתעלם ממה שאתה מרגיש ורוצה בחיים שלך, כלומר אם אתה א-מיני (לפי מה שתיארת כאן) שלא רוצה מגע מיני עם אישתך והיא כן, אז יש כאן פער שקשה לגשר עליו, כמו שאתה מתאר כאן.

בפעמים שנתקלנו כאן בפורום וממה שאני ראיתי וקראתי עליו בעבר, רוב היחסים בין א-מיניים למיניים נידונו לכישלון לצערנו כי מיניות היא דבר בסיסי ביחסים וכשהמיניות של אחד/ת מהצדדים היא לא באותו מישור עם השני, אז יש כאן בעיה שאי אפשר לגשר עליה, גם לא בטיפול.
למה?
כי נטיה אי אפשר לשנות בטיפול כמו שאי אפשר "להפוך" להט"ב להטרו בטיפול. פעם חשבו שכן, היום יודעים שזה מטופש. אז אותו הדבר במקרה שלנו.

יכול להיות שכן תרצה להתגמש ולשנות משהו עם אישתך, אבל אז השאלה היא מה תרגיש עם עצמך? עד כמה אמיתי תהיה, עד כמה היחסים הללו יהיו אמיתיים וכנים? כמה זמן תוכלו להמשיך? את כל אלה אתה צריך לשאול.

אוסיף גם שאין נכון להיום מטפלים שמכירים את הנושא הא-מיני בצורה מעמיקה מספיק שהם יודעים כיצד לגשת לא-מיניים ואם הלכת לטיפול והמטפל/ת אמרו לך שאפשר לטפל או לשנות א-מיניות, לא הייתי ממליץ להמשיך טיפול כזה כי לא מדובר בהבנה של הנושא אלא בהטעיה מהותית. אם אתה א-מיני שלא רוצה מין, אף טיפול לא יכול לשכנע אותך לעשות מה שאתה לא רוצה.
ההרגשה שלך לא יכולה להשתנות בטיפול ואתה רק תרגיש מתוסכל יותר ורחוק מהאמת הפנימית שלך.

נכון, אנחנו לא מומחים ולא יכולים להגיד לך מה לעשות, אבל במקרה הזה, אין גורם אחר וגם אין צורך בגורם אחר שיתערב כי אתה מכיר את עצמך יותר טוב מכולם ואם אתה מודע לרצונות האמיתיים שלך, אולי יהיה לך יותר קל לעשות צעדים, גם אם הם כואבים.

אם תרצה להתייעץ איתנו עוד, לשאול דברים נוספים, לחדד דברים ועוד, אתה מוזמן, אנחנו כאן תמיד ומוכנים לעזור.

למעלה