בלבול

Wings90

New member
בלבול

שלום לכולם,אני גולש חדש בפורום והתרשמתי לטובה מהנושאים והתגובות שנרשמו פה,ולכן החלטתי לשתף אותכם בתחושות הבלבול שעוטפות אותי כרגע!
אני בן 21 ומשרת בצבא ,נשאר לי קצת פחות מחצי שנה עד השחרור.
לפני שהתגייסתי לצבא היה לי מושג יחסית ברור ו"חקוק על האבן" מה אני הולך לעשות עם עצמי , לעשות שירות משמעותי בצבא ולאחר מכן ללכת ללמוד באוניברסיטה לעבוד קריירה וכו'.
אבל קרה לי איזשהו שינוי ,אני לא מצליח להצביע בבירור מה בדיוק גרם לשינוי הזה אבל פתאום התחילה לחלחל לי החשיבות של הזמן וניצולו הנכון ופתאום התחלטתי להתעמק ברצונות שלי והבנתי שכל מה שרציתי לא באמת הגיע ממני אלא הגיע מהציפיות של הסביבה ממני, למשל הקטע של האוניברסיטה מגיע מהציפייה של ההורים והקרובים שאהיה בן אדם משכיל ועם מקצוע ותואר ביד.
ויותר מזה , התחלתי להסתכל על אנשים שחיים את החיים ה"אמיתיים" באזרחות והבנתי שהם לא באמת חיים כמו שהם רוצים ועושים מה שהם רוצים! הרי השגרה של רוב האנשים היא חמישה שישה ימי עבודה שכמעט כל היום מתבזבז (במקרה הטוב שמונה שעות עבודה ,שעתיים נסיעות ,שמונה שעות שינה ,מה נשאר?) ובעצם יוצא שהזמן היחידי שבו אנחנו באמת חופשיים לעשות מה שעולה ברוחינו הוא בסופ"שים (למי שלא עובד בסופ"שים).
זה די מתסכל אותי כי אני רוצה להיות חופשי לעשות מה שאני רוצה ולא רוצה להיות כבול לחשבונות ולצרכים החומריים שלי כל הזמן ,אך מצד שני אני לא רואה אפשרות אחרת הרי בוודאי שאני לא היחידי שמרגיש כך,ובכל זאת רוב האנשים חיים ככה...
והמצב שאני נמצא בו כרגע הוא שאני אפילו די חושש לסיים את השירות הצבאי שלי! חחח שזה אבסורד בפני עצמו הרי כל חבריי לצבא כבר סופרים ימים ואני בדיוק להפך מקווה שהזמן יעבור לאט...
עכשיו כמעט כל יום אני שקוע במחשבות מה לעשות עם עצמי אחרי הצבא ופשוט אין לי מושג!
אם יש למישהו עצות או סתם משהו להגיד בנושא אשמח מאוד לשמוע!

Kagg6

New member
אין לך מושג

כמה שאתה צעיר ויש לך זמן. הגיל הממוצע ללימודים בארץ הוא 25.

אתה עדיין לא השתחררת, יש לך כל כך הרבה זמן לחשוב על זה.
להתחיל ללמוד מיד זה נחמד ויפה ומי שבאמת רוצה..

אם אתה לא מרגיש בנוח עם זה על ההתחלה, אל תעשה את זה, לך תטייל, תעבוד, תקנה את כל השטויות שתמיד רצית, ואז תתחיל את החיים שלך, גם בגיל 24 לא ימות העולם, פשוט תיהיה אדם יותר בוגר בחשיבה שלך, ותידע שניצלת את הזמן ועשית מה שרצית

Wings90

New member
פחות קשור ללימודים

הבעיה שלי פחות קשורה ללימודים... הבעיה שלי יותר קשורה למציאות באזרחות , המציאות שרוב הזמן שלי ילך על עבודה ... אני יודע שזה נשמע מאוד תמים ונאיבי אבל אני רוצה להאמין שזה לא אמור להיות ככה ושעבודה לא אמורה להיות החלק המרכזי בחיים שלנו...

einat162

New member
מזדהה מאוד עם מה שכתבת

במיוחד עם המשפט "הבנתי שכל מה שרציתי לא באמת הגיע ממני אלא הגיע מהציפיות של הסביבה ממני, למשל הקטע של האוניברסיטה מגיע מהציפייה של ההורים והקרובים שאהיה בן אדם משכיל ועם מקצוע ותואר ביד".

אני יכולה לספר על מה שאני עברתי - אחרי השחרור ההורים שלי רצו שאני אתחיל ללמוד באוניברסיטה "מסודרת" כמו אחי ואחותי (שניהם סיימו תואר ראשון בבר אילן אף אחד מהם לא עובד בתחום שמזכיר את מה שלמדו....).
עוד איכשהו ההורים "נתנו לי מרחב" (גרשיים כפולות ומכופלות) של לעבוד שנה-שנתיים בעבודות זמניות ואח"כ להירשם.
הלכתי לכמה ראיונות / קורסים/ מכוני מיון ובסוף התגלגלתי לעבודה הנוכחית שבה אני אהיה 7 שנים בספטמבר.... באיזשהו שלב התחלתי ללמוד (יחד עם העבודה) באוניברסיטה הפתוחה- אבל להגיד לך שזה היה הרצון שלי- ממש לא.

לא סיימתי את התואר הראשון, תירצתי את זה בפני הסובבים שטרחו לשאול שאני "לוקחת הפסקה לזמן לא מוגבל" אבל בתוך תוכי ידעתי שאני לא חוזרת אלא אם כן משהו אצלי ישתנה.
כ 3/4 קורסים מאחורי (נק' אקדמאיות שתקפות לכל החיים - ביררתי), יש 2-3 קורסים שהם תנאי מינימלי לאלו שנשארו לי - ואותם לא הצלחתי לעבור. כן, הם קורסים יותר "מתמטיים" (אני ומתמטיקה לא הולכים ביחד)- אבל ממש לא היתה לי מוטיבציה.
וזה בלי להזכיר את 2 העבודות הסימנריוניות....

אני בנאדם די כבד, רציני, הומור ציני, אבל באמת שהגעתי למסקנה שהחיים הם מה שהם- ואני צריכה לנסות לעשות מה שמתאים לי בחיים. כבר ככה אני קיבלתי כמה החלטות בחיים שההורים לא מסכימים איתם, ועדיין חיים באשליה שאני "אתפקח" ואלך בתלם לפי הרצון שלהם, לפי מערכת האמונות והערכים שלהם.

Wings90

New member
מסכים איתך

לגבי הקטע עם ההורים , אני כבר החלטתי שאעשה מה שארצה ולא מה שמצפים ממני.הבעיה שלי שאני לא רוצה שהעבודה תתפוס חלק כל כך גדול ומרכזי מהחיים שלי מה שלצערי הרב קורה לרוב האנשים בגלל כל הצרכים החומריים והחשבונות ,שכר דירה וכל הדברים הללו... השאלה היא האם אני תמים ונאיבי כשאני חושב שאוכל לחיות רוב הזמן חופשי ולעשות מה שארצה בלי שהעבודה תשאב את רוב הזמן שלי .. כי הרי בסופו של דבר בשביל לעשות מה שאתה רוצה כנראה גם צריך כסף ...:(

einat162

New member
אם אתה מציג את זה ככה -

אני חושבת שהכל תלוי באיך אתה רואה את הדברים / מציאת איזון. קראתי פה עוד כמה תגובות שהציעו לך לחפש עבודה במשהו שאתה אוהב- אבל בשבילי זאת השקפה תמימה ונאיבית (או פשוט לא קשורה למציאות) :
* כל דבר מעניין / מאתגר מאבד את הכיפיות שלו ברגע שהוא הופך להיות ממוסד ומחייב.
* אנשים משפיעים על סביבת העבודה,תמיד יהיה לך את הבוס המעצבן, העמית שדופק ברז ו"חולה" לעיתים קרובות או הלקוח שמוציא עליך את התסכולים שלו.

הכל תלוי באיזון - תמצא את הדברים שעושים לך טוב ואותם אפשר לעשות כחלק מאותה שיגרה. למשל טיול קניות (במקרה שלי) או חל"ט של חודש מהעבודה (שוב, תלוי בגמישות מקום העבודה) ולנסוע להזרק לאנשהו, להתנדב במקלט לחיות או בבתי אבות, לחזור מהעבודה ולשחק ב RPG עד השעות הקטנות.
מה שעושה לך טוב.

Columbina

New member
הכל תלוי בנוקדת המבט שלך

כן, רובנו עובדים כל החיים. אבל אם אתה בוחר לעבוד במשהו מספק שאתה אוהב, הזמן הזה לא מתבזבז ואתה לא מחכה לסופ"ש.

יכול להיות שתרצה לעסוק במשהו שלא דורש תואר, יתכן ותמצא את התשוקה דווקא למקצוע שכן מצריך. יש לך מספיק זמן לברר עם עצמך מה אתה רוצה.

בחרתי ללמוד תואר ראשון, גיליתי שה"מקצוע" זאת התשוקה שלי בחיים, התחלתי לימודים מתקדמים ועבודה בתחום והייתי עושה את זה גם אם הייתי זוכה בלוטו ולא הייתי צריכה כסף.

בסופו של דבר, אנשים נחושים מוצאים משהו שעושה להם טוב. אצל חלק זה העבודה, אצל חלק המשפחה או תחביב או כל דבר אחר.

Optimistic Girl

New member
אני תוהה

אם אני הייתי זוכה בלוטו...
האם הייתי ממשיכה ללמוד

זאת תהיה של שנים אצלי,

אולי בגלל זה אני לא שולחת לוטו

Wings90

New member
עבודה

נכון שאם אתה בוחר לעבוד במשהו שנותן לך סיפוק והנאה אז אתה תתייחס לזה פחות בתור עבודה .. אבל עדיין הייתי רוצה שהעבודה תיהיה משהו ששואב פחות זמן ושיהיה לי יותר זמן להקדיש לתחביבים חברים וכל הדברים שאני אוהב לעשות גם בימי חול .... יש סיכוי בכלל למצוא עבודה כזאת? שגם אוכל להתקיים בכבוד וגם יהיה לי הרבה זמן לעצמי ולתחביבים שלי?

Columbina

New member
לא ממש ככה

עבודה היא עדיין עבודה, עם המחוייבות שכרוכה בכך. לא תמיד זה נעים, לא תמיד אתה זוכה לעשות את מה שאתה רוצה, אבל בסופו של דבר זה שווה את זה.

סיכוי תמיד יש. אבל צריך לקחת בחשבון שלפעמים כדי להגיע לעבודה כזאת צריך להשקיע המון במשך כמה שנים ולעבוד קשה. כמובן שזה עוד לפני שמדברים על האם אתה רוצה משפחה/ילדים וכד'. גם זאת מחוייבות שדורשת הרבה זמן .

Optimistic Girl

New member
2 דברים

1. בקשר לכך שאתה לא רוצה לסיים צבא,
חושבת שזה נובע מכך שאתה התרגלת לשיגרה...
וזה בסדר, אחכ אתה תמצא לך שיגרה אחרת

2. בקשר לציפיות ההורים והחברה ממך,
תצטרך למצוא את האיזון העדין ולגשר בין צורכי החברה, לבין הצרכים שלך.
באופן כללי, אם ההורים נותנים לך מימון לתואר,
ממליצה לך ללמוד !
כרגע אתה יכול לנסוע לחו'ל אחרי הצבא
ולעבוד פה ושם,
אבל בסופו של דבר אם ההורים משלמים לך, תמצא לך מקצוע שאתה אוהב ולך ללמוד!
לא השנה..
לאט לאט אתה תמצא מה שאתה אוהב, זה עיניין של זמן.

מדברת בתור אחת שממנת את התואר שלה לבדה.
כדאי לך להשתמש עם עזרה של הורים, אם הם נותנים לך את העזרה הזאת!

בהצלחה,
וברוך הבא לפורום

oneofus

New member
הייתי שם!

אבל מכיוון שני
היה לי טוב (משמעותי וקשה) בצבא אח"כ הלכתי ישר לטכניון ושם עבדתי ב 3 משרות חוץ מהלימודים. יום לא יום ולילה לא לילה!
רק אחרי זה התחלתי לחיות.(לרוץ כמו עכבר אחרי הפרנסה ....) אבל כבר הייתה לי דירה משלי! ןעצמאות כלכלית.
ואתה - שם?
אל תחפש את הזהב איפה שהוא לא נמצא. הזמן אץ לו רץ וכמה שיעבור יותר זמן יהיה לך יותר קשה!
רוצה להיות חופשי ומאושר? אל תתחתן, אל תבלה , ועבוד בתור מלצר פעמים בשבוע בשביל הטיפים

.כי בשביל כל דבר אחר תצטרך כסף והרבה!
אני מציע שתקח את עצמך בידים ותקח החלטה אירי שיהיה לך תואר וקצת יותר נסיון חיים.
גם אני שיניתי מסלול באמצע הלימודים ושיניתי שוב באמצע החיים! זה מותר כשאתה בא עם אנרגיה !
אל תחשוש מיציאה לאזרחות - יש כאן יתרונות אדירים! .נצל היטב את הזמן, כי לבלות תמיד אפשר. ולא כל בילוי הוא ברקים ורעמים.דווקא כשאתה עובד קשה אתה יודע להעריך את הבילוי.
אני אגב אב לילד קצת יותר גדול ממך, עתודאי ש 5 שנים לא הרים ראש ומאז שהוא בצבא הוא מנצל מצויין את הסופ"שים שלו!

zombiex

New member
אני כל כך מזדהה

אני באותו מצב בדיוק.
לא יודע מה להגיד לך, זה כאילו אני כתבתי את ההודעה שלך..

Purple Mushroom

New member
אני מציע לך התבוננות ומדיטציה
:

ואולי המקום שלך פה איתנו.
מזמין אותך להצטרף _(אם יהיה בחודש הבא), למהפכה של אהבה,
פרטים אצלי בקישור השלישי בחתימה שלי. ברוך הבא לפורום גם :)

יש לך הרבה זמן להחליט מה אתה רוצה בחיים שלך. מבפנים החוצה :)...
=] .

hansom20201

New member
תגובה

לפי דעתי תלך ללמוד הנדסת תוכנה או למשל מדעי המחשב, כי ידע במחשבים
פותח הרבה אפשרויות, ואתה יכול לנהל עסק מהבית או לפתוח לך אתרים שמציעים שירות.
כאילו בילויים זה לא תחושה של ריקנות, ללכת לשתות בירות ולרקוד לצלילי מוזיקה כמו זומבי.
כל מי שאומר שהוא חופשי ומאושר קודם כל יכול להיות שאין לו קנה מידה נכון, כלומר מה שהוא מכיר זה לבלות.
בנוסף לכך זה לא יהיה לאורך זמן, פשוט אין להם חשיבה לגבי העתיד.
הרי להצליח בבחינה ,לקבל את התואר ולהצליח לעמוד בתואר זה תחושת הישגיות.
בנוסף אל תדחה את הלימודים, עדיף ללמוד כמה שיותר מוקדם ולא בגיל 25 .
לא שזה רע , אבל עדיף.

Purple Mushroom

New member

הכל טוב ויפה, אבל הגבת לי במקום לו.
אני אגב, למדתי הנדסת תוכנה בערב, בין גיל 21 וחצי, עד גיל 24 וחצי, ואחרי זה עשיתי השלמות גם, עד גיל 30 אולי בערך. הסיפור העצוב הוא שלא עבדתי בהיי טק אחרי זה.
אבל עדיין אופטימי, יש לי יותר מ30 שנים עד הפנסיה, ומחכה להזדמנות לפרוץ, בתהילים, וגם בקפיצות קווטניות. ..

Guy Tomer

New member
לחייל המבולבל

יש לך מזל אחי, שהתחלת לחשוב ככה עוד לפני שסיימת את הצבא.
אני גיליתי את זה רק אחרי שהתחלתי תואר במדעי המחשב, ובזבזתי על זה שנה.
המון אנשים חיים בבינוניות, חיים מיום ראשון ליום חמישי, וממש אי אפשר להגיד עליהם שהם אנשים חופשיים או מאושרים.

אני החלטתי שהחיים האלה לא מתאימים לי, והנה מה שעשיתי בעניין:
1. עזבתי את הלימודים מיד.
2. לקחתי קורס מקצועי בתחום התכנות כדי שיהיה לי יכולת במקום בבל"ת של אוניבריסטה - יש כמה בתי ספר כמו סלע, ג'ון ברייס,
בסוף בחרתי מקום שנקרא האקריו -http://www.hackeru.co.il, כי הם הבטיחו למצוא לי עבודה בסוף הקורס. לא ציפיתי שהם באמת ימצאו, אבל הם אכן מצאו.
הייתי צריך ידע מעשי, והיום (אחרי שהתמקצעתי עוד יותר בעבודה רגילה, פתחתי עסק משלי). אם אתה בכיוון של תכנות/גרפיקה/אתרי אינטרנט וכד', ממליץ לבדוק את המקום.
3. ממליץ לך מאוד בחום לבדוק את הקורס של מר אלי שביט - http://www.shavit.us, בעיני האיש גאון. הוא מדבר בדיוק על העניין הזה שרוב האנשים הם פשוט עבדים מודרנים,
ובקורס שלו הוא מלמד איך להתחיל עסק משלך בלי סיכון ובלי לקחת הלוואות. יכול להיות שזה קורס שישנה את החיים שלך, ממש עד כדי כך.
4. תתחיל לחשוב מי החברים שלך, מה הם אומרים לך, מה המשפחה אומרת. רובנו גדלים עם מנטרה ש"צריך ללמוד, למצוא עבודה טובה", והרבה אנשים חיים במטריקס.
הם לא רוצים לראות את מה שאתה ראית עכשיו, ולהבין מה שהבנת. מבחינתם תן להם את שישי שבת, ואל תבלבל במוח על להיות מאושר.
5. תהיה מוכן לקחת אחריות על עצמך ועל החיים שלך. בד"כ מי שהולך למסלול מסודר כזה של לימודים ועבודה, הוא מישהו שפוחד ליזום דברים כי חס ושלום... אם זה לא יצליח?!
בעבודה, אנשים יכולים לחיות באשליה שהם בטוחים, המשכורת תיכנס בחודש הבא (אם לא יפטרו אותם), ושבועיים שלמים בשנה - הם יכולים להיות חופשיים!

אני מחזיק ממך שהצלחת להבין את זה כשאתה עדיין בצבא, כנראה שאתה אדם חושב, וכשחושבים ולא בורחים מהשאלות... גם התשובות מגיעות.
מהשאלות שלך, נראה לי שאתה מנהיג - תמשיך עם זה.

אתה מוזמן לדבר איתי אם בא לך,
גיא 054-3021308

h a j b i

New member
אז ככה

אם תתנהל נכון יקרו כמה דברים:
א. תעבוד בעבודה שאתה נהנה בה ככה שזה לא באמת יהיה "בזבוז"
ב. תוכל מידי ערב לעשות מה שתרצה: לצאת, תחביבים, חברים וכו
ג. שעתיים נסיעה ביום זה לא גזרת גורל, אתה יכול לרדת גם לחצי שעה - 40 דקות
ד. לא חייבים לישון 8 שעות, נסה 6 שעות ותראה כמה זמן פנוי יתווסף לך.
ה. מכיר כאלה במידי קיץ בין שנות הלימודים טסו לחו"ל לחודש, מכיר כאלה שבין עבודות טסו לחודש, חודשיים ויותר. מכיר כאלה שטסו לחודש גם תוך כדי עבודה ויותר מפעם אחת, עניין של בחירות וסדר עדיפויות.

בקיצור, אל תראה הכל כשחור ולבן, יש גם הרבה אפור באמצע. קח את הזמן ותחליט באמת מה אתה רוצה לעשות.
בהצלחה.

hansom20201

New member
תגובה

הבחור שמציע לך ללמוד בקורס, אז יכול להיות שזה פרסומת
אז תבדוק את זה טוב

Guy Tomer

New member
אתה בטח מתייחס אלי

:) אני מסכים לגמרי.
בכל מקרה תבדוק טוב, בלי קשר למה שאני, או מישהו אחר בפורום אומר.
מה שרשמתי זה מה שאני עשיתי ,משהו מתאים לי.זה ממש לא אומר שזה יתאים לך.

למעלה