בלבול שנעשה לי בפורום בקשר לאימוץ בארץ ואומנה

fatfat

New member
על מנת לאמץ לא פונים למועצה לשלום הילד

אלא לשרות למען הילד.

אומנה למטרת אימוץ עליך לפנות לשרות למען הילד ולעבור את כל התהליך הרגיל לקראת אימוץ.

אומנה עם אופק לאימוץ עליך לפנות לעמותת האומנה הפועלת באיזור מגוריך
 
בלבול שנעשה לי בפורום בקשר לאימוץ בארץ ואומנה

שאלה 1)קראתימספר הודעות וכן שמעתי שממצב שזוג מקבל ילד לאומנה הוא זכאי במקרים מסוימים לאמץ את הילד/ה???
לא ברור לי... מישהו יכול לעשות לי סדר

2) אני קוראת על כאלו שמבררים על אימוץ בארץ אבל למיטב ידיעתי אימוץ בארץ זה שנים על גבי שנים עד שמקבלים ילד אז מה העניין בלדבר על זה?

3) בעמותת טף נאמר לי שבערך שנה פלוס מינוס מרגע שחותמים הכול עד שמקבלים ילד (הכול בערך, משוער) ופה אני קוראת על זוגות שממתינים שנים לאימוץ מחו"ל מרגע שמתחילים תהליך...

הרבה בלבול
אשמח לסדר במידע (בחוסר מידע יותר נכון)
תודה רבה למשיבים ולעונים
 

fatfat

New member
אכן בלבול רב,

1) יש ילדים שההליך החוקי להכרזתם כברי אימוץ טרם הושלם ובכל זאת מסיבות שונות השרות למען הילד מחליט להעבירם לממתינים לאימוץ. הם נמסרים להם במסגרת סעיף 12ג, כשרבים הסיכויים שבסוף יאומצו חוקית באופן מלא, אבל היו גם מקרים שבית המשפט לא אישר אימוץ. בתקופה בה הילדים נמצאים כבר אצל ההורים שמיועדים לאמצם ועד לסיום ההליך, זה נחשב לאומנה אך בניגוד לאומנה הרגילה המשפחה אינה מקבלת תשלום חודשי עבור הילד.
בעוד שאימוץ מתבצע על ידי השרות למען הילד, האומנה בארץ מופקדת בידי שלוש עמותות, מתן בצפון, אור שלום במרכז וסאמיט בירושלים ובדרום. ויש עוד שתי עמותות שעוסקות באומנה טיפולית. האומנה מתוקף הגדרתה מיועדת להיות זמנית, עד שהילד יוכל לחזור לחיק הוריו הביולוגיים. במציאות יש הרבה ילדים שכלל לא חוזרים למשפחת המוצא. באומנה הזכויות ההוריות אינן נשללות מהמולידים וההורים האומנים מקבלים קיצבה חודשית עבור הילד והחזר הוצאות רבות הכרוכות בגידולו בעוד שבאימוץ הזכויות כן נשללות מהמולידים ומועברות להורים המאמצים. יש מקרים שמראש נחשבים לאומנה עם אופק לאימוץ, דהיינו שירותי הרווחה מעריכים שבעתיד ניתן יהיה לאמץ את הילד. שוב בפועל לא תמיד זה קורה. לעומת זאת היו גם מקרים של ילדים שנמסרו למסלול של אומנה רגילה ובמהלך שהותם באומנה נשתנו התנאים והם הפכו לברי אימוץ ואז העדיפות לאימוץ היא למשפחת האומנה אותה הילד מכיר ורואה בה משפחה לכל דבר.

2) אימוץ בארץ אכן אורך תקופה ארוכה. זמן ההמתנה הממוצע לתינוק הוא כשש שנים. לילד מעל גיל שנתיים או ילד עם צרכים מיוחדים אחרים הזמן מתקצר וככל שהמועמדים לאימוץ יהיו מוכנים לאמץ יותר חריגיות הסיכוי שזמן ההמתנה שלם יתקצר.

3) ברוב המקרים אכן אימוץ מחו"ל לוקח כשנה. עם זאת היו מקרים שמסיבות שונות האימוץ הסתבך וארך תקופה ארוכה יותר. וכן חשוב לדעת שבתקופה האחרונה יש האטה באימוץ מרוסיה בשל קשיים שמערימים הרוסים.
 

gilahk

New member
בגדול תשובה של פאט פאט נכונה

תיקון אחד- השמת ילד/ה אצל משפחה מיועדת לאמצו / לאמצה בתוקף סעיף 12ג לחוק אימוץ נעשה בהיתר בית המשפט לא לפי החלטה של השרות למען הילד.
השמה זו נקראת "אומנה למטרת אימוץ" ואין תשלום חודשי כמו באומנה רגילה.
ילד אשר נמסר למשפחה במצב זה נקרא על שם המשפחה המיועדת לאמצו ועד מתן צו אימוץ עו"ס השרות למען הילד מנויה כאפוטרופוס של הילד
&nbsp
אומנה רגילה כפי שהוסבר פועלת באופן ישיר על ידי עמותות שהן בפיקוח של משרד הרווחה.
"אומנה עם אופק אימוץ" הינה אומנה רגיחה לכל דבר. המשפחה האומנת מקבלת תשלום חודשי. אפוטרופסות על הילד נשארת אצל ההורים הביולוגים. הילד נשאר עם שמו המקורי ויש הסדר של המשך קשר עם המשפחה הביולוגית.
&nbsp
"אופק אימוץ" מתייחס למשפחה האומנת לא לילד.
זאת אומרת שהמשפחה האומנת עומדת בקריטריונים של משפחה מיועדת לאמץ באופן כללי.
עבור הילד - מדובר בהשמה באומנה רגילה , הסדר שאמור להיות זמני עד היום בו הוא חוזר לחיק משפחתו.
&nbsp
מאחלת לכם בהצלחה.
&nbsp
גילה חוגי, עו"ס השרות למען הילד-מחוז ירושלים
&nbsp
 

fatfat

New member
גילה כיצד יתכן שאומנה עם אופק לאימוץ

מתייחסת למשפחה ושהיא עומדת בקריטריונים של משפחה המיועדת לאמץ באופן כללי, כשאת כל התהליך של הבדיקה, ההכנה, ההשמה והליווי הם על ידי עמותת האומנה ולא השרות למען ילד? רק ברגע שהילד ופך ליות בר אימוץ או שמסתמן האופק לאימוץ משפחת האומנ מועברת לשרות למען הילד.
 
למעלה